ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;

Η θρασύτητα και η αντιδημοκρατική ιδεολογία του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα!

Ιδιαίτερη ικανοποίηση σε κάθε Ελληνα που σέβεται την Ιστορία μας προξένησαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Παυλόπουλος θύμισε τα εγκλήματα των Τούρκων, τα αποκάλεσε με τον σωστό όρο, δηλαδή Γενοκτονία, και κάλεσε την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη. Επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του απανταχού Ελληνισμού για τη φετινή απαγόρευση της θείας λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.

Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι περισσότερο επιθετική, αλλά και αποκαλυπτική συγκριτικά με προηγούμενες ανακοινώσεις. Αξίζει να την προσέξουμε:
Πρώτον. Η τουρκική ανακοίνωση ομιλεί προσβλητικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι όροι που χρησιμοποιούνται, όπως «Ελληνας αρμόδιος» κ.ά., δείχνουν ότι η γειτονική χώρα έχει διαποτισθεί σε όλα τα επίπεδα από τη θρασύτητα και την αντιδημοκρατική ιδεολογία που επέβαλε ο Ερντογάν μετά την καταστολή του πραξικοπήματος. Η φρασεολογία και η σημειολογία της ανακοινώσεως δίνουν το μήνυμα ότι ο ερντογανισμός έπαυσε να κρύβει το άγριο πρόσωπό του. Θα είναι επιθετικός και απρόβλεπτος και προς τους εσωτερικούς και προς τους εξωτερικούς αντιπάλους του.

Οι προσεχείς διωγμοί των Ιερέων μας

Ο καιρός διαβαίνει κι΄αργά και σταθερά σφίγγει ο κλοιός για πολλούς Ιερείς  και Μοναχούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν λίγο χρόνο πριν από την οριστική και αναπόφευκτη σύγκρουση και αποτείχιση  τους από τα Δεσποτικά δεσμά των «ορθοδόξων» Οικουμενιστών ηγετίσκων και εντολοδόχων των ισχυρών της γής : Πατριαρχών, Μητροπολιτών, Ηγουμένων και της καμαρίλας τους, που πραξικοπηματικά έχουν καταλάβει την καθέδρα του Ποιμένος Χριστού και ως ληστές πηδάνε και μπαίνουν «αλλαχόθεν» (Ιωάνν.ι΄1) στην ποίμνη του Κυρίου μας και καταβροχθίζουν τα αμνάρια  Του Θεού.

Αν και αυτό που κυρίως φοβούνται οι Ιερείς μας, και δικαιολογημένα αφού ως άνθρωποι οικογενειάρχες έχουν περισσές υποχρεώσεις στην πλάτη τους, είναι η οικονομική εξάρτηση από την υπηρεσία της Μητρόπολης στην οποία ανήκουν.

Ο αναιδής Λατίνος λέγει πως ο Πέτρος, ως κεφαλή της Εκκλησίας, υπερείχε της Παρθένου ζώσης !

... Μολονότι και ο Λατίνος, δια να συστήση ποτέ την υπεροχήν του Πάπα του, δεν εντρέπεται ουδέ το ύψος της Παρθένου, δεν ευλαβείται ο αναιδής την Μητέρα του Θεού, αλλά με τολμηράν γλώσσαν λέγει πως ο Πέτρος, ως κεφαλή της Εκκλησίας, υπερείχε της Παρθένου ζώσης, και ο Κλήμης, ως διάδοχος Πέτρου, υπερείχε του Θεολόγου Ιωάννου ζώντος, επειδή ήσαν εις την Εκκλησίαν που φαντάζεται υποκείμενοι. Άπαγε της βλασφημίας και λατινικής ατοπίας! Διότι η Θεοτόκος πάσης υπέρκειται κτίσεως ως Θεού Μήτηρ. Ω της ματαιοφροσύνης σου αληθώς σχολαστικέ, ω της παραπληξίας σου καινοτόμε! 

ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΤΩ... ΣΗΜΕΡΟΝ ΠΙΣΤΟΙ ΧΟΡΕΥΣΩΜΕΝ... ΣΗΜΕΡΟΝ ΝΑΟΣ Ο ΕΜΨΥΧΟΣ... -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Αγαθονίκου και συν αυτώ.

Ὁ μάρτυρας Ἀγαθόνικος ἦταν ἀπὸ τὴ Νικομήδεια, καὶ τὸν συνέλαβε ὁ κόμης Εὐτόλμιος, ὁ ὁποῖος, ὅταν ἐπέστρεφε ἀπὸ τὴν περιοδεία του στὸν Πόντο, ὅπου εἶχε πάει γιὰ νὰ καταδιώξει χριστιανούς, στὴν Κάρπη βρῆκε τὸν Ζωτικό, ποὺ τὸν θανάτωσε μαζὶ μὲ τοὺς μαθητές του.

Ἐκεῖ ἔμαθε ὅτι ὁ πρίγκιπας τῆς πόλης ἔγινε χριστιανὸς ἀπὸ κάποιο Ἀγαθόνικο. Τότε, συνέλαβε τὸν πρίγκιπα καὶ τὸν Ἀγαθόνικο, καὶ ἀφοῦ τοὺς τιμώρησε μαζὶ μὲ ἄλλους χριστιανούς, κατόπιν ὅλους μαζὶ τοὺς ὁδήγησε στὸν βασιλιά, ποὺ βρισκόταν στὴ Θρᾴκη. Ἀλλὰ στὸ δρόμο, κοντὰ σὲ ἕνα χωριὸ ὀνομαζόμενο Ποταμός, σκότωσε τοὺς Ζήνωνα, Θεοπρέπιο, Ἀκίνδυνο καὶ Σεβηριανό, διότι ἀπὸ τὶς πολλὲς πληγὲς ποὺ εἶχαν στὰ πόδια τους, δὲν μποροῦσαν πλέον νὰ βαδίσουν. Ὅταν ἔφθασε στὸ χωριὸ Ἄμμους κοντὰ στὴ Σιλυβρία, μὲ βασιλικὴ διαταγὴ ἀποκεφάλισε, ἔτσι ὅπως τοὺς εἶχε δεμένους, τὸν Ἀγαθόνικο, τὸν πρίγκιπα καὶ τοὺς ἄλλους χριστιανούς.
Ἔτσι, ὅλοι ἀκολούθησαν τὸ παράδειγμα τοῦ ἐσφαγμένου Ἀρνίου, τοῦ Χριστοῦ, καὶ ἄξια θὰ συναριθμηθοῦν μ' αὐτοὺς ποὺ θὰ εἶναι «γεγραμμένοι ἐν τῷ βιβλίῳ τῆς ζωῆς τοῦ ἀρνίου». Δηλαδή, μὲ αὐτοὺς ποὺ θὰ εἶναι γραμμένοι στὸ βιβλίο τῆς αἰώνιας ζωῆς τοῦ Ἀρνίου, δηλαδὴ τοῦ Χριστοῦ.

Φρίξον ήλιε, στέναξον γη! -- Δογματική Διάταξη ...Β' Βατικανείου συναγωγής :

«Αλλά ο Σύλλογος, ή τό Σώμα τών επισκόπων, δέν έχει εξουσία, άν δέν βρίσκεται σέ κοινωνία μέ τόν επίσκοπο Ρώμης, τόν διάδοχο τού Πέτρου καί κεφαλή του Συλλόγου, διότι παραμένει ακέραιη η εξουσία του πρωτείου πάνω σ'όλους τούς ποιμένες καί τούς πιστούς. Πραγματικά, ο επίσκοπος Ρώμης μέ τό αξίωμά του ώς αντιπροσώπου τού Χριστού καί ποιμένα όλης τής Εκκλησίας, έχει πλήρη, υπέρτατη καί παγκόσμια εξουσία μέσα στήν Εκκλησία, την οποίαν μπορεί πάντοτε ελεύθερα νά εξασκεί. Ο επίσκοπος Ρώμης, σάν διάδοχος του Πέτρου, είναι η διαρκής καί ορατή αρχή καί τό θεμέλιο τής ενότητας, τόσο τών επισκόπων, όσο καί τού πλήθους τών πιστών» 
(LUMEN GENTIUM 1964 σελ. 44, 45).



ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ --- του αείμνηστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Γνώρισμα ζωής και πλούτος ακριβός του ανθρώπου η Ελπίδα. Ανάσα της ψυχής του όχι απλώς ισάξια, αλλά αναγκαιότερη από του σώματος την ανάσα. Την θαύμασαν όλοι από τα πανάρχαια χρόνια. Την απεικόνισαν με χρώματα εξαίσια οι ζωγράφοι. Της έπλεξαν εγκώμια και ύμνους οι ποιηταί. Εμβάθυναν στο νόημά της οι σοφοί. Μα και τους απλούς ανθρώπους συγκίνησε η παρουσία της. Την καμάρωσαν ως την πολυτιμότερη περιουσία τους εκείνοι, που αισθάνθηκαν να τους φουσκώνει τα στήθη το χαρούμενο φτερούγισμά της κι ένιωσαν διπλά έρημοι και δυστυχισμένοι εκείνοι, που στερήθηκαν τη συντροφιά της.                                                                                       
Πεθαίνει η ζωή δίχως ελπίδα. Αδυνατεί να πορευθεί ο κάθε στρατοκόπος της γης, χωρίς αυτή την πολύτιμη βακτηρία. Κι ήταν γι΄ αυτό ένα βάσιμο κουράγιο, ένα στέρεο στήριγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι από το ξεκίνημά της όλη η ανθρωπότητα, όλος ο κόσμος, ζούσε κι αναπτυσσόταν με την προσδοκία, ανάσαινε με την ελπίδα. Στο κύλισμα των χρόνων αυτή η ελπίδα έγινε το μέσο επικοινωνίας και συνεργασίας της γης με τη χάρη του ουρανού. Όχι ρομαντικά, φιλοσοφικά ή ποιητικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα και απτά επί αιώνες αιώνων το ιστορικό γίγνεσθαι διαμορφώνεται στο πλαίσιο που ορίζει και υποδεικνύει η προσδοκία. Ευκρινέστερα οδηγητική η αγάπη του Θεού στην πορεία του περιουσίου λαού του, του Ισραήλ, στέλνει αλλεπάλληλα τα προφητικά μηνύματα, που δυναμώνουν την προσδοκία των εθνών και μορφοποιούν την ελπίδα του Ισραήλ στο αναμενόμενο «σωτήριον του Θεού».

Οι αληθινοί φασίστες κατά του αγίου Χίου

Μεγάλο άχτι και επίθεση των συντρόφων εναντίον της Εκκλησίας

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χίου Μάρκος είπε τα αυτονόητα για τους λαθρομετανάστες, το τζαμί, το σύμφωνο, τη στάση της πλειονότητας των πολιτικών. Σύμπας ο «προοδευτικός» φασισμός τού επιτέθηκε. Τις δε κομισάριος, που κάτι κάνει στα «ανθρώπινα δικαιώματα» κάποιων, έκανε και μηνυτήρια αναφορά.

Στην Ελλάδα μπορούν να έχουν άποψη για τα πάντα οι πάντες. Φιλοτρομοκράτες δημοσιοκάφροι, παρουσιαστές πρωινάδικων, επιδοτούμενοι ανθυποδιανοούμενοι του τάλαρου, μέχρι τραβέλια. Ολοι, πλην του αρχαιότερου θεσμού του έθνους, της Εκκλησίας. Οι εκπρόσωποί της τυγχάνουν ανοχής μόνον όταν το βουλώνουν ή πάνε με τα νερά των φωταδιστών της μισελληνικής εξουσίας.