Στην Αίγυπτο 4 μέλη της Νέας "Εκκλησίας" Βαρθολομαίος, πάπας Φραγκίσκος, Κόπτης πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ και ο Ιμάμης του Αλ Άζχαρ !

Υπάρχουν οι αφελείς αλλά και οι διαστροφείς των πιστών που περιμένουν το "κοινό ποτήριο" προκειμένου να ομολογήσουν τον ουνιτισμό των "Ορθοδόξων"....


Στην Αίγυπτο θα μεταβεί ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 και 29 Απριλίου μετά από πρόσκληση του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ Άζχαρ σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας La Stampa.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β', η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις» λέει η La Stampa.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ ώσετ να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο και ο Πάπας με τον ίδιο τον ιμάμη.

Πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με το φανάρι επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την είδηση της μετάβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κάιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: