Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Αγαπητέ Misha, χαίρε. Μου φαίνεται σαν να έχασες λίγο τη ψυχραιμία σου! 

α. Σου εξήγησα ότι η Εκκλησία, που εξακολουθεί και μετά το 1924, ν’ ακολουθεί το πατροπαράδοτο ημερολόγιο, μετά τα δύο ή τρία χρόνια πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, δεν έχει καμία «κοινωνία» με τους Ρώσους επισκόπους της Διασποράς. Συνεπώς, κανένα εκκλησιολογικό πρόβλημα δεν υφίσταται για την Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου, οποία θεωρεί τη Ρωσική Σύνοδο, ότι εξέπεσε από την ορθή πίστη, εφόσον και μετά την γενομένη ΄Ένωση των Εκκλησιών εξακολούθησε την έστω έμμεση, όπως δέχεσαι και συ, «κοινωνία» με τις καινοτόμες Εκκλησίες του Νέου Ημερολογίου, που Λατινοφρόνησαν.
 
Ως εκ του λόγου τούτου η Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου δεν αναγνωρίζει ως αγίους τους ανακηρυχθέντες απ’ τη Ρωσική Σύνοδο αγίους, όπως τα μέλη της τελευταίας τσαρικής οικογένειας, ή τον Ιωάννη Μαξίμοβιτς. Αυτούς, μπορείτε να τους τιμάτε σεις!
 

β. Με τα «ενδοζηλωτικά», λέγεις, «δεν θέλεις να ασχοληθείς», αλλά ασχολείσαι! Τόσο πολύ σε καίει το ζήτημα αυτό. Η Εκκλησία, πριν το 1924, δεν καθαιρούσε τους ανάξιους, ή αντάρτες κληρικούς της; Πειράζει, λοιπόν, αν και μετά το 1924 η Εκκλησία καθήρεσε ορισμένους κληρικούς της και τους έχει αποκόψει από το σώμα της; Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να τους κάνει επισκόπους, όπως τους κάνετε σεις; Ξεχνάτε τα περυσινά σας σκάνδαλα, που τα μέσα μαζικής ενημερώσεως τα έκαναν σήριαλ και κατασκανδάλισαν τον ελληνικό λαό και όχι μόνο;
 


Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: