Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Το κείμενο της Διακοπής...":

Ναι και μετά τί έγινε ? Μετανόησε ο Αθηναγόρας ή τον κατεδίκασε κάποια Σύνοδος , ή διακόπηκε η κοινωνία με τους παπικούς ? Πώς ξανά-άρχισε το μνημόσυνο του πατριάρχη ?? ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ !! Διακόπτω από την αίρεση και όχι από την εκκλησία !! Για ποιά εκκλησιά μιλά ο κατά τα άλλα αγαπητός π. Μανώλης?? Αυτήν που έγινε βορά του θηρίου του οικουμενισμού ? Για την εκκλησία που σύσσωμη υπέγραψε τις αντίχριστες συμφωνίες αναγνώρισης όλων των αιρετικών ? Που είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕ ? Που κοινωνεί με την εκκλησία της Φινλανδίας ? Που έφερε τον πάπα στην Ελλάδα ? Που αφήνει τα ελληνόπουλα αβάπτιστα ? Που αναγνωρίζει το κοράνι ως θεόπνευστο ? κ.λ.π. Για ποιά εκκλησία μιλά ? Αυτήν που έχει στο κεφάλι της τα αναθέματα όλων των Ορθοδόξων Συνόδων για τα εγκλήματα που διέπραξε ? Αυτή που έχει στο κεφάλι της τα αναθέματα των Ορθοδόξων Συνόδων περί ημερολογίου- εορτολογίου ?? Αυτή η εκκλησία και τα μέλη της ως σύνολο , είναι νεκρή εδώ και 90 χρόνια ! Αυτή η εκκλησία έχει αποκοπεί από το σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ ως σήπουσα και νεκρή ! Είναι γιά λύπηση και δάκρυα η κατάντια των σημερινών κληρικών και θεολόγων , ενώ ξέρουν  την αλήθεια και πραγματικότητα αποπροσανατολίζουν τον λαό με πράξεις -ομολογίας - είναι άλλη μία πλάνη  ή όλα γίνονται προσχεδιασμένα προς καθησυχασμό των πιστών ? Τι παραπάνω έκανε ο Άνθιμος πέραν από αυτό που του επιτάσσει η αντίχριστη εγκύκλιος του 1920 ,και εφαρμόζεται από όλους κατά γράμμα εδώ και 90 χρόνια? Τον Άρειο τον κατεδίκασε η εκκλησία για ένα ιώτα , εδώ η λεγόμενη εκκλησία της Ελλάδος και των πατριαρχείων καταπατεί δόγματα και κανόνες της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στο σύνολο τους 90 τόσα χρόνια , και ακόμα πιστεύουν ότι βρίσκονται στην εκκλησία του Χριστού ? Ότι έχουν ιερωσύνη  και Αποστολική διαδοχή? Δυστυχώς είναι πλανώντες και πλανώμενοι και παίρνουν στο λαιμό τους χιλιάδες ψυχές που τους ακολουθούν !!  Έχουν κάνει τον 15ο κανόνα εμβατήριο στήριξης της πλάνης τους ! Ξέρουν, δεν είναι δυνατόν να το αγνοούν , ότι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι ένα εργαλείο και επιβάλει την αποτείχιση από αιρετίζοντα επίσκοπο , όταν η υπόλοιπη Εκκλησία ορθοτομεί , ορθοδοξεί και είναι μέλλος ΧΡΙΣΤΟΥ , μέχρι οι υπόλοιποι ορθόδοξοι επίσκοποι να εξετάσουν τις κατηγορίες και δικάσουν την πτώση του επισκόπου , όταν όμως όλη η (εκκλησία ) σαν σύνολο βράζει μέσα στο ίδιο καζάνι της αιρέσεως τότε τι γίνεται ? Εύχομαι ο π. Μανώλης αλλά και όλοι οι αποτειχισμένοι να καταλάβουν σε τι λάκκο πλάνης έχουν πέσει και να ανανήψουν πρίν είναι αργά για την ψυχή τους , να ψάξουν μετά δακρύων να τους δείξει ο καρδιογνώστης ΘΕΟΣ , που βρίσκεται σήμερα η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ , και να ενταχθούν σε αυτήν , πρίν ο θάνατος προλάβει και πάρει την ψυχή τους μετά των αιρετικών !!

***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Το κείμενο της Διακοπής...": 

ΕΥΓΕ αδελφέ! τέτοια ορθόδοξη τοποθέτηση πατερικώς τεκμηριωμένη και με ψυχή όπως  λαλούσαν οι παλαιοί, είναι βάλσαμο για τους θολωμένους διαδυκτιακώς, και συγχυσμένους εκκλησιαστικώς  χριστιανοθεατάς. και πάλιν εύγε!!  Καλόν αγώνα.


***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα   σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας ...":

Πολύ καλά τα λέει. Αλλά δε μας λέει πού ανήκει για να απαντήσουμε αν ορθοτομεί.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει. Αλλά δε μας λέει πού ανήκει για να απαντήσουμε αν ορθοτομεί.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο : εσυ που εισαι σίγουρος ότι ορθοτομείς γιατί δεν μας λές που ανήκεις??
για να δούμε εμείς εάν ορθοτομείς ?? ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ! το σωστό θα ήταν εάν η εκκλησία της ελλάδος ειναι σχισματο-αιρετικη και απο πότε , από εκει θα πρέπει κάποιος να ξεκινήση εάν θελει να βρή την πραγματική και Ζώσα Εκκλησία του Χριστού , ακολουθώντας τα βήματα ένα -ένα μέχρι σήμερα !

Ανώνυμος είπε...

Διακρίνω επιθετικότητα αλλά δε πειράζει,ας είναι. Σημασία έχει να αναζητούμε την αλήθεια και να στέκουμε σε αυτήν. Όντως ήταν λάθος η ερώτηση,και όντως αυτά που ζούμε με τη κρατούσα εκκλησία δεν έχουν καμιά σχέση με όλα εκείνα που ως τώρα παραλάβαμε από τους ως χθες πατέρες της Εκκλησίας. Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση,ότι οι συμπροσευχές με αιρετικούς δεν είναι πρέπον,ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι μία καθολική και αποστολική και ορθοτομούσα το λόγο της Αληθείας; Kαι ποιά είναι αυτή άραγε,πολλές εκκλησίες γύρω μας,και μας μπερδεύουν! Αυτή λοιπόν είναι εκείνη η οποία στέκεται απαρασάλευτη,χωρίς ελιγμούς,χωρίς προσθέσεις και αφαιρέσεις,χωρίς νεωτερισμούς. Εκείνη που συνεχίζει,μέχρι κεραίας όλα εκείνα που πατροπαράδοτα έφτασαν ως εμάς. Εκείνη που δέχεται στον ωκεανό της κοσμικότητας πολλά χτυπήματα,τα κύματα των πειρασμών τη χτυπούν μα ποτέ δε βυθίζεται,διώκεται,συκοφαντείται,δε συμβιβάζεται,δεν εκκοσμικεύεται.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απολείτως , με την τελευταια σας τοποθέτηση , το ερώτημα λοιπόν απο πότε άρχισε επήσημα και συνοδικά το κακό στην εκκλησία της ελλάδος παραμένει , σήμερα δυστηχως εκτός της κρατικής ελληνικής εκκλησίας ,υπάρχει ένα πλήθως συνόδων των αποκαλούμενων ως ΓΟΧ , αλλά και μεμονομένων κληρικων αποτειχισμένων που παραμένουν στο νέο ημερολογιο , οι οποίοι διαικδικούν την μοναδικότητα της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , πώς λοιπόν θα βγάλει άκρη ένας απλός αναγνώστης που θέλει να μάθη την αλήθεια ? η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ξεκινήση την έρευνα του από τοτε που η ορθόδοξος εκκλησία ήταν ενωμένη , με ιδιο πιστεύω ,εκκλησιολογία , ημερολόγιο κ.α. . αρχίζοντας από εκεί θα βρή πως ,γιατι, και με ποιον τρόπο άρχισε το ( ξήλωμα ) η διολίσθιση στο σχίσμα στην αρχή και στην αίρεση κατόπιν όσων πρόσθεσαν , αφαίρεσαν , αλοίωσαν , απειθάρχησαν ,σε αποφάσεις ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ , και ως εκ τούτου εξεκόπησαν απο το ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ !