Ο telemaxos doumanis άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΠΟΥ...":

Είδατε που μας οδήγησε η επί 90 έτη αδιαφορία στα της πίστεως ? Χωρίς να θέλω να μειώσω τον αγώνα των αποτειχισμένων, θέλω με πάσα ειλικρίνεια να ρωτήσω και να προβληματίσω .
Ο οικουμενισμός είναι αίρεση, οι οικουμενιστές δεν είναι αιρετικοί ? Λέτε : 4ον Όταν αποκατασταθεί η Ορθοδοξία με την καταδίκη των Οικουμενιστών δεν πρέπει όλοι μαζί να γυρίσουμε με το παλαιό;
Και ερωτώ ο οικουμενισμός σαν παναίρεση εμπεριέχοντας όλες τις καταδικασμένες αιρέσεις, παπικούς, προτεστάντες, κ.λ.π. και θρησκείες, εβραίοι, μουσουλμάνοι, βουδιστές, και το χειρότερο καταργώντας το Σύμβολο της Πίστεως, και την μοναδικότητα της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ δεν έχει τα αναθέματα και αφορισμούς όλων των ορθοδόξων οικουμενικών Συνόδων? Η κοινωνία με την εκκλησία της Φιλανδίας επί 90 χρόνια, που άλλαξε εκτός το ημερολόγιο –εορτολόγιο και το πασχάλιο, αναιρεί τον κανόνα που αφορίζει αυτούς που αλλάζουν το πασχάλιο και αυτούς που κοινωνούν μαζί τους τώρα και εις το μέλλον ?


Σας ερωτώ λοιπόν ήταν η ψευδοσύνοδος στο Κολυμπάρη η πρώτη επίσημη εμφάνιση προσχώρηση της ελληνικής εκκλησίας στον οικουμενισμό ? Η αποδοχή της αιρετικής εγκυκλίου του 1920 τι ήταν ? Η ίδρυση του Π.Σ.Ε. το 1948 τι ήταν ? Η ένωση του Αθηναγόρα με τον πάπα τι ήταν ? Η συμπροσευχές, Καμπέρα Αυστραλίας, Ασίζη και αλλαχού τι ήταν ? Η αναγνώριση των αιρετικών Μονοφυσιτών στο Λίβανο τι ήταν ? Η καταδίκη του νέου ημερολογίου –εορτολογίου υπό 4ων πανορθοδόξων Συνόδων τι ήταν ?  Βλέπε ιστορία της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων υπό του τότε αρχιεπισκόπου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, και Ορθόδοξος τύπος :
xristianorthodoxipisti.blogspot.gr: Ορθόδοξος τύπος , ο αναθεματισμός του Νέου Ημερολογίου , ένα άρθρο αποκάλυψη !
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/blog-post_17.html
και :
xristianorthodoxipisti.blogspot.gr: Περί Ορθοδόξου Εκκλησίας και οικουμενισμού, ορθόδοξος τύπος έτους 1965, ο πνευματικός θάνατος της Ελληνικής εκκλησίας, λόγ...
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/1965.html
Οι ιεροί κανόνες είχαν μόνο τοπική χρονικά ισχύ ή είναι διαχρονικοί και αιώνιοι ? Εάν πιστεύετε ότι είναι αιώνιοι , πως κληρικοί αναθεματισμένοι και αφορισμένοι υπό της Εκκλησίας έχουν Αποστολική διαδοχή και έγκυρα μυστήρια ?
Γράφετε ! α. Αν σας αρέσουν τα άκρα είναι: όσοι δεν αναγνωρίζουν έγκυρα τα μυστήρια.
Σε αυτούς ανήκουν: 1 οι ακραίοι παλαιοημερολογίτες .
Εάν πιστεύετε ότι οι Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων δεν έχουν διαχρονική ισχύ, που αναθεματίζουν όλους τους αιρετικούς τότε αλλά και στο μέλλον , τότε ματαίως κοπιάζετε !
Οι Ρώσοι της διασποράς εκτός από το παλαιό ημερολόγιο που κρατούσαν , δεν είχαν κοινωνία με οικουμενιστάς όλων των αιρέσεων ? Από αυτούς πήραν κάποιοι –μη ακραίοι -παλαιοημερολογίτες ιερωσύνη, με αυτούς θα συμπορευθείτε στο μέλλον ? Ποια η διαφορά με τους επισκόπους από τους οποίους αποτειχιστήκατε ?
Γνωρίζετε καλά και τους Ιερούς Κανόνες, και την εκκλησιαστική ιστορία, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, σας εύχομαι ολοψύχως ο Καρδιογνώστης Θεός να σας φωτίσει να βρείτε τον  ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: