Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Η ευαισθησία όλων των αγίων της Εκκλησίας μας σε θέματα πίστεως είναι δεδομένη. Δεν έχει κανένας παρά να θυμηθεί το παράδειγμα του αββά Αγάθωνα, όταν τον κατηγόρησαν ως αιρετικό. 
Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο, όταν μιά τοπική Εκκλησία υποδουλώνεται σε μιά αίρεση. Τότε είναι αδιανόητο, όχι μόνο ένας άγιος, αλλά και ένας πιστός ακόμα, να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, όχι φυσικά για προσευχή, αλλά για να ρεμβάζει σε «πνευματικές» αδολεσχίες, και να αδιαφορεί για την Πίστη του! Είναι αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας «των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε»!
 

O Συναξαριστής της ημέρας.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ, Ο Μυστικός Δείπνος. Μαρτίνου του ομολογητού, πάπα Ρώμης, Θεοδοσίου, Ζωΐλου, Ελευθερίου μαρτύρων.

Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. (γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ --- Orthodox Hymns


ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΘΕΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ;


    Τί σχέση έχει η "Θεία Οικονομία" του Αγίου Θεού και της Μίας Αγίας Εκκλησίας Tου, δηλαδή, "Η Εν Αγίω Πνεύματι Θαυματουργή Οικονόμιση ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ («Πάντες Μεταλάβετε Σώμα και Αίμα Χριστού εις Άφεση Αμαρτιών και Ζωή Αιώνια») και καταστάσεων και πραγμάτων για την Σωτηρία του Ανθρώπου" με την υποτιθέμενη Οικονομία των αιρετικών οικουμενιστών που επικαλούνται την "Αγία Οικονομία του Θεού" για να διαστρεβλώνουν αμετανόητοι και αναθεματισμένοι (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω") σήμερα τον ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ Άγιο Λόγο τον Θεού κατά το δοκούν και να παρασύρουν αθώες αθάνατες ψυχές στην αιώνια κόλασή τους καθώς μάλιστα η δήθεν "Οικονομία τους" σημαίνει "παραμονή και εντείχιση στην αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του Οικουμενισμού https://youtu.be/vdx11IBJrc8 " (καθώς δεν αποτειχίζονται δήθεν "οικονομώντας"!), "δεν έχει τέλος χρονικά η αδιάκριτη οικονομία τους", "δεν γίνεται για συγκεκριμένο λόγο ούτε προς Σωτηρία των Ψυχών ημών" αλλά προς παραπλάνηση των Ορθοδόξων με την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση  πανθρησκεία του Οικουμενισμού των "Εσχάτων Καιρών" παραβλέποντας την σαφή εντολή του Χριστού (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ").

Η «ΣΥΝΟΔΟΣ» Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

Νέα ανάρτηση στο http://blogs.sch.gr/savvop-nik/

Η «ΣΥΝΟΔΟΣ» Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

Επειδή ως γνωστόν το Άγιον Φῶς στα Ιεροσόλυμα προσφέρεται στον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΝΟΝ, προβληματιζόμεθα εάν εφέτος προσφερθῆ εις τον υπογράψαντα στην Κρήτη τας αιρετικάς αποφάσεις «Πατριάρχη» κ. Θεόφιλο, ο οποίος έγινε ένα με τον αιρετικό Πάπα.

ΟΨΟΜΕΘΑ.


***
Σ. σ. Έχω την εντύπωση ότι ο Πονηρός έχει τοποθετήσει αυτή τη σκέψη με σκοπό να πέσουμε στην παγίδα του. Το Φως θα δοθεί στον Οικουμενιστή Πατριάρχη Θεόφιλο. Όμως δίνουμε πυρομαχικά στους οικουμενιστές να μας πουν: είδατε το Άγιον Φως εδόθη στον Πατριάρχη κατ' ακολουθία η Σύνοδος της Κρήτης ήταν Ορθόδοξη. Ποιος τους κρατάει μετά...

Το φως δίνεται στον "Ορθόδοξο" Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα να μάθουν οι λαοί της γης ότι η  Εκκλησία του Χριστού μας  είναι η Ορθοδοξία!

***
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η «ΣΥΝΟΔΟΣ» Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ...":
+ΙΓΖ
ΠΡΟΣΟΧΗ
Πολλές φορές οι αιρετικοί είχαν και έχουν στα χέρια τους τα Ιερότερα των Χριστιανών.
Οι Πέρσες είχαν τον Τίμιο Σταυρό για 15 χρόνια και οι Φιλισταίοι την κιβωτό της Διαθήκης για 7 μήνες και κάποιοι άλλοι την κάρα του Τιμίου Προδρόμου κ.ο.κ.
Η μήπως φαντάζεται κανείς ότι ο Τίμιος Σταυρός δεν θαυματούργησε στην πλατεία της Βαβυλώνας για 15 χρόνια;;;
Το άγιο Φως βγαίνει για το γενικότερο συμφέρον όλου του πλανήτη καθώς ο Θεός μαρτυρεί ποιος είναι ο αληθινός Θεός, μήπως και κάποιος από την άλλη άκρη του ανέμου πάρει χαμπάρι… και όχι επειδή ο Πατριάρχης είναι ορθόδοξος – που σαφώς δεν είναι διότι είναι Οικουμενιστής και μοιχεποιβάτης.
Ο ορθολογισμός κάποιων έχει ως εξής: εγινε θαύμα, τότε είναι άγιος, άρα ορθόδοξος.

Και εγώ τους απαντώ: Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Το Πάθος και η Ανάστασις εις την ζωήν μας -- Του αείμνηστου Στεργίου Σάκκου

Είναι παράδοσι αρχαία στην Ορθόδοξη Εκκλησία το χρυσόδετο Ευαγγέλιο, που βρίσκεται πάνω στην αγία Τράπεζα και μέσα από το οποίο αναγιγνώσκονται οι ευαγγελικές περικοπές, να εικονίζη στη μία όψι τη Σταύρωσι και στην άλλη την Ανάστασι. Συμβολίζεται έτσι πολύ πρακτικά η θεμελιακή αλήθεια της πίστεώς μας ότι το πάθος και η ανάστασι του Χριστού συναποτελούν ένα και το αυτό γεγονός. Αυτό το γεγονός μαρτυρεί η Καινή Διαθήκη και αυτό συνιστά την αρραγή βάσι της Εκκλησίας. Πέρα, όμως, από τη θεολογική ερμηνεία, το πάθος και η ανάστασι του Χριστού έχουν κοινωνικές προβολές ενδιαφέρουσες και επιπτώσεις καταπλητικές στην καθημερινή μας ζωή, όπου η λύπη και η χαρά, η οδύνη και η κάθε είδους ηδονή συνυφαίνουν την κάθε μέρα μας. Πνίγεται ο άνθρωπος σήμερα μέσα στα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε. Μεθυσμένος από την πληθώρα των υλικών αγαθών, που εξασφάλισε στον εαυτό του, έκανε το έγκλημα να στραγγαλίση την ψυχή του, αφού της στέρησε τη ζωογόνο πίστι στον Δημιουργό της, τη ζωοδότρια δύναμι της αναστάσεως του Χριστού.

ΟΤΙ ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΟΛΥ! -- Γ. Βερίτη.

Με τα χρυσόξανθα μαλλιά τα πόδια Σου σπογγίζει,
κι απ’ άγιο δέος τα δάχτυλα τρέμουν καθώς Σε αγγίζει.
Κι Εσύ, που τάχα αδιάφορος σ’ άλλη μεριά κυττάζης,
τον ύμνο της αμαρτωλής που κλαίει πικρά ετοιμάζεις.
Σ’ όσους αγάπησαν πολύ, πολύ ο Χριστός χαρίζει.


Ενδιαφέροντα σχόλια περί εγκυρότητας μυστηρίων στον Οικουμενισμό

http://scripta---manent.blogspot.ca/2017/04/blog-post_28.html#more




Από το ιστολόγιο ορθόδοξη φωνή

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Να το πω λαικιστί με ενα παράδειγμα,

Εχουμε ενα τεράστιο εργοστάσιο [ εκκλησία ] που παράγει οικουμενισμό
Εκει όμως υπάρχει ενας ιος όπου σκοτώνει τους εργαζόμενους.... [ αιρεση ]
γι’ αυτό κάποιοι εργαζόμενοι [ Ιερείς] που το κατάλαβαν έφυγαν και έφτιαξαν ενα μικρό καταφύγιο στην άλλη άκρη [ αποτειχισμένοι ] αλλά λένε στον κόσμο μην φοβάστε αν είστε μεσα στο εργοστάσιο δεν θα πεθάνετε...[ κοινωνείστε ελεύθερα ]
και ο λόγος; επειδή δεν ξέρετε οτι υπάρχει ο ιος....
Τα συμπεράσματα δικα σας
12 Απριλίου 2017 - 5:55 π.μ.
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
+ΙΓΖ
Η Εκκλησία του Χριστού είναι μόνο μία και μοναδική - ΠΙΣΤΕΥΩ
Εν τω Κυρίω Ιησού δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν πολλά σώματα, κατά τον ίδιον τρόπον δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εν αυτώ πολλές Εκκλησίες. Εν τω θεανθρωπίνω αυτού σώματι η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, όπως ο Θεάνθρωπος, ο Χριστός, είναι ένας και μοναδικός
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα περί «εγκύρων» μυστηρίων βγαίνουν μόνα τους
12 Απριλίου 2017 - 6:20 π.μ.

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ἐμμονές καί πλάνες ἀποτειχισθέντων":


«Ἐκκλησία γὰρ οὐ τοῖχος καὶ ὄροφος, ἀλλὰ πίστις καὶ βίος»
(Joannes Chrysostomus Scr. Eccl. : Homilia de capto Eutropio [Dub.] : Vol 52, pg 398, ln 8)

Αυτά γράφει ο αδελφός μας Ιουστίνος


Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή πρός τόν Πρόεδρο τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ἐρντογάν

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 12ῃ  Ἀπριλίου 2017

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

 Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε διά τοῦ Ἐξοχωτάτου κ. Yasar Halit Cevik, Πρέσβεως τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας στήν Ἑλλάδα τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή πρός τόν Πρόεδρο τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ἐρντογάν εἰς τήν Τουρκικήν γλῶσσαν.

 Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  

Αριθμ. Πρωτ. 458                           Ἐν Πειραιεῖ τῇ 12 Ἀπριλίου 2017


Πρός τόν
Ἐξοχώτατον
κ. κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ἐρντογάν
Πρόεδρον τῆς Τουρκίας
καί τοῦ Κόμματος «Δικαιοσύνη καί Ἀνάπτυξη»
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ἐξοχτατε Κριε Πρεδρε,
Μέ εἰλικρινή ἀγπη, σᾶς ἀποστλλουμε τν παροῦσα Ἐπισκοπικ ἐπιστολ μας, λόγῳ τῆς σθεναροῦς στσεως, πο τηρεῖτε στν πολυτραχο γετονα χρα μας, Τουρκα, τῆς ὁποας προεδρεετε, ἐξασφαλζοντας κα ὑπερασπιζμενος τν νομιμτητα τῆς δημοκρατικά ἐκλεγμένης Κυβέρνησής Σας.