Δικαίωση μητροπολίτη για τους gay γάμους


Στο κενό η... δίωξη κατά του Μαντινείας

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των δηλώσεων του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου σχετικά με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από τη Βουλή.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος (φωτό), στο κήρυγμά του μετά την Ακολουθία του Νυμφίου πέρυσι τον Απρίλιο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, στην Τρίπολη, είχε πει προς το εκκλησίασμα ότι ο γάμος είναι «μυστήριο μέγα της Εκκλησίας μας», προσθέτοντας ότι «γάμος είναι η ένωσις ανδρός και γυναικός» και συνέχισε λέγοντας ότι «το χειρότερο από όλα, η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει νόμους και χαρακτηρίζει γάμο τη διαστροφή και την ένωση ανθρώπων του ιδίου φύλου».


Προσφυγές


Οσα ανέφερε πριν από έναν χρόνο ο κ. Αλέξανδρος προκάλεσαν την υπερβολική αντίδραση συλλόγων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μάλιστα, ορισμένοι εύθικτοι και υπερευαίσθητοι κατέθεσαν και προσφυγές προς τη Δικαιοσύνη. Υστερα από δικαστική έρευνα, η υπόθεση, τελικά, τέθηκε στο αρχείο τόσο από την Εισαγγελία Τριπόλεως όσο και από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα με την τοποθέτησή του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και αυτό διότι οι δηλώσεις του σχετικά με το περιεχόμενο της έννοιας του γάμου δεν είχε κάποιο επιθετικό περιεχόμενο.

"Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: