ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ.

Καθηγουμένου αρχ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  

Από όλη αυτή την κατάσταση που προέκυψε ως μη όφειλε πρέπει όλοι όσοι τουλάχιστον σκέπτονται να ψάξουν βαθύτερα τους λόγους, τα κίνητρα και τις αιτίες που ξέσπασε ο σάλος. Παραθέτοντας ορισμένοι αποτειχισμένοι εμπαθώς σχόλια το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργείτε μεγαλύτερη σύγχυση και να χαροποιείτε τους οικουμενιστές αλλά και τους οικουμενίζοντες. Προσέξτε κάτι! Υπήρχε περίπτωση να πετύχει μια αποτείχιση χωρίς να βγούμε μπροστά οι Πατέρες; Τότε γιατί δεν την κάνατε μόνοι σας; Ξεκινήσαμε οι πατέρες έναν αγώνα και τώρα κάνατε γεροντάδες λαϊκούς και θα σας πάνε στον  ατομοκρατικό προτεσταντισμό! Αναλογισθήκατε τί κόστισε η αποτείχιση σε αυτούς τους μαχητές του πληκτρολογίου που μας κατηγορούν και τί κυρώσεις είχαμε εμείς που βγήκαμε μπροστά; Θα μιλήσω για τον εαυτό μου καθώς:
·         Παύθηκα από ηγούμενος όχι από κάποιο μοναστήρι αλλά από το μοναστήρι στο οποίο είμαι ο κτήτορας.
·         Δεν έχω ούτε τις οικονομικές αποδοχές την ώρα που οι μαχητές του μπλά- μπλά  καταστρέφετε εκ του ασφαλούς τον αγώνα μας. Ορισμένοι είστε και ανεπάγγελτοι, δεν εργάζεστε πουθενά, γιατί ίσως έχετε κληρονομήσει κάποια περιουσία.
·         Όσοι μας κατηγορείτε ότι θέλουμε να σας μεταφέρουμε στους Γ.Ο.Χ σας ερωτώ:

1ον Γιατί δεν το κάναμε μέχρι τώρα που νομίζω ότι είχαμε την δυνατότητα και τον χρόνο; Πέρασε τουλάχιστον ένα έτος από την ψευτοσύνοδο του Κολυμβαρίου!
2ον Το να αναγνωρίζουμε τον διωγμό που υπέστησαν -για να είμαστε δίκαιοι- όσοι κράτησαν το παλαιό μετά την αλλαγή του ημερολογίου  την ώρα που εσείς ούτε καν υπήρχατε είναι επιχείρημα και δεν συνιστά αγνωμοσύνη στους τότε αγώνες τους;
3ον Δεν κρατά όλη η Ορθοδοξία πλήν εξαιρέσεων το παλαιό εορτολόγιο και δεν έκαναν την αλλαγή για να μας υποτάξουν στον Πάπα;
4ον Όταν αποκατασταθεί η Ορθοδοξία με την καταδίκη των Οικουμενιστών δεν πρέπει όλοι μαζί να γυρίσουμε με το παλαιό;
5ον Όταν έγραψα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο αγώνα με το παλαιό σας ζήτησα να προσχωρήστετε σε κάποια παλαιοημερολογήτικη παράταξη.
6ον Το ότι είναι ανάγκη να γυρίσουμε με το παλαιό σημαίνει ότι θα μπούμε στις παρατάξεις τους και μάλιστα τώρα;
7ον Δεν θέλετε να παύσει το σχίσμα μεταξύ παλαιού και νέου;
8ον Υποχρεώσαμε κάποιους να μας ακολουθήσουν στην αποτείχιση που κάναμε;
9ον Εφόσον όπως εσείς λέτε θα σας πάμε στο παλαιό δεν έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε να μην ακολουθήσετε;
10ον  Σκανδαλίσατε ή όχι αδελφούς που δεν γνωρίζουν επαρκώς ή είναι απλοϊκοί με αυτό που κάνατε περί ημερολογίου; Δεν δυναμιτίζετε έτσι τον αγώνα;
11ον Δεν μας αναγκάζετε να πούμε πράγματα που τελικά θα εκθέσουν τους υπευθύνους της διάσπασης;

Αν δεν έχετε σκεφθεί ότι όλος αυτός ο σάλος προέκυψε για κάποιους λόγους τους οποίους πρέπει να αναζητήσετε, θα σας ενημερώσω για κάτι: Ο Γεώργιος Βλαμάκης χρηματοδότησε να εκδοθεί ένα πατερικό βιβλίο με κείμενα της πατερικής Γραμματείας σχετικά με τις θέσεις των Αγίων Πατέρων που αφορούν την αποτείχιση. Ενώ λοιπόν χρηματοδοτήθηκε τέτοιου περιεχομένου βιβλίο τελικά ο Ιωάννης Ρίζος και ο Αδαμάντιος Τσακίρογλου εξέδωσαν βιβλίο με αντιοικουμενιστικά άρθρα και κατ’ εξοχήν τά προσωπικά τους άρθρα. Για τα όποια άλλα άρθρα δημοσίευσαν δεν ρώτησαν καν τους πατέρες. Το αποτέλεσμα ήταν να τους κράξει ο Βλαμάκης και να στεναχωρηθούν οι αγιορείτες πατέρες πράγμα που τό φέρουν βαρέως οι αθετήσαντες την συνεννόηση που είχε προηγηθεί. Δηλαδή στην πραγματικότητα έβγαλε τα απωθημένα του ο Ρίζος που προσωπικά θα τον αγνοήσω μέχρι να ζητήσει δημόσιως συγμώμη διότι κατασκανδάλισε τους αγωνιζομένους με πρόθεση να τους αποσπάσει από το σώμα των αγωνιζομένων! Δηλώνω δε ότι στο μοναστήρι της Αγίας  Παρασκευής οι πατέρες επέσαν θύματα έχουν όμως ευθύνη διότι τον άφησαν να τρυπώσει. Θα μπορούσα να είμαι πιο αυστηρός αλλά θα δώσω μία τελαία ευκαιρία! Πάντως η Εκκλησιαστική Ιστορία επαναλαμβάνεται!
Θα σας υπενθυμήσω κάτι από τις Πράξεις των Αποστόλων «παιδίσκην τινὰ ἔχουσαν πνεῦμα πύθωνος ἀπαντῆσαι ἡμῖν, ἥτις ἐργασίαν πολλὴν παρεῖχε τοῖς κυρίοις αὐτῆς μαντευομένη». Υπήρχε δηλαδή στη μέση κάποιο συμφέρον. Όταν έπαυσε το συμφέρον, αυτοί που έγιναν αιτία να χάσουν το χρήμα τα αφεντικά της δαιμονισμένης που “μάντευε” στράφηκαν ενάντια στους αποστόλους. Δεν λέω ότι πληρώνονταν οι Ρίζος και Τσακίρογλου αλλά εξέθεσαν τον εαυτός τους με αυτό που έκαναν, διότι μέχρι τώρα έλαγαν για τους Αγιορείτες και εμένα: «οὗτοι οἱ ἄνθρωποι δοῦλοι τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου εἰσίν, οἵτινες καταγγέλλουσιν ἡμῖν ὁδὸν σωτηρίας». Τώρα το γύρισαν ότι σας πηγαίνουμε στην «αίρεση των παλαιοημερολογητών»!


Τώρα αντί να ερωτήσω θα σας επισημάνω κάτι! Εφόσον θεωρείτε ότι σας παρασύρουμε έχετε το δικαίωμα να καταφύγετε κάπου αλλού. Οι επιλογές σας είναι:
 α. Αν σας αρέσουν τα άκρα είναι:
·         οι αιρετικοί Οικουμενιστές
·         όσοι δεν αγνωρίζουν έγκυρα τα μυστήρια.
Σε αυτούς ανήκουν:
1. οι ακραίοι παλαιοημερολογήτες                                                      2.οι ακραίοι αποτειχισμένοι νεοημερολογίτες όμως με νοοτροπεία ΓΟΧ.
β. Αν σας αρέσουν τα μεσοβέζικα πράγματα οι περιπτώσεις που     έχετε να διαλέξετε είναι:
1. Όσοι δεν μνημονεύουν αλλά κοινωνούν με επισκόπους και   κληρικούς που μνημονεύουν τον αιρετικό Πατράρχη είτε άμεσα είτε έμμεσα.
2. Όσοι ενώ δεν τους αρέσουν αυτά που κάνει ο Πατριάρχης και οι περί αυτόν Οικουμενιστές εν τούτοις όμως μνημονεύουν είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Διαλέξτε και εναχθείτε όπου εσείς κρίνετε!
Λοιπόν τώρα τί έχετε να μας πείτε! Μήπως θέλετε να αποσυρθούμε κιόλας από την ενεργό δράση του αγώνα και να ιδιωτεύσουμε; Αν το κρίνω και αυτό θα το κάνω! Πάντως όταν έκανα την αποτείχιση την έκανα για την ψυχή μου και δεν σας ρώτησα το ίδιο θα κάνω και τώρα όπως με φωτίσει ο Θεός.  Θα περιοριστώ στο μικρό μου ποίμνιο ή ακόμη θα αποσυρθώ και τελείως. Να αποσυρθούν και οι αγιορείτες και σίγουρα θα βρείτε ανθρώπους τόσοι στρατηγοί περιμένουν πως και πως. Όπως όμως  διαπίστωσα,, από καιρό τώρα η παλαιότερη γενεά -εξαίρεση αποτελεί ο πατήρ Ευστράτιος- δεν μπορούν να αγωνισθούν. Γι’ αυτό και ο Θεός επέτρεψε άλλοι να μπουν μπροστά. Αρέσκονται στις χαιρετούρες και τους εγκωμιασμούς όπως εκείνοι οι στρατηγοί που ομιλούν με στόμφο για τις μάχες αλλά ποτέ δεν πολέμησαν. Όλα αυτά τα χρόνια μπλα-μπλα-μπλα! Τόσοι καλαμαράδες στρατηγοί που δεν ξέρουν ούτε τουφέκι να πιάσουν στο χέρι τους!
Όσο για εσας που ακολουθείτε τον Ρίζο και όποιον Ρίζο σας εύχομαι περαστικά!


ΠΗΓΗ:http://krufo-sxoleio.blogspot.ca/2017/10/blog-post_9.html

1 σχόλιο:

telemaxos doumanis είπε...

Είδατε που μας οδήγησε η επι 90 έτη αδιαφορία στα της πίστεως ? χωρίς να θέλω να μειώσω τον αγώνα των αποτοιχισμένων , θέλω με πάσα ειλικρίνεια να ρωτήσω και να προβληματίσω .
Ο οικουμενισμός είναι αίρεση , οι οικουμενιστές δεν είναι αιρετικοί ? λέτε : 4ον Όταν αποκατασταθεί η Ορθοδοξία με την καταδίκη των Οικουμενιστών δεν πρέπει όλοι μαζί να γυρίσουμε με το παλαιό;
Και ερωτώ ο οικουμενισμός σαν παναίρεση εμπεριέχοντας όλες τις καταδικασμένες αιρέσεις , παπικούς ,προτεστάντες , κ.λ.π. και θρησκείες , εβραίοι ,μουσουλμάνοι , βουδιστές , και το χειρότερο καταργώντας το Σύμβολο της Πίστεως ,και την μοναδικότητα της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ δεν έχει τα αναθέματα και αφορισμούς όλων των ορθοδόξων οικουμενικών συνόδων? Η κοινωνία με την εκκλησία της Φιλανδίας επι 90 χρόνια ,που άλλαξε εκτός το ημερολόγιο –εορτολόγιο και το πασχάλιο , αναιρεί τον κανόνα που αφορίζει αυτούς που αλλάζουν το πασχάλιο και αυτούς που κοινωνούν μαζί τους τώρα και εις το μέλλον ?
Σας ερωτώ λοιπόν ήταν η ψευδοσύνοδος στο κολυμπάρη η πρώτη επίσημη εμφάνιση προσχώρηση της ελληνικής εκκλησίας στον οικουμενισμό ? η αποδοχή της αιρετικής εγκυκλίου του 1920 τι ήταν ? η ίδρυση του Π.Σ.Ε. το 1948 τι ήταν ? η ένωση του Αθηναγόρα με τον πάπα τι ήταν ? η συμπροσευχές , Καμπέρα Αυστραλίας , Ασίζη και αλλαχού τι ήταν ? η αναγνώριση των αιρετικών μονοφυσιτών στο λίβανο τι ήταν ? η καταδίκη του νέου ημερολογίου –εορτολογίου υπό 4ων πανορθοδόξων συνόδων τι ήταν ? βλέπε ιστορία της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων υπό του τότε αρχιεπισκόπου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , και Ορθόδοξος τύπος : xristianorthodoxipisti.blogspot.gr: Ορθόδοξος τύπος , ο αναθεματισμός του Νέου Ημερολογίου , ένα άρθρο αποκάλυψη !
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/blog-post_17.html
και : xristianorthodoxipisti.blogspot.gr: Περί Ορθοδόξου Εκκλησίας και οικουμενισμού , ορθόδοξος τύπος έτους 1965 , ο πνευματικός θάνατος της Ελληνικής εκκλησίας ,λόγ...
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/1965.html
Οι ιεροί κανόνες είχαν μόνο τοπική χρονικά ισχύ ή είναι διαχρονικοί και αιώνιοι ? εάν πιστεύεται ότι είναι αιώνιοι , πως κληρικοί αναθεματισμένοι και αφορισμένοι υπό της Εκκλησίας έχουν Αποστολική διαδοχή και έγκυρα μυστήρια ?
Γράφεται ! α. Αν σας αρέσουν τα άκρα είναι: όσοι δεν αγνωρίζουν έγκυρα τα μυστήρια.
Σε αυτούς ανήκουν: 1 οι ακραίοι παλαιοημερολογήτες .
Εάν πιστεύεται ότι οι κανόνες των οικουμενικών συνόδων δεν έχουν διαχρονική ισχύ , που αναθεματίζουν όλους τους αιρετικούς τότε αλλά και στο μέλλον , τότε ματαίως κοπιάζετε !
Οι Ρώσοι της διασποράς εκτός από το παλαιό ημερολόγιο που κρατούσαν , δεν είχαν κοινωνία με οικουμενιστάς όλων των αιρέσεων ? από αυτούς πήραν κάποιοι –μη ακραίοι -παλαιοημερολογήτες ιεροσύνη , με αυτούς θα συμπορευθείτε στο μέλλον ? ποια η διαφορά με τους επισκόπους από τους οποίους αποτοιχιστήκατε ?
Γνωρίζεται καλά και τους ιερούς κανόνες ,και την εκκλησιαστική ιστορία , οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο , σας εύχομαι ολοψύχως ο Καρδιογνώστης Θεός να σας φωτίσει να βρείτε τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ !