Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

PATIENT:
Καταρχήν να παρατηρήσω κι εγώ πως όντως το θέμα ξεφεύγει από τον αρχικό του στόχο και έχει φτάσει να αναμιγνύει τα ενδοπαλαιοημερολογιτικά προβλήματα.
Σε αυτό πρέπει πάντοτε να κάνουμε την κριτική μας εμείς οι παλαιοημερολογίτες και να μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι πολλοί ορθόδοξοι του νέου ημερολογίου βρίσκουν ως εμπόδιο για την ένωσή τους μαζί μας αυτό ακριβώς το σημείο. Δηλαδή όσο είναι μακριά βλέπουν τις διάφορες παρατάξεις και τρομοκρατούνται...
Θα σκέφτονται , υποθέτω, ποιοί να είναι οι σωστοί ; γιατί αλληλοαναθεματίζονται ; κλπ.
Απο την άλλη όμως και τι να κάνουν οι κανονικοί επίσκοποι όταν για α, β λόγους κάποιοι κληρικοί απομακρύνονται και στήνουν τη δική τους «ομάδα» και αυτοανακηρύσσονται σε Εκκλησία του Χριστού; Δεν μπορούν να κάνουν παρά ελάχιστα πράγματα , και ας το συλλογιστεί νηφάλια ο καθένας αυτό.


Θα σχολιάσω μερικές από τις παραπάνω απαντήσεις του
mishα για να βοηθήσω τη συζήτηση.

Αιρετικός λοιπόν ο Αθηναγόρας , αιρετικός και ο Βαρθολομαίος . Να συμπληρώσω πως και ο Δημήτριος της ίδιας «σχολής» ήταν καθώς δήλωσε από τον ενθρονιστήριο λόγο του , ότι θα ακολουθούσε την γραμμή του προκατόχου του...
Και φρόντισε να το αποδείξει αφού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τον Αθηναγόρα συλλειτουργώντας με τον Πάπα και στη Κων/πολη και μέσα στη Ρώμη στις 6-12-87.
Εδώ γίνανε περίπου τα ίδια που συνέβησαν και πέρσι το Νοέμβριο και είδε όλος ο κόσμος στην τηλεόραση. Ο πάπας απήγγειλε και τότε το Πάτερ Ημών , είχαν λειτουργικό ασπασμό , πολυχρονισμοί συνευλογίες του καημένου του εκκλησιάσματος κλπ. Στο βιβλίο «Φιλήματα Ιούδα» βρίσκονται όλες οι λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: