Προκλήσεις -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Καθηγητού Πανεπ. Αθηνών

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Στο φύλλο της εφημερίδος σας, της 3ης του τρ. Μηνός Φεβρουαρίου, διάβασα μια πολύ σημαντική είδηση, η οποία ενημερώνει τους αναγνώστες σας, ότι η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, έχει ήδη διοργανώσει σειρά εισηγήσεων ακαδημαϊκού επιπέδου με το καυτό θέμα «Κράτος και Εκκλησία». Προστίθεται δε ότι: «Η εξέτασις του επικαίρου αυτού θέματος αποβλέπει, όχι απλώς να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία, αλλά και να μη παραδοθεί η Εκκλησία στα πλέον συντηρητικά και φονταμενταλιστικά στοιχεία»! Ενδιαφέρεται λοιπόν η Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος «να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία»(!!!) και προσφέρεται να βοηθήσει η εν λόγω Ιερά Μητρόπολη, με τις προγραμματισμένες εισηγήσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών. Συγχρόνως, όμως, δεν θέλει, η ίδια Μητρόπολη, η τυχόν εγκαταλειφθείσα πλέον από την Πολιτεία Εκκλησία, να πέσει στα χέρια φονταμενταλιστικών στοιχείων.

π. Θεόδωρος Ζήσης - Ομιλία περί Οικουμενισμού.


ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Προς τιμήν του Αρχιδιακόνου και Πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου, προστάτου των Κοινωνικοπολιτικών και Πνευματικών Κινήσεων Χριστιανικής Δημοκρατίας (Χ.Δ.) και Ελληνικής Χριστιανοκοινωνικής Ενώσεως (Ε.Χ.Ε.) και των περιοδικών εφημερίδων «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» και «ΕΠΑΛΞΕΙΣ», θα γίνει κοινός εορτασμός την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα των ΕΠΑΛΞΕΩΝ, Ζήνωνος 3 (β’ όροφος), πλησίον του Σταθμού Ομονοίας (τηλ. 210-5230948, 5231758).
Είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση και όσοι άλλοι θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, που ενσαρκώνει τη δύναμη του πνεύματος του Χριστιανισμού και τη διακονία της Δικαιοσύνης και της Αγάπης για τον άνθρωπο.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα

Ε.Χ.Ε.                                                    ΧΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΑΛΞΕΙΣ                                             ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Τη ΚΒ΄ (22α) του αυτού μηνός Δεκεμβρίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ της Φαρμακολυτρίας.                                                                                                             
Αναστασία η ένδοξος του Χριστού Μεγαλομάρτυς ήτο κατά τους χρόνους του ασεβεστάτου Διοκλητιανού, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη σπδ΄- τε΄ (284- 305), κατήγετο δε από την περίδοξον και μεγαλόπολιν Ρώμην, από γένος περιφανέστατον, ωραία την όψιν και ευπρεπέστατα εις τα ήθη και τάξεις κεκοσμημένη και με την ευγένειαν της ψυχής εστολισμένη υπέρ το κάλος του σώματος. Ο πατήρ της ωνομάζετο Πραιξτετάτος, είχε δε διδάσκαλον ενάρετόν τινα άνθρωπον ονόματι Χρυσόγονον, εκ του οποίου εδιδάχθη την ευσέβειαν και εγνώρισε τον αληθή Θεόν, τα δε αναίσθητα είδωλα απέβαλε και κατεφρόνησεν. Και ούτω μεν η Αγία επορεύετο·

ΠΟΝΤΟΣ - Κάλαντα Χριστουγέννων (ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ)


∆ιηγοῦνται γιὰ κάποιον Γέροντα, ὅτι νήστεψε ἐπὶ ἑβδοµήντα ἑβδοµάδες, τρώγοντας µονάχα µία φορά τὴν ἑβδοµάδα.

Προσευχόταν λοιπὸν στὸ Θεὸ νὰ τοῦ ἀποκαλύψει τὴν ἑρµηνεία ἑνὸς ρητοῦ τῆς Ἁγίας Γραφῆς, µὰ ὁ Θεὸς δὲν τοῦ τὸ φανέρωνε. Τότε λέει µέσα του: «τόσος κόπος καὶ δὲν ἔφερε κανένα ἀποτέλεσµα. Θὰ πάω, λοιπόν, στὸν ἀδελφό µου νὰ τὸν ρωτήσω», ἀλλά, καθὼς βγῆκε ἀπὸ τὴν πόρτα τοῦ κελλιοῦ του κ’ ἔκλεισε γιὰ νὰ φύγει, στάλθηκε ἄγγελος Κυρίου καὶ τοῦ λέει: -Οἱ ἑβδοµήντα ἑβδοµάδες ποὺ νήστεψες δὲν ἄγγιξαν τὸ Θεό· ὅταν ὅµως ταπείνωσες τὸν ἑαυτό σου κι’ εἶπες νὰ πᾶς νὰ ρωτήσεις τὸν ἀδελφό σου, τότε ὁ Θεὸς µὲ ἔστειλε νὰ σὲ πληροφορήσω γιὰ τὴν ἑρµηνεία τοῦ ρητοῦ ποὺ ζήτησες. Καὶ ἀφοῦ τὸν πληροφόρησε γι’ αὐτὸ ποὺ ζητοῦσε, ἔφυγε ἀπὸ κοντά του.

Αυτά γράφει ο αδελφός μας Τηλέμαχος!

Ο telemaxos doumanis άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ (Π.Σ.Ε.) ΚΑΙ Η...":

Όταν καταφρονείς ορθόδοξες καταδικαστικές αποφάσεις πανορθοδόξων Συνόδων, και έχεις το ανάθεμα στο κεφάλι σου, τότε τίθεσαι εκτός του σώματος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και γίνεσαι νεκρός!  Και όπως οι νεκροί σαπίζουν και αλλοιώνονται μέρα με την μέρα, έτσι και η εκκλησία της Ελλάδος και οι κοινωνούντες μαζί της, καταφρονώντας τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά του νέου καλενδαρίου - ημερολογίου ενεκρώθει, και κατήντησε αυτό που είναι σήμερα, μια πανθρησκειακή οργάνωση με αλλοιωμένο τελείως το γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα των Αγίων Πατέρων! Γράφουν -γράφουν οι διάφοροι αντιοικουμενιστές, αλλά επειδή στερούνται της ζωογόνου δυνάμεως του Παναγίου Πνεύματος, μένουν εκεί, νεκροί μέσα στους νεκρούς, πλανώντες και πλανώμενοι, μη τολμώντες να ομολογήσουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, και να επιστρέψουν εν μετανοία, στην ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, που συνεχίζει την πορεία της μέσα στον χρόνο!

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ (Π.Σ.Ε.) ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΥΣΗ

Ο Άγιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος (1647-1707) υπήρξε φωνή αληθεστάτη διά μέσου τών αιώνων διά τήν Αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν.

Εις τό έργον τού «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ» στή σελ. 4 γράφει: «Τέσσερα μεγάλα θηρία εγέννησεν ο ΙΣΤαιών: Τήν αίρεσιν το Λουθήρου, τήν αίρεσιν το Καλβίνου, τήν αίρεσιν τν Γιεζουβιτν (Ιησουïτν: Τάγμα θανάτου τού πάπα· σκοπός του η διάδοσις το παπισμο καί η υποταγή όλων υπό τόν πάπα) καί τήν αίρεσιν το Νέου Καλενδαρίου. Κατά δέ τς αιρέσεως το Νέου Καλενδαρίου απεφάνθη η εν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλη Οικουμενική Σύνοδος τώ 1593» (Εκκλησιολογικά Θέματα Αθήναι 1980, Τόμος Α, σελ. 61).

Τη ΚΑ΄ (21η) του μηνός Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ.

Θεμιστοκλής ο άγιος Μάρτυς ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Δεκίου εν έτει σν΄ (250), καταγόμενος από τα Μύρα της Λυκίας, βοσκός τυγχάνων προβάτων. Επειδή δε ο εκεί άρχων, Ασκληπιός ονόματι, εκίνησε διωγμόν κατά των Χριστιανών και εζητείτο παρ΄ αυτού ο Άγιος Μάρτυς Διοσκορίδης, τούτου ένεκα ο μεν θείος Διοσκορίδης έφυγεν εις το βουνόν και εκρύβη, οι δε ζητούντες εκείνον, ευρόντες τον μακάριον τούτον Θεμιστοκλέα βόσκοντα τα πρόβατά του, ηρώτησαν αυτόν· ούτος δε ο αοίδιμος, τον μεν Διοσκορίδην έκρυψε, λέγων ότι δεν γνωρίζει που ευρίσκεται, τον δε εαυτόν του παρέδωκεν εις αυτούς, ομολογήσας ότι είναι Χριστιανός. Παρασταθείς λοιπόν ενώπιον του άρχοντος και τον Χριστόν παρρησία κηρύξας, εδάρη εις την κοιλίαν τοσούτον, ώστε αύτη εσχίσθη· είτα εκρεμάσθη επί ξύλου, και εσύρθη επάνω εις σιδηρούς τριβόλους, εκ των οποίων κατακαρφωθείς εις όλα τα μέλη του σώματος, παρέδωκε την αγίαν του ψυχήν εις χείρας Θεού και έλαβεν ο αοίδιμος του Μαρτυρίου τον στέφανον. 

Αγ Νικολάου π. Γεώργιος Αγγελακάκης

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=43&t=13691