Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=13180

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ρωτήσω τον διαχειριστή του ιστολογίου ή όποιον άλλο γνωρίζει:
Ο πάπας Φραγκίσκος ή και ο Βενέδικτος έχουν την δύναμη αν και παναιρετικοί να κάνουν θαύματα με την δύναμη του αληθινού Θεού λόγω του ότι χειροτονήθηκαν από προηγούμενους αρχιερείς ή όχι?
Το ρωτάω γιατί αν δεν κάνω λάθος ακόμα και ο Καϊάφας που καταδίκασε τον Κύριο, λόγω της θέσης του έχουν καταγραφεί θαύματά του ακόμα και μετά τα όσα έγιναν....

Silver είπε...

Είμαι ο διαχειριστής αδελφέ και σου απαντώ εφ' όσον η ερώτησή σου γίνεται και σε μένα. Πρωτίστως σε ενημερώνω ότι δεν είμαι θεολόγος, ούτε έχω φωτισμό διότι είμαι αμαρτωλός, αλλά από την μελέτη μου ενθυμούμαι την απάντηση στο ερώτημά σου την οποία δίνει ο Μέγας Αθανάσιος. Γίνονται θαύματα στους προσερχόμενους στους αιρετικούς αλλά τα θαύματα τα ενεργεί ο Κύριος. Ο πιστός που δεν γνωρίζει αλλά για τον Κύριο κρίνεται άξιος για την επίλυση του προβλήματός του, ενεργεί το θαύμα.

Επίσης ο πάπας Φραγκίσκος και οι άλλοι πάπες μετά την απομάκρυνσίν τους από την Εκκλησία (1054 μ.Χ) δεν έχουν ιερωσύνη Αποστολικότητα και Μυστήρια.

Νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Άρα ο αιρετικός Βαρθολομαίος μπορεί ακόμα να κάνει θαύματα ενώ ο παναιρετικός πάπας πλέον κάνει μόνο ψευδοθαύματα και όχι θαύματα με την βοήθεια του Θεού αφού η αποστολικότητα έχει διακοπεί...Και είχα αυτή την απορία βλέποντάς βίντεο στο youtube που τον δείχνουν να "ευλογεί" άρρωστα παιδάκια τα οποία λένε ότι μετά έγιναν καλά.
Ευχαριστώ για την απάντησή σας!

Silver είπε...

"Άρα ο αιρετικός Βαρθολομαίος μπορεί ακόμα να κάνει θαύματα ενώ ο παναιρετικός πάπας πλέον κάνει μόνο ψευδοθαύματα "


Αδελφέ, το : "άρα ο αιρετικός Βαρθολομαίος μπορεί ακόμα να κάνει θαύματα", είναι δικό σου συμπέρασμα, όχι δικό μου.

Εγώ γνωρίζω από τον Άγιο Αθανάσιο που αναφέρεται ακριβώς σε αυτή την περίπτωση ότι ο αιρετικός δεν κάνει θαύματα αλλά η πίστη του προσερχομένου κάνει τον Κύριο να ανταποκρίνεται στο ζητούμενο υπό του πιστού αίτημα. Είναι αυτονόητο ότι αν ο πιστός γνώριζε δεν θα πήγαινε ποτέ στον παναιρετικό πάπα, αλλά ούτε και στον αιρετικό Βαρθολομαίο.

Και πάλι νάσαι πάντα καλά!