Σχόλιο του αδελφού μας Ιουστίνου

Ως "Ενότητα της Πίστεως",  εννοείται εκείνη η ενότητα με τον Χριστόν, που επιτυγχάνεται με την πίστιν που έχουν οι Άγιοι! Αυτοί δηλαδή που με την ζωή τους και την διδασκαλία τους ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ στους ορθοδόξους χριστιανούς. Την ενότητα της πίστεως λοιπόν, δηλαδή την ένωση με τον Χριστόν, έχουν μόνον οι Άγιοι, οι τέλειοι, αυτοί που έχουν λάβει  μέσα τους  το πλήρωμα της Χάριτος.

 Ενότητα της πίστεως έχουν οι Άγιοι επειδή έχουν αγαπήσει τόσο πολύ τον Χριστόν, ώστε να έχουν θυσιάσει την ψυχή τους, δηλαδή πέθαναν για τον Χριστόν. Επομένως ο θάνατος για τον Χριστόν φανερώνει  την τελείαν αγάπην και δίδει ως καρπόν αυτής την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος (Άγιος Μάρκος ο ασκητής).


Σχόλιο του γράφοντος. 
-Άραγε έχουν ενότητα πίστεως με τους Αγίους, εκείνοι που αγκαλιάζουν και φιλούν τούς  βλασφημούντες τον  Χριστόν, δηλαδή τους Πάπες Ρώμης, Κόπτες, Προτεστάντες κλπ; Έχουν ενότητα πίστεως στον Χριστόν εκείνοι που παίρνουν χρήματα από τους Πάπες Ρώμης, ώστε να μην τους αποκαλούν αιρετικούς αλλά "εκκλησίες" και για να τους "ξεπλένουν" απο την αίρεση σε "πλυντήρια τύπου Κολυμπαρίου" ;  Μπλάκ Μάρκετ της πίστεως έκαναν και στην Πόλιν λίγο πριν αλωθεί από τους Τούρκους. Είχε βέβαια προηγηθεί και άλλο ξεπούλημα πριν με τους Φράγκους, όπως  καλή ώρα... Δείξε μου τελικά τον "αδελφόν" σου, να σου πώ ποιός είσαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: