Εκκλησιαστικές Ανακοινώσεις

Επ΄ευκαιρία της μνήμης  των Τριών Ιεραρχών, πανηγυρίζουν σήμερα Δευτέρα 30/01 οι Ιεροί Ναοί:
-         Τριών Ιεραρχών Καισαριανής όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.
-         Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.
Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Κυριακή 29/01 το απόγευμα και τη Δευτέρα 30/01 το πρωί.
……………………………………………………………………………..
Εορταστική εκδήλωση για την εκπαιδευτική κοινότητα με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθεί στην ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος σήμερα Δευτέρα 30/01 στις 17:00. Θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει ομιλία από τον πολιτικό επιστήμονα Κωνσταντίνο Χολέβα.
……………………………………………………………………………..
Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του  Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω θα τελεσθούν σήμερα Δευτέρα 30/01 το βράδυ στους ιερούς Ναούς:
-         Αγίου Νικολάου Γλυφάδας 20:00.
-         Αγίου Αποστόλου Θωμά Άνω Κυψέλης 20:30.
-         Αγίας Βαρβάρας Λυκοβρύσεως 21:00.
-         Αγίου Δημητρίου των Όπλων Κάτω Πατησίων 20:30.
…………………………………………………………………………..

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Περιστερίου σήμερα Δευτέρα 30/01 το απόγευμα και την Τρίτη 31/01 το πρωί. Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος.
……………………………………………………………………………
Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου σήμερα Δευτέρα 30/01 από τις 15:30-19:30.
…………………………………………………………………………..
Σήμερα Δευτέρα 30/01 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-         Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου θα παρουσιάσει το θέμα « Η άποψη της Εκκλησίας για προλήψεις, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες» στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως στις 18:00.
-         Για το συλλογικό πρότυπο των Τριών Ιεραρχών θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Γλάρος στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου στις 11:00  στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης της Μητροπόλεως για τους Τρεις Ιεράρχες.
-         Στο Συνεδριακό Κέντρο του  Δήμου Κατερίνης στις 19:00 θα μιλήσει ο αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν για την αμυντική θωράκιση της χώρας.
-         Στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο στις 18:00 θα μιλήσει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Αρχιμ. Αγάπιος Δρίτσας με θέμα « Η χρήση της Ελληνικής Παιδείας από τους Πατέρες της Εκκλησίας».
-         Με θέμα «Ο εκκλησιαστικός εκφοβισμός» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Αγγελακόπουλος στις 18:30 στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως- Κάνιγγος 10 στην Αθήνα.
…………………………………………………………………………..
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς  σήμερα Δευτέρα  30/01 στις 17:30 θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο, στις 18:30 θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Φιλόθεος και στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.
…………………………………………………………………………….
Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Σάββατο, μετά τον εσπερινό, τελείται το Απόδειπνο και τίθενται σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στο Ναό.
…………………………………………………………………………
Δεύτερη Θεία  Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στους  εξής Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς:
-         Ευαγγελιστρίας , Αγίου Βασιλείου και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στις 10:30.

-         Επίσης, στο παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Συλλόγου  «Σήμαντρο» ( Ελευθερίου Βενιζέλου 59Α  ) στο Χολαργό.

https://peradio.com/index.php/epikairotita/ekklisiastikes-anakoinwseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: