Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Κύριλλος Μελισσοχωρίου : το όνομα του αιρεσιάρχου Πάπα έχει αναγραφή στα Δίπτυχα του Πατριαρχείου και μνημονεύεται

...Κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν όλα όσα επί χίλια και πλέον έτη εχώριζαν και χωρίζουν – και θα χωρίζουν – τους αιρετικούς Παπικούς από τους Ορθοδόξους. Μόνο προσχηματικά και τυπικά δεν υπήρξε και το «κοινόν Ποτήριον» ακόμη. Αυτό γίνεται σταδιακά και μεμονωμένα προς το παρόν. Αλλ’ όμως ήδη από το 1965, μετά την αντικανονική και μονομερή «άρση των αναθεμάτων», το όνομα του αιρεσιάρχου Πάπα έχει αναγραφή στα Δίπτυχα του Πατριαρχείου και μνημονεύεται «σιωπηρώς» ως ομόπιστος Πατριάρχης Ρώμης και μάλιστα ως πρώτος τη τάξει!

2 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

εδώ είναι η νέα εκκλησιολογία , η νέα εκκλησία !! για ποιόν τα λές αυτά ηγούμενε ?? εσύ ποιόν μνημονεύεις ?? αυτό διδάσλουν οι Ιεροί κανόνες ?? κρίμα διότι ο οικουμενισμός έχει αμβλήνει το ορθόδοξο φρόνημα ,και έχει μεταβάλει τους - ορθοδόξους - σε απλούς αναγνώστες των Ιερών Κανόνων ! Ο Κύριος μας στο Ιερό Ευαγγέλιο μας λέγει , ούτε μία κεραία ,ούτε ένα κόμα να μην αλλάξουμε ή μεταβάλουμε από όσα μας έχει παραδόση η Εκκλησία Του ! και οι ψυχές φεύγουν χωρισμένες από την Εκκλησία Του ! μέσα στήν παναίρεση του οικουμενισμού !

Ανώνυμος είπε...

Πλεον μνημονεύονται και στα φανερά στο Φανάρι όταν χοροστατούν οι καρδινάλιοι
υπάρχουν και βιντεο