Παραμένει άγνωστον αν πρόκειται όντως δια το σκήνωμα της Αγίας Ελένης!

Ο ΘΕΟΦ. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓH ΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! 


Πανηγύρεις οργανώνει ο Θεοφ. Φαναρίου, δια να ελκύση την προσοχήν του κόσμου, ώστε να προσέλθουν όσον το δυνατόν περισσότεροι εις προσκύνησιν του σκηνώματος της Αγίας Ελένης. Μεταφέρεται δια ευλογίαν η δια συγκέντρωσιν χρημάτων; Η μήπως δια να ενταθούν αι σχέσεις με το Βατικανόν; Ο ίδιος ομολογεί ότι τον εβοήθησεν ιδιαιτέρως ο Παπικός Ιεράρχης της Βενετίας, όπως επίσης ότι η Αποστολική Διακονία αναπτύσσει διαρκώς τας σχέσεις της με την Ρώμην μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και την συν­εργασίαν με τη βιβλιοθήκην του Βατικανού! Το όλον γεγονός δεν πρόκειται να είναι ιεροπρεπές, διότι το πλαισιώνει
με συλλογήν φαρμάκων και επιθυμία του είναι, όπως δηλώνει εις τα ηχητικά ντοκουμέντα που συνοδεύουν το ακόλουθον άρθρον, να το καταστήση γεγονός ιστορικής μνήμης και κοινωνικής προσφοράς! Αυτή είναι η τιμή των λειψάνων που η Εκκλησία μας και οι Άγιοί μας διδάσκουν; Το γενικόν σύνθημα μάλιστα που καθιέρωσε περί αναδείξεως της «κοινής ταυτότητος» της Ευρώπης είναι άκρως προσ­βλητικόν, διότι την Ευρώπην την διεμόρφωσεν ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός και όχι η Ορθοδοξία! Εις το ίδιον πλαίσιον έχει αποστείλει προσ­κλήσεις εκτός προς βασιλικάς οικογενείας και Πρωθυπουργούς, μέχρι και εις δημάρχους μεγάλων πόλεων της Ευρώπης! Την ιδίαν ώραν οι εντός της Χώρας δήμαρχοι παραμένουν χωρίς ενημέρωσιν! Ήρχισε και τας συναντήσεις με Πρέσβεις π.χ. με τον Δρ. Ivan Velimir Starcevic της Κροατίας! Τι πολιτικά παίγνια υποκρύπτονται;
Αντελήφθη ο Θεοφιλέστατος ότι όταν έφερε το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας υπήρξαν αντιδράσεις και τώρα επιθυμεί να τας αποσοβήση με την κάλυψιν που θα προσφέρη η έλευσις διεθνών πολιτικών! Ακόμη και τα ενδύματα του σκηνώματος ήλλαξεν από βενετσιάνικα, δια να αποφύγη την κατακραυγήν των πιστών! Αλλά τα νέα ενδύματα, τα οποία είναι και ακαλαίσθητα (καθώς φέρουν και το έμβλημα της Αποστολικής Διακονίας!), δεν θα καθησυχάσουν τας συνειδήσεις των πιστών, οι οποίοι απορούν αν όντως πρόκειται περί του σκηνώματος της Αγίας Ελένης, καθώς δεν υπάρχουν τεκμηριωμέναι αποδείξεις. Οι Παπικοί ως γνωστόν κατά τον Μεσαίωνα κυκλοφορούσαν χιλιάδες λείψανα δεξιά και αριστερά προς εκμετάλλευσιν και πλέον δεν υπάρχει καμία εγκυρότης.
Τέλος και πάλιν εις το ηχητικόν ντοκουμέντον παρουσίασεν ως μεγάλον εκδοτικόν έργον της Απ. Διακονίας, της οποίας προΐσταται, την «Φωνή Κυρίου»!
Παραθέτομεν το άρθρον της κ. Κάτιας Τσιμπλάκη εις την ιστοσελίδα
newsbomb.gr της 29ης Ιανουαρίου 2017:
«Η «Αποστολική Διακονία», ο οργανισμός που ασχολείται με τη διοργάνωση του ιεραποστολικού και μορφωτικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε δύο ολόκληρα χρόνια τις επαφές με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, προκειμένου να μεταφέρει το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα.
Η αφορμή δόθηκε με τη συμπλήρωση 80 ετών από τη δράση και την προσφορά της Αποστολικής Διακονίας. Και το σύνθημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την μεταφορά του ιερού σκηνώματος που έχει επικοινωνήσει στις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι: «Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης».
Το
Newsbomb.gr αποκαλύπτει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος επιμελήθηκε το σχεδιασμό και κάλυψε τη δαπάνη του επιβλητικού πορφυρού βυζαντινού ενδύματος, το οποίο προσφέρθηκε στο σκήνωμα, ειδικά για τη μεταφορά του στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο.
Η Αποστολική Διακονία έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις για την υποδοχή του σκηνώματος στους Προέδρους της Δημοκρατίας και στους Πρωθυπουργούς όλων των Ευρωπαϊκών Χωρών, σε μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, στους δημάρχους των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης καθώς και στους βασιλικούς οίκους.
Στην επίσημη τελετή υποδοχής του Ιερού Σκηνώματος, το οποίο θα μεταφερθεί με ειδική πτήση από τη Βενετία, θα είναι παρών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραθέσει επίσημο γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.
Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης, θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής, από 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2017.
Επίσης, για την ενημέρωση των πολιτών που επιθυμούν να προσ­κυνήσουν, η Αποστολική Διακονία έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα… Στην ιστοσελίδα, υπάρχουν πληροφορίες για την πρόσβαση στο ιερό προσκύνημα, σύνδεσμοι για τις τελετές που θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου και πληροφορίες για το σκήνωμα.
Ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος και γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας σε συν­έντευξή του επισημαίνει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος φέρνει το ιερό σκήνωμα όχι μόνο για προσ­κυνηματικούς λόγους, αλλά και για να αναδείξει την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης…
Το 1929 η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, όπως εξηγεί ο επίσκοπος Φαναρίου, προχώρησε στην κανονική αναγνώριση του σκηνώματος. Τι σημαίνει αυτό πρακτκά; Ότι δηλαδή εκπρόσωποι της Εκκλησίας και ιατροί εξέτασαν τα ιερά λείψανα και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το λείψανο μιας γυναίκας η οποία πέθανε σε μεγάλη ηλικία (η γυναίκα πέθανε στην ηλικία των 80 ετών) από φυσικά αίτια.
Στις 14 Μαΐου 2017 στο Ι. Ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία θα γίνει η τελετή παράδοσης του Ιερού Σκηνώματος. Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα μεταφερθεί με ειδική πτήση. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την ίδια μέρα στις 18.30.
Η Αποστολική Διακονία μετρά 80 χρόνια ζωής και είναι ο επίσημος εκδοτικός, πολιτιστικός, κατηχητικός και κοινωνικός οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει δικό της τυπογραφείο και εκδίδει βιβλία με την πώληση των οποίων συντηρεί το ιεραποστολικό της έργο.
Εμπλουτίζει βιβλιοθήκες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη διασπορά. Διαδίδει το λόγο του Θεού, χτίζει σχολεία, μικρές νοσοκομειακές μονάδες στην Αφρική και επιδοτεί μηνιαίως τους 600 ιθαγενείς κληρικούς που διακονούν σε κάθε γωνιά της Γης το έργο του Θεού. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο έργο της περιλαμβάνεται και η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας σε 50 ρωμαιοκαθολικούς και ορ­θόδοξους που έρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου στην Ελλάδα. Επίσης, τα τελευταία 4 χρόνια διδάσκει την Ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ο επίσκοπος Φαναρίου α­ποκαλύπτει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σε συνεργασία με την Αποστολική Βατικανή Βιβλιοθήκη προχωρά στην μνημειώδη έκδοση του μηνολογίου του Αυτοκράτορα Βασιλείου Β’».


"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: