Εθνοκάθαρση ή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων; Άρθρο του Αντ/γου ε.α. Ιωάννη Ασλανίδη

ΕΘΝΟΚΑΡΘΑΡΣΗ Ή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ;
(Απάντηση στον αξιότιμο κ. Υπουργό Παιδείας)

    Στις αρχές ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 μεταξύ άλλων είχε έλθει στη Βουλή νομοσχέδιο προς ψήφιση, το οποίο περιείχε και ένα άρθρο που αφορούσε την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μάλιστα η ψηφοφορία κατόπιν εισηγήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. αποφασίστηκε να γίνει ονομαστική. Τελικά με θλίψη, αγανάκτηση και θυμό μάθαμε ότι, μερικά κόμματα δεν ψήφισαν το Άρθρο που αφορούσε την Γενοκτονία των Ποντίων. Ασφαλώς για κάποιους λόγους, οι οποίοι ουδόλως ενδιαφέρουν τον Σκεπτόμενο Έλληνα.
   Προ ημερών επανήλθε επί του θέματος ο αξιότιμος κ. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και στεντόρεια τη φωνή μας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται για Γενοκτονία των Ποντίων εκ μέρους των Τούρκων αλλά για Εθνοκάθαρση.
   Άρα εδώ στην απάντησή μου και προτού αναφερθώ στα παρακάτω θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι είναι Γενοκτονία και τι Εθνοκάθαρση.
- Γενοκτονία: Νεολογισμός στο διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, που υποδηλώνει έγκλημα, διαπραττόμενο με σκοπό εξοντώσεως ομάδος ανθρώπων, οι οποίοι ανήκουν εις το αυτό Έθνος ή εις την αυτήν φυλήν ή εις την αυτή θρησκεία ή εις την αυτήν εθνολογική Ενότητα. (ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ, τομ. 4Γ σελίς 831)
- Εθνοκάθαρση: Έψαξα όλα τα λεξικά και δεν βρήκα πουθενά τη λέξη αυτή. Διότι όπως αντιλαμβάνεσθε καλύπτεται πλήρως από τον ορισμό της Γενοκτονίας. Υπάρχει η λέξη εθνοκτόνος που σημαίνει, ο καταστρέφων το Έθνος. Επομένως δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο εξολοθρεύσεως των Ποντίων που είναι σύμφωνα με τον ως άνω ορισμό αποκλειστικά Γενοκτονία.
   
   Υπάρχει μόνο στο Λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, η επισήμανση της διαφοράς μεταξύ Γενοκτονίας και Εθνοκάθαρσης.
Γενοκτονία: Η βάσει σχεδίου συστηματική και ολοκληρωτική εξόντωση φυλής ή έθνους.
Εθνοκάθαρση: Ο μαζικός αφανισμός ή εκδίωξη των μελών μιας Εθνότητας από μια περιοχή για γεωπολιτικούς σκοπούς.
    Επειδή εδώ έχουμε 350.000 νεκρούς από δολοφονίες και εμπρησμούς, άρα και οι όροι στο Λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, δεν αφήνουν περιθώρια, άλλης επιλογής πλην της Γενοκτονίας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.... 19 ΜΑΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ....!!!


Z Kanon Anastaseos - Greek Orthodox Byzantine Chant


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ  
Το 13ο αιώνα η Κύπρος καταδυναστευόταν από τους τότε κατακτητές της Φράγκους (Λουζινιανούς). Ο Ορθόδοξος κλήρος διωκόταν βάναυσα και ο λαός εταλαιπωρείτο αφάνταστα, για να εξαναγκαστεί να φραγκέψει. Κύριο και ρωμαλέο στήριγμα του λαού στον αγώνα του να μη χάσει την εθνική του αυτοσυνειδησία και την Ορθόδοξη Πίστη του υπήρξαν, Άγιοι Μοναχοί με χαρακτηριστικώτερο παράδειγμα τους 13 Οσιομάρτυρες της Μονής της Παναγίας της Κανταριώτισσας, που βρισκόταν στην οροσειρά του Πενταδακτύλου.

21/5/17 ΩΡΑ 17:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Από: Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος [mailto:savvop-nik@sch.gr

ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΛΗΣ ΚΑΤΕΥΟΔΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ

▪ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…!!!
▪ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΤΕΙ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ από τον Κάθε έναν Πολίτη «Του Θέλειν Ζήν Ελευθέρως και Αξιοπρεπώς» και τον Κάθε έναν Χριστιανό «Του θέλειν Ομολογείν Χριστώ Τω Θεώ».
▪Είναι Αποδεδειγμένα Παράνομο, Αντισυνταγματικό, Αντίχριστο και Διακινδυνέυει την ασφάλεια των ανθρώπων ως πολίτες, ως καταναλωτές, ως αυτοβούλων όντων, ως αξιοσεβάστων υπάρξεων και ως παιδιά του Θεού …!!!
▪ΟΧΙ στήν νεοεποχίτικη τακτική τῆς ἀντιστροφῆς τῆς ἀλήθειας καί τῆς προβολῆς τοῦ ψεύδους ὡς μίας νέας τεχνητῆς ἀλήθειας…

Οποία κατάπτωσις και διαστροφή!

Έφθασαν, δυστυχώς, οι περισσότεροι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας να αναγνωρίζουν ως σπουδαίον τον ενσαρκωτήν της αιρέσεως Πάπαν, και όχι μόνον δεν καταβάλλουν προσπάθεια δια να επιστρέψουν οι αιρετικοί εις την Ορθοδοξίαν, αλλά και επευλογούν την αίρεσιν, αγωνιζόμενοι να πείσουν τους Ορθοδόξους πιστούς, ότι οι αιρετικοί παπικοί και προτεστάντες δεν είναι πεπλανημένοι! Όσοι δε από τους Ορθοδόξους πιστούς χριστιανούς, καλώς πράττοντες, δεν αποδέχονται τις αντορθόδοξες αυτές ενέργειες, αντί να επαινεθούν δια την εμμονήν των εις την πίστιν των Πατέρων τους, χαρακτηρίζονταια ευκαίρως-ακαίρως, ακραίοι,φονταμενταλιστές, ταλιμπάν, ορθοδοξαμύντορες, ψευδοχριστιανοί, κι’ άλλα…και διώκονται σκληρώς. Οποία κατάπτωσις και διαστροφή!

Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς τον Αγγλικανόν αιρετικό Αρχιεπίσκοπο Καντερβουρίας Γουέλμπυ : επιδεικνύουμε την ενότητά μας και την κοινή ομολογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!..

Τό ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς, 24ης Ἀπριλίου /7ης Μαΐου 2017, ἔλαβε χώραν εἰς τήν Ἀγγλικανικήν Ἐκκλησίαν εἰς Ἱεροσόλυμα ἐκδήλωσις ἐγκαταστάσεως τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κανταρβουρίας Σεβασμιωτάτου κ. Justin Welby ὡς “Episcopal Canon” τοῦ Καρμηλίου Ὄρους εἰς τόν Καθεδρικόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Γεωργίου τῆς Ἀγγλικανικῆς Ἐκκλησίας εἰς Ἱεροσόλυμα.
Εἰς τήν δεξίωσιν ταύτην ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων, προσκεκλημένος τοῦ Ἀγγλικανοῦ Ἀρχιεπισκόπου εἰς Ἱεροσόλυμα Σεβασμιωτάτου Suheil Dawani προσεφώνησε τόν Ἀρχιεπίσκοπον Κανταρβουρίας ὡς ἕπεται:
 http://www.jp-newsgate.net/en/2017/05/07/32495

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας.

***
Σ.σ.   Διερωτάται ο "Ορθόδοξος Τύπος" αν  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ηυτομόλησε προς τον Αγγλικανισμόν.

Εφαρμογή κάνει του έκτου άρθρου του καταστατικού του Π.Σ.Ε. το οποίο έχουν υπογράψει οι "Ορθόδοξες "
 εκκλησίες, το 1948. Σύμφωνα με το άρθρο όλα τα μέλη είναι ισότιμες εκκλησίες !

Δεν το γνωρίζει ο "Ορθ. Τύπος" ; Η ληστρική Σύνοδος της Κρήτης μας πταίει;



Ταλαίπωρη Ορθοδοξία! Σε σέρνουν και σε άγουν ως αρνίον επί σφαγήν. Στον πέλεκυ της αιρέσεως! Ζει, όμως, Κύριος….!
***
Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πατριάρχης Ιεροσολύμων προς τον Αγγλικανόν αιρετι...":

Τα ξέρουν όλα αγαπητέ φίλε,  δι' αυτό και δεν απαντούν κανένας ακόμα και οι αποτειχισθέντες κληρικοί στο ερώτημα , από πότε η εκλληνική εκκλησία αλλά και οι άλλες είναι στην αίρεση του οικουμενισμού , διότι είτε ως άτομο, είτε ως τοπική εκκλησία , όποιος είναι μέλλος της αιρέσεως αυτής -του οικουμενισμού- βρίσκεται εκτός ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ- τουλάχιστον από την ίδρυσή του το 1948, διότι ο οικουμενισμός σαν χωνευτήρι όλων των αιρέσεων, παλαιών και νέων έχει αναθεματισθή από όλες τις Ορθόδοξες Συνόδους ανά τους αιώνας ! με ότι αυτό συνεπάγεται στήν αποστολική τους διαδοχή και στα μυστήρια !

Η Αθήνα τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος


Επίτιμος διδάκτωρ του Καποδιστριακού
Εναν αληθινό μάρτυρα, που φυλακίστηκε από την κυβέρνηση των Σκοπίων γιατί όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον εκκλησιαστικό εθνικισμό της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, τίμησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγορεύοντας τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής. 

Από τα «Εκατὸν Πρακτικά Κεφάλαιά» του Αγίου Διαδόχου Φωτικής:

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι κατ᾽ εικόνα του Θεού. Το “καθ᾽ ομοίωσιν” όμως το έχουν μόνον εκείνοι, οι οποίοι με πολλὴν αγάπην υποδούλωσαν την ελευθερία τους στον Θεόν. Γιατί όταν δεν ανήκουμε στους εαυτούς μας, τότε είμαστε όμοιοι με Εκείνον, που μας συμφιλίωσε με τον εαυτόν Του μέσῳ της αγάπης. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το επιτύχη, αν δεν πείση την ψυχή του να μη δελεάζεται από την εύκολη δόξα του κόσμου τούτου».

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2017 – ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ -- «Ενίψατο, και ήλθε βλέπων»

Το φως της ζωής
Γεννήθηκε η ταλαιπωρημένη εκείνη ύπαρξη χωρίς να απολαμβάνει το θείο δώρο της όρασης. Άκουε μόνο για τις ομορφιές της φύσεως και η δοκιμασία του ήταν μεγαλύτερη γιατί αδυνατούσε να έχει και θέαση εικόνων και πραγμάτων. Δεν μπορούσε να κοιτάξει ούτε το διπλανό του και η ζωή του ήταν ανυπόφορη, βυθισμένη στην κυριολεξία στο σκοτάδι.
Ο άνθρωπος αυτός, βέβαια, βίωνε οδυνηρά τη στέρηση της σωματικής όρασης. Πολύ όμως πιο τραγική ήταν σίγουρα η θέση των Φαρισαίων, οι οποίοι ήταν βυθισμένοι στο πνευματικό σκοτάδι, στο εφιαλτικό έρεβος της υποκρισίας τους. Είχαν ερμητικά κλειστά τα μάτια της ψυχής τους. Στην περίπτωσή τους ίσχυε ο λόγος του Ευαγγελιστή Ιωάννη, ο οποίος διαπιστώνει: «Το φως ελήλυθεν εις τον κόσμον, και ηγάπησαν μάλλον οι άνθρωποι το σκότος ή το φως».

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΕΞ ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΚΟΣΜΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ


Ὁ Ἅγ. Παῦλος ὁ ἐξ Ἀροανίας εἶναι εἷς ἐκ τῶν ἑκατομμυρίων Νεομαρτύρων. Χάρις εἰς τὸν ἡρωισμὸ καὶ τὴν αὐτοθυσία τῶν ἐνδόξων αὐτῶν προγόνων μας, προετοιμάσθη ἐπιτυχῶς ἡ Ἐθνικὴ Παλιγγενεσία, γιὰ νὰ ἐκκινήσῃ ἡ Ἐπανάστασις, μέσα Μαρτίου 1821 στὰ Καλαβρυτοχώρια καὶ τὴν Ἁγία Λαύρα.

Καταγόμενος ἐκ τῆς Ἀροανίας (Σωποτό) Καλαβρύτων, τῆς ὁποίας δεσπόζει σήμερα ὁ καλλιτεχνικὸς Ἱ. Ναός του μετὰ τῶν ἄρτια ἐξωπλισμένων προσκτισμάτων του, προσφορὰ τοῦ Ἱδρύματος Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν, ἐμαρτύρησε τὴν 22 Μαΐου 1818, «σφάζοντάς» τον ὁ ἴδιος ὁ πασᾶς στὴν Τρίπολι, τῆς ὁποίας εἶναι Πολιοῦχος. Εἶναι ὁ μοναδικὸς Ἱ.Ναὸς τῆς ὑφηλίου ὅπου κυριαρχοῦν Νεομάρτυρες ἐξ ὅλης τῆς Οἰκουμένης.