Ο Θ. Α. άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙ...":


Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κο Πανταζή για το περιεκτικό και ομολογιακό του κείμενο το οποίο θα το αποθηκεύσω στον υπολογιστή και θα το εκτυπώσω! Είναι υπέροχο κείμενο.

Το σχόλιο που θέλω να κάνω πάνω σε αυτά που γράφει με τα οποία συμφωνώ απόλυτα ως προς το πνεύμα, είναι το εξής:

Οι Οικουμενικές Σύνοδοι είναι επτά και όχι περισσότερες, ούτε θα γίνουν ποτέ περισσότερες.
Οι επτά Οικουμενικές Σύνοδοι έχουν λύσει όλα τα τεχνάσματα του διαβόλου, έχουν καταρρίψει όλες τις διαβολικές ιδέες και πνευματικές του εχθρού διαστροφές με τις οποίες δηλητηριάζει τις ανθρώπινες ψυχές και τις οδηγεί στον θάνατο.

Οι Πανορθόδοξες Σύνοδοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και του Μεγάλου Φωτίου έγιναν για να ενισχύσουν το ορθόδοξο πνεύμα, ως όφειλαν, και να κάνουν
update στις ψυχές των προβάτων που τους έδωσε ο Θεός να ποιμάνουν. Όχι για να "ενημερώσουν" τα κείμενα των επτά Οικουμενικών Συνόδων τα οποία είναι πλήρη!


Ο πάπας δεν δίδαξε κάτι καινούριο, απλά αρνήθηκε και αντιστρατεύθηκε την ορθοδοξία.
Είναι απλά ένας από τους πολλούς αντιχρίστους ("πολλοί αντίχριστοι και πολλοί ψευδοπροφήται...").

Δεν υπάρχουν "8η και 9η Οικουμενικές Σύνοδοι"! Δεν χρειάζεται να υπάρξουν!
Και αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, διότι ΔΕΝ πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο για μία "8η οικουμενική σύνοδο" ή "10η οικουμενική σύνοδο", η οποία, ειδικά με τους λύκους που κυκλοφορούν, θα είναι αντίχριστη. Έστω και αν προβάλλει αυτά που μας αρέσουν και μας φαίνονται ορθόδοξα. Σίγουρα θα υπάρξει η "κουτσουλιά στην ομελέτα" που θα μας δηλητηριάσει!

Η πρόνοια του Θεού μας έχει ήδη εφοδιάσει με τις ΕΠΤΑ Οικουμενικές Συνόδους, από τότε που ήταν κοντά μας οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες.

Η οικονομία του Θεού είναι πλήρης. Όπως ο πλούσιος και... τα σόγια του, στην παραβολή του φτωχού Λάζαρου, "είχαν τις γραφές και τους προφήτες" έτσι κι εμείς σήμερα έχουμε τις γραφές ΚΑΙ τις ΕΠΤΑ Οικουμενικές Συνόδους που μας θωρακίζουν από την επιβουλή του διαβόλου.

Να είστε καλά και πάντα να σας αξιώνει ο Κύριος να γράφετε τέτοια υπέροχα κείμενα που στηρίζουν την ορθοδοξία.


1 σχόλιο:

SCRIPTA MANENT είπε...

11 Οκτωβρίου εκ του κανόνος των Αγίων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου, Α΄ωδή:

Μείζων αρχήθεν αριθμών ο έβδομος. δημιουργίας και γαρ, της του Θεού πάσης , πρωτοτύπως γέγονεν, η παντελής κατάπαυσις, εις εβδόμην ημέραν. και νύν πασών των αιρέσεων, λήξις εις ισάριθμον Σύνοδον.


Επίσης να τονίσουμε ότι ΔΕΝ :
δείχνουμε ανυπακοή ή παραβλέπουμε τις πανορθόδοξες συνόδους!

Οι πανορθόδοξες σύνοδοι φυσικά και καλώς έγιναν και πρέπει να γίνονται για να εφιστούν την προσοχή και να προστατεύουν το ποίμνιο του Χριστού.