Λάβρος ο Μητρ. κ. Αμβρόσιος για το Μουσείο Μπελογιάννη

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Μέσα από ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο «Τιμήθηκε ένας αρχιδολοφόνος των Ελλήνων», ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρει όλους εκείνους του λόγους που, κατά τη γνώμη του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει το Μουσείο Μπελογιάννη.

«Ο χωρίς τη γραβάτα της αξιοπρέπειας πρωθυπουργός του κόμματος “πρώτη φορά Αριστερά” βρήκε τον χρόνο για να μεταβεί στην Αμαλιάδα, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου “Νίκος Μπελογιάννης”, του γνωστού μεγαλοαγωνιστού κομμουνιστοσυμμορίτη, πράκτορος των Σοβιετικών Μπολσεβίκων και άρα προδότη της πατρίδος μας, σφαγέα των Ελλήνων αδελφών του κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου!» γράφει, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης.


Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Αμβρόσιος καταγγέλλει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ότι επιχειρούν «ως κυβέρνηση της αριστεράς κουλτούρας να επαναφέρουν την ελληνική κοινωνία σε εκείνα τα μαύρα χρόνια, όταν τραγούδι των Συμμοριτών ήταν το γνωστό σε εμάς τους παλαιοτέρους σε ηλικία “ο αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει”!!!» επισημαίνοντας για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ο πρωθυπουργός με τον πιο προκλητικό τρόπο και από θέσεως ισχύος επαναφέρει την ελληνική κοινωνία μερικές δεκαετίες πίσω, στην εποχή 1944-1949».


"Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: