Απάντηση Μητρ. Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου σε π.Φώτιο Τζούρα

Συνέχεια: https://katanixis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_155.html


Η απάντηση του Μητρ. Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στον π. Φώτιο, ως απάντηση της παύσης μνημοσύνου, σε έγγραφο που μας εστάλη από τον π. Φώτιο, μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης, με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε​.
Ελπίζουμε πως σύντομα θα λάβει ο μητροπολίτης κ. Μακάριος την δέουσα απάντηση μέσω του Ιστολογίου μας σε όσα απαράδεκτα διατυπώνει.
Παπά Φώτη μην πτοείσαι, οι άγιοι που εφήρμοσαν την διακοπή μνημοσύνου αλλά και οι σύγχρονοι πατέρες που αγωνίζονται με τον ίδιο αγιοπατερικό τρόπο είναι μαζί σου. Τα ψευτοδιλήμματα του κ. Μακάριου, τύπου "ποιόν μητροπολίτη θα μνημονεύεις και σε ποιό αντιμήνσιο θα κάνεις λειτουργία" που αποδεικνύουν ασχετοσύνη (;) επί του θέματος, τα έχουν απαντήσει οι άγιοι. Ας κάνει τον κόπο ο άγιος Σιδηροκάστρου και ας μελετήσει την εκκλησιαστική ιστορία και την πρακτική των αγίων στις περιπτώσεις διακοπής της μνημόνευσης, ώστε να λάβει έστω πρόχειρα μια απάντηση για να αναπαύσει τον λογισμό του και να μη φέρεται ως ανίδεος.
Ως μητροπολίτης έχει υποχρέωση να έχει τις συγκεκριμένες απαντήσεις που απορρέουν από την ιερά Παράδοση! Δεν είναι δυνατόν σε επίσημο μητροπολιτικό έγγραφο να εκθέτει τον εαυτό του! Δεν είναι δυνατόν να αναζητεί τις απαντήσεις από τον παπά Φώτη τη στιγμή που ως μητροπολίτης θα έπρεπε να τις γνωρίζει. Είναι αδικαιολόγητος! Ας αναζητήσει τις απαντήσεις στον όσιο Θεόδωρο Στουδίτη, στον άγιο μάρκο Ευγενικό, στον άγιο Γρηγόριο Παλαμά που προέβησαν στη διακοπή μνημοσύνου και ακόμα στους νεώτερους πατέρες, όπως στους αγιορείτες από το 1969 έως το 1973, για να μάθει την πρακτική που ορίζεται από την Εκκλησία σε ανάλογες συνθήκες. 
Υ.Γ. Πόσα χρήματα εισπράξατε σεβασμιώτατε σε όλη τη διάρκεια της δικής σας ιερατικής σταδιοδρομίας;
Για το ίδιο θέμα είχαμε και την τοποθέτηση του π. Νικολάου Μανώλη στο ιστολόγιό μας "Δηλώσεις πανικού από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: