Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ1940

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ

ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ, 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ!





________Με μεγάλη αγανάκτη- ση, αγαπητοί μου αδελφοί χριστιανοί, σας παρουσιάζω ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  κομμάτι από τα διδακτικά βιβλία της Ε΄Δημοτικού, τα οποία ΣΗΜΕΡΑ, ναί σήμερα, ευρίσκονται στα χεράκια των παιδιών μας!   
_______Όσοι έχετε παιδάκι, το οποίον φοιτά στην Ε΄Δημοτικού, παρακαλώ να ανατρέξετε στις σελίδες 44-45 του βιβλίου «Γλώσσα, α΄ τεύχος», του Υπουργείου Παιδείας, όπου υπάρχει η επικεφαλίδα: 
  
Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο!
(Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο) 
_______Εκεί, λοιπόν, κάτω από μιά γελοία ιστορία για τα παιδάκια, που έχει σχέση με το γάλα τους και άλλες ανοησίες, το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αποσιωπάται πλήρως το μεγάλο γεγονός του ΟΧΙ του 1940, για να καταλήξει στα εξής τρελλά διδάγματα: 
«Κατεβήκαμε όλοι πιασμένοι χέρι χέρι και μπήκαμε στον κόσμο που  και όλοι τρέχαμε και ακούγαμε τις μπόμπες, τις σειρήνες, τα αντιαεροπορικά και τα βαπόρια και φτάσαμε στην πλατεια και σταματήσαμε κάτω από τα δέντρα να ξεκουραστούμε ...και ο μπαμπάς με πήρε αγκαλιά και είπε πάλι
- Άκη από σήμερα θα γίνης άντρας.
Εγώ τότε φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί δεν ήθελα να γίνω σήμερα άντρας. Ούτε ήθελα να πάω στο υπόγειο....»!!!!!
_________Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο! Αυτή, βλέπετε, είναι 
η .......ανάπτυξη της εθνικής συνειδήσεως, την οποία τα Σχολείας μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν σήμερα στις τρυφερές ψυχές των παιδιών μας!  
_____Θαυμάστε τους ή ......αποδοκιμάστε τους! Από εσάς εξαρτάται η συνέχεια! Μη περιμένετε κάτι από τήν Ηγεσία της Χώρας μας, ήτοι από την Πνευματική, την Ακαδημαϊκή ή και την Στρατιωτική Ηγεσία μας. «Ή θα ξυπνήσουμε, ή τελειώσαμε οριστικά», όπως λίαν επιτυχώς γράφει ο κ. Αντώνιος Γρυπαίος (Πληροφορίες: Σταύρος Καραμπατσακίδης (e-mail: stkarabatsakidis@gmail.com)


 ______Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πρός όλους αυτούς τους μισέλληνες και αχρείους παράγοντες της Εκπαιδεύσεως, απευθυνόμεθα σήμερα και τους λέμε κατά πρόσωπον: 

     ******************************************************
 ΑΙΣΧΟΣ, κ. Υπουργέ!
ΑΙΣΧΟΣ, κύριοι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής!
ΑΙΣΧΟΣ, κυρίες και κύριοι συγγραφείς του βιβλίου!

 **********************************************************
______Εάν η Ελλάδα είχε ηγετικά πρόσωπα ως τα υμέτερα υποδείγματα, πρόσωπα για το υπόγειο, θα είχε εξαφανισθή από τον Χάρτη!
______Ευτυχώς κατά το 1940 υπήρχαν ακόμη αληθινοί Έλληνες, έτοιμοι να αποθάνουν 
«για του Χριστού την Πίστη την αγία 
καί της Πατρίδος την Ελευθερία»! 
  
_______Μερικά δείγματα από την υπέροχη εκείνη  εποχή σας παραθέτουμε στη συνέχεια! ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ, του 1940! 

______ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ:

____Τότε, ένας έφηβος, το 13ο παιδι της οικογενείας του, στην ηλικία των 16 ετών, έφυγε από τό σπίτι του, από τήν Εγλυκάδα των Πατρών, ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ, αλλά ανέβηκε στην Ήπειρο,  και κατετάγη ως εθελοντής υπέρμαχος της Ελευθερίας της Ελλάδος. Πολέμησε ηρωϊκά στα Αλαβανικά Βουνά, μάλιστα δε και τραυματίσθηκε!


Είναι ο κ. ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ, 

ο νεώτερος Βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου,
 ο Οποίος ζεί σήμερα και πληγώνεται από την παρατηρουμένη έλλειψη φιλοπατρίας  των νεωτέρων γενεών! 




________Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μερικά δείγματα ηρωϊσμού από την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Φωτογραφίες από τις Εφημερίδες της εποχής, που καταδεικνύουν τον ενθουσιασμό του Λαού μας τότε. Μάλιστα, μιά Γιαγιά δίδει ως φυλακτό μιά εικόνα της Παναγίας μας στον στρατιώτη εγγονό της, ο οποίος την παραλαμβάνει με περισσήν εύλάβεια! 
_________Κύριε, σώσον την Ελλάδα μας! 

Αίγιον, 28 Οκτωβρίου 2017

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
*******


ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ



ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ
ΓΛΩΣΣΑ Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΕΛ.44-45
 **************

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΑ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: