ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ 2000 Ταινία


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε στο 13:21 το σύμβολο της Β Οικουμενικής Συνέλευσης! Η κόκκινη καρδούλα!
http://bocs.hu/images/eoevlo~1.gif

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αδελφέ Κωνσταντίνε! Σου αποστέλλω να διαβάσεις ένα κειμενάκι μου στα πλαίσια της μελέτης μου και αν το εξακριβώσεις και σε ενδιαφέρει πράξε εσύ όπως επιθυμείς.

Το Γράμμα Shin/Sin(Sh), το Όνομα του Θεού και η Καρδιά
http://www.biblelandstudies.com/Sheen.gif
https://ladderofjacob.files.wordpress.com/2015/06/4-pronged-shin-01.png
Αναγεννησιακοί Μυστικιστές (Sacred Name Movement, Athanasius Kircher, Johann Baptist Grossschedel κλπ) κατά το 16αιώνα ήρθαν σε επαφή με την Εβραϊκή Βίβλο και αφού την μελέτησαν εισήγαγαν για πρώτη φορά ως όνομα του Χριστού το όνομα Yahshuah με την προσθήκη σε συγκεκριμένο σημείο στο όνομα Yahuah του γράμματος Shin ש‎ του Εβραϊκού αλφάβητου(στα φοινικικά είναι το w) που οδηγεί στο πενταγράμματον όνομα του Μεσσία YHSUH ή YHSWH. Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα που εισήγαγε στον σύγχρονο μυστικισμό την ονομασία IHShVH ή YHShVH.
Αρχικά να επισημανθεί ότι το όνομα του Θεού-Πατέρα στα Εβραϊκά είναι Yahuah/YHUH (προφέρεται Yah-oo-ah) – יהוה (Δεν διαβάζεται Yahweh επειδή το γράμμα ו (Uau) στα Εβραϊκά προφέρεται ως οο και επομένως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το γράμμα w αν και εδώ παρατηρείται διχογνωμία με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι είναι Yahweh) και προέρχεται από την αρχαία ρίζα "huah" που σημαίνει να ζεις, να υπάρχεις αλλά σημαίνει και ζωή. Tο όνομα του Θεού – Υιού, ο οποίος έρχεται στο όνομα τους Πατρός και επομένως περιλαμβάνει το Yah, είναι Yahusha - יהושע που σημαίνει ότι ο πατέρας, Yahuah, σώζει καθότι η ρίζα “sha” της λέξης “yasha” σημαίνει σωτηρία και όπως γνωρίζουμε από τις γραφές το όνομα του Θεού – Υιού σημαίνει ότι ο Yahuah σώζει (Δεν είναι Yeshua ή Yehoshua ή Yehovah ή Jehovah γιατί δεν υπάρχει πουθενά το όνομα του Πατέρα Yah). Με την προσθήκη από τους μυστικιστές του γράμματος Shin με δικό τους τρόπο, δημιουργήθηκε ένα “όνομα του Θεού –Υιού” יהשוה που περιλαμβάνει την λέξη “shua ή shuah” που σημαίνει κάποιος που κλαίει δηλαδή ότι ο Yahuah κλαίει. Εν συνεχεία γνωρίζουμε από την Παλαιά Διαθήκη (Γεν. 1,26) ότι ο άνθρωπος πλάστηκε καθ εικόνα και καθ ομοίωση του Δημιουργού Θεού. Επομένως αν παρατηρήσετε προσεχτικά τις δύο πρώτες εικόνες που απεικονίζεται το όνομα του Θεού Πατέρα (Yahuah – יהוה ) θα παρατηρήσετε ότι αν το όνομα γραφεί κατακόρυφα ομοιάζει με μορφή ανθρώπου.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b5/0e/c7/b50ec707b2b573e1ff15cada8ca975f1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-N0-VVmemL_U/V98xEGIg_VI/AAAAAAAAAQE/ka4g430QgUILIcB50SLkgooDc8Rnl3BiQCLcB/s320/1592045.jpg
Παρατηρήστε την φωτογραφία όπου διακρίνονται με την σειρά τα γράμματα από πάνω προς τα κάτω με πρώτο γράμμα το κεφάλι (Yod), δεύτερο γράμμα οι ώμοι και τα χέρια (Hay), τρίτο γράμμα η σπονδυλική στήλη(Uau/Waw) και τέταρτο γράμμα η λεκάνη και τα πόδια(Hay).
Ωστόσο με την τοποθέτηση από τους μυστικιστές του γράμματος Shin με συγκεκριμένο τρόπο, δημιουργείται το όνομα του Θεού Υιού και Μεσσία Yahshuah και παρατηρούμε ότι το γράμμα που κάνει την διαφορά παίρνει στο σώμα την θέση της Καρδιάς!
http://2.bp.blogspot.com/-EG5UmnusUkw/UbjlkpptLhI/AAAAAAAABBI/BFlGTEJaVhI/s1600/pentagrammaton02.jpg
Επιπλέον δείτε μία εικόνα – μυστικιστικό σύμβολο των αρχών του 17ου αιώνα όπου περιλαμβάνονται τα ονόματα “Christus”, “Iesus” και “Immanuel” να περιβάλλουν μία ανάποδη καρδιά στην οποία μέσα υπάρχει μία τετρακτύς που σχηματίζει το όνομα του τετραγράμματου Θεού YHUH ή יהוה και κατόπιν με την προσθήκη από τους μυστικιστές του γράμματος Shin του πενταγράμματου Μεσσία YHSUH ή יהשוה.
http://www.yhwh.com/cross/cross21.gif

Αλέξανδρος -1-

Ανώνυμος είπε...

Γενικά σε ολόκληρο τον Ιουδαισμό το γράμμα Shin(Sh) εμφανίζεται και χρησιμοποιείται ως ένα σύμβολο του Θεού καθότι είναι το πρώτο γράμμα της λέξεως Shaddai δηλαδή του Παντοδύναμου (El Shaddai είναι ο Παντοδύναμος Θεός)! Γι αυτό ακριβώς και σαν σύμβολο βρίσκεται πάνω στα mezuzah (κομμάτι περγαμηνής με χαραγμένους συγκεκριμένους στίχους της Τορά) τα οποία τοποθετούνται κολλημένα στις εξώπορτες από κάθε Εβραϊκό σπίτι ώστε να εκπληρώνουν την Mitzvah (Βιβλική Εντολή).
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/91/Macedonian_Mezuzah.jpg
http://www.yeshuahamashiach.org/moved_images/Mezuzah2.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Museum_am_Judenplatz_%2850%29.JPG
Το συγκεκριμένο γράμμα σύμφωνα με τους μυστικιστές συμβολίζει την καρδιά. Όταν γίνεται ένα ηχοκαρδιογράφημα στην καρδιά ενός ασθενούς, οι ιστοί που διαχωρίζουν τους θαλάμους της καρδιάς, είναι ευθυγραμμισμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να φανερώνουν το Εβραϊκό γράμμα Shin.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3f/0c/a5/3f0ca53fba39f758d75447f8a1751e97.jpg
http://saltshakers.com/main/sites/default/files/styles/large/public/Hashkama59.png?itok=sYWqNwK1
Θεωρούν ότι ο Θεός έχει αφήσει χαραγμένο το όνομά του μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου έτσι ώστε να υπάρχει ένας Θείος σπινθήρας που να οδηγεί τους ανθρώπους προς Εκείνον! Δεν είναι τυχαίο ότι το γράμμα Shin είναι το γράμμα της φωτιάς, με τις τρεις συμμετρικές προεξοχές του (γράμματα ו uau) να αποτελούν τις φλόγες! Χαρακτηριστική είναι στις παρακάτω εικόνες και η ευλογία που χορηγούν μέσω των χεριών οι Εβραίοι Ραββίνοι και οι Kohanim (Εβραίοι ιερείς) κάνοντας ουσιαστικά με τα χέρια το γράμμα Shin. Η ίδια η Τορά αναφέρει ότι ο YHUH υπόσχεται ότι θα τοποθετήσει το όνομά Του στα χέρια τους.
http://tse1.mm.bing.net/th?&id=OIP.M99be6de6b1ea5b9bc0bd97b4e30be8cco0&w=312&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0
http://synagogeenschede.nl/s/images/koheenhanden4782.jpg
http://assets0.learni.st/learning_preview/983565/image/w583h583_309327-don-t-look-at-the-priest-s-hands-.jpg
http://gnosticwarrior.com/wp-content/uploads/2015/06/Symbol-Levite-hand-symbol.jpg

Αλέξανδρος -2-

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μάλιστα μία εντολή στην Τορά που ξεκάθαρα αναφέρει Δευτερονομ(6,8): Σφραγίστε αυτές τις εντολές(mitzvah) σαν σημάδι στο χέρι και ως φυλακτήριον(ή ασάλευτες) ανάμεσα από τα μάτια σας! Γι αυτό ακριβώς τον λόγο οι Εβραίοι χρησιμοποιούν το Tefilin, που αποτελείται από δύο κουτάκια με ιμάντες που περιέχουν παπύρους και περγαμηνές με χαραγμένους στίχους της Τορά και τοποθετούνται από τους Εβραίους το ένα στο αριστερό χέρι ώστε να είναι κοντά στην καρδιά και το άλλο στο μέτωπο! Η χρήση του Tefilin αποτελεί έκφραση αγάπης προς τον Θεό και την επιτομή της εγγύτητας ενός πιστού με τον Θεό καθότι το ίδιο το Tefilin είναι ένας ξεχωριστός δεσμός αγάπης μεταξύ ανθρώπου και Θεού! Πάνω στo Tefilin του μετώπου είναι χαραγμένο δύο φορές το γράμμα Shin, μία δεξιά με τρεις προεξοχές και μία αριστερά με τέσσερις. To Tefilin ονομάζεται επίσης και ως το σημάδι ή η σφραγίδα του Hashem (ονομασία του Θεού για να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται χωρίς σοβαρή αιτία το κύριο όνομά Του). Δείτε φωτογραφίες με τα Tefilin να έχουν χαραγμένο το γράμμα Shin, το γράμμα σύμβολο του Θεού:
http://stuffjewsshouldknow.com/wp-content/uploads/2014/01/tefillinfinal.jpg
http://assets.messianicbible.com/wp-content/uploads/2013/10/841-Tefillin-smile-kotel-600x407.jpg?09019d
https://soferstamcouk.files.wordpress.com/2016/06/tefillin1.jpg?w=700
http://www.7dorim.com/cultures/Photo/taf%20554%204.jpg
http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.700783!/image/1182442152.jpg_gen/derivatives/headline_609x343/1182442152.jpg
http://www.yuobserver.org/wp-content/uploads/2014/02/3748077799.jpg
Καταληκτικά, το γράμμα Shin με τις 3 προεξοχές-φλόγες (τρία γράμματα uau) θεωρείται μεταξύ άλλων ότι αντιπροσωπεύει τους τρεις Πατριάρχες του Ισραήλ(Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ), τους φανερούς τρόπους του Hashem καθώς και τις τρείς κατηγορίες του Εβραϊκού Λαού ( τους απλούς Ισραηλίτες, τους Λευίτες και τους Κοχανίμ). Αντίθετα το Shin με τις 4 προεξοχές-φλόγες λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τον Κόσμο που θα έλθει, τους κρυμμένους τρόπους του Hashem, τις τέσσερις Μητριάρχισσες του Ισραήλ (Σάρα, Ρεβέκκα, Ραχήλ και Λεία) και την μελλοντική αποκάλυψη του Μεσσία! Όπως μάλιστα τονίζεται σε μελέτες, τα γράμματα στις Πλάκες των 10 Εντολών ήταν σαν τυπωμένα πάνω στην πέτρα. Ο τρόπος επομένως με τον οποίο το τριών κεφαλών γράμμα Shin ήταν τυπωμένο σε τρισδιάστατη απεικόνιση πάνω στην πέτρα δημιουργούσε παράλληλα το τεσσάρων κεφαλών γράμμα Shin. Δείτε παρακάτω και μία εικόνα του 1983 με τα δύο διαφορετικά Shin να βρίσκονται κουμπωμένα και να ταιριάζουν ακριβώς το ένα στον κενό χώρο του άλλου, όπως με βάση κάποιους μελετητές (κατ άλλους στα κενά ανάμεσα από τα τρία Uau υπάρχουν τέσσερα Yod, τρία πάνω από τα Uau και ένα που τα ενώνει από κάτω) θα φαίνονταν στις Πλάκες των 10 Εντολών και φυσικά θυμίζουν τις ενωμένες “παπικές καρδιές” καθόσον συμβολίζουν και την καρδιά! Τέλος να επισημανθεί ότι η αριθμητική αξία του Shin είναι 300 αλλά η ερμηνεία που δίδεται από τους περισσότερους ραββίνους και μελετητές επισημαίνει ότι το Shin αποτελείται από τρία ή τέσσερα γράμματα ו(uau/waw) αντίστοιχα, το οποίο γράμμα ו δίδει ως αριθμητική αξία τον αριθμό 6. Επομένως το Shin αποτελείται από τρία ή τέσσερα uau δηλαδή εξάρια.
http://aharon.varady.net/omphalos/wp-content/uploads/2013/05/3-in-4-branched-Shin-negative-space.png

Αλέξανδρος - Τελικό-