Στήνουν ύπουλο σχέδιο για τη Θράκη


Ο Τούρκος πρωθυπουργός «υποδέχτηκε» τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας μετά  την τροπολογία για την «Ενωση Ξάνθης»
Οι φόβοι ότι με την τροπολογία που ψήφισε κατά πλειοψηφία η Βουλή για αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ανοίγει η κερκόπορτα των επιδιώξεων της Αγκυρας στη δυτική Θράκη, που δεν είναι άλλες από τη δημιουργία αυτόνομου κράτους με άρμα τη μειονότητα που βαπτίζεται από μουσουλμανική «τουρκική», δυστυχώς δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δέχτηκε σε μία ενέργεια με πολιτικό μήνυμα στην Αγκυρα, με τιμές και δόξες, πολυπληθή αντιπροσωπία από τη Θράκη και συγκεκριμένα τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Κι αυτό έγινε προτού ακόμη στεγνώσει το μελάνι στην τροπολογία του νόμου με την οποία οργανώσεις και σύλλογοι ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός».


Στη συνάντηση που έγινε στην Τσανκάγια της Αγκυρας ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν πλαισιωμένος από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς, τον καταγόμενο από τη Θράκη Χακάν Τσαβούσογλου και τον Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Επιτροπής των «Τούρκων Δυτικής Θράκης» ήταν ο ψευδομουφτής της Κομοτηνής Ι. Σερίφ και συμμετείχαν ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Α. Μετέ, ο πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (γνωστότερο ως DEB) Α. Τσαβούς, στελέχη των οργανώσεων «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», της «Ενωσης Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης», της «ΠΕΚΕΜ», αυτοδιοικητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι και άλλων οργανώσεων που έχουν ξεφυτρώσει το τελευταίο διάστημα στη Θράκη και προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Η κλειστή αυτή συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Τούρκος πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την κατάσταση των δικαιωμάτων της μειονότητας και αναφέρθηκε στην υιοθέτηση των ευρωπαϊκών στάνταρτ για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της «τουρκικής» μειονότητας. Είναι προφανές ωστόσο ότι καταστρώνεται ένα σχέδιο στη βάση της ενιαίας γραμμής των Τούρκων της Θράκης και της Αγκυρας, με στόχο την «τουρκοποίηση» της μειονότητας μετά και την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα «μαγειρέματα» αυτά γίνονται μόλις 10 ημέρες πριν από την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Τουρκία.

Και νέα επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ

«Ξαναχτύπησε» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε προκλητικό, ως συνήθως, τόνο επέκρινε χθες τις ΗΠΑ για τη στάση τους έναντι της Τουρκίας, ισχυριζόμενος πως ψεύδονται αναφορικά με την υπόθεση του εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο που συνελήφθη, με σκοπό να βλάψουν τη χώρα του. «Οι ΗΠΑ λένε ψέματα σε όλο τον κόσμο. Κανείς τους δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον συνεργάτη τους μετά τη σύλληψή του στις 4 Οκτωβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορούν να είναι είτε εντελώς φιλικές είτε εντελώς εχθρικές και δήλωσε ανήσυχος για τη διπροσωπία εκείνων που αυτοαποκαλούνται εταίροι της Αγκυρας.


"Dimokratia"

Δεν υπάρχουν σχόλια: