Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου...":

Ο κύριος Σακαρέλλος τα γράφει ωραία.
Ώντας αποτειχισμένος 10 ή 12 χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει τους ΓΟΧ θεωρώντας ότι επιτέλους ακολουθεί την εκκλησία του Χριστού.
Οι παλαιοημερολογίτες ΓΟΧ είναι στην πλειοψηφία τους συναισθηματικοί άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον Χριστό, την αλήθεια και κατόπιν κοπιώδους αναζητήσεως (η πλειοψηφία τους βρισκόταν στο νέο ημερολόγιο) καταλήγουν στους ΓΟΧ και μάλιστα στους "φλωρινικούς".

Η εκκλησία όμως του Χριστού είναι Μία , Αγία, Καθολική και Αποστολική. Οι ΓΟΧ δεν διαθέτουν συνέχεια αποστολική, αφού οι μητροπολίτες τους δεν είναι χειροτονημένοι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ: ο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης τον οποίο αγιοποίησαν οι ΓΟΧ δεν είναι αρχιερέας τους. Ο Χρυσόστομος χειροτόνησε 4 επισκόπους. Από αυτούς ο Ματθαίος χωρίστηκε επειδή έλεγε ότι το νέο δεν έχει μυστήρια. Μαζί του στην αρχή είχε πάει κι ο Γερμανός Βαρυκόπουλος, αλλά μετά ξαναγύρισε με τον Χρυσόστομο γιατί θεωρούσε τον Ματθαίο ακραίο.
Οι υπόλοιποι δύο που χειροτονήθησαν από τον Χρυσόστομο γύρισαν στο νέο.
Ο Χρυσόστομος και όποιος άλλος ήταν στη σύνοδο δεν ξαναχειροτόνησαν κι έτσι έμειναν οι ΓΟΧ αδέσποτοι.

Ο αγιορείτης ιερομόναχος Ακάκιος Παππάς πήγε στην Αμερική για να πάρει χειροτονία επισκόπου από τη Ρώσικη Διασπορά. Γύρισε στην Ελλάδα διαφημίζοντας ότι ήταν επίσκοπος χωρίς αποδείξεις. Το 1969 υποτίθεται ότι ο άγιος Φιλάρετος τους αναγνώρισε, και αυτό όμως δεν έγινε ποτέ.

Παρά ταύτα οι ΓΟΧ πιστεύουν ότι έχουν αποστολική διαδοχή από τους Ρώσους της Διασποράς. Είναι δε οξύμωρο το σχήμα να πολεμούν με μανία, παλαιόθεν έως και της στιγμής αυτής που γράφουμε, τη σύνοδο στην οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχουν ως ρίζα τους όσον αφορά την αποστολική διαδοχή. Και μάλιστα με συκοφαντίες. Η σύνοδος αυτή της Ρώσικης Διασποράς που ξεκίνησε με τον άγιο Τύχωνα που έφυγε από τη Ρωσία υφίσταται και σήμερα κανονικώς , ακόμη και μετά την κοίμηση του μητροπολίτου Βιταλίου.


Ο κύριος Σακαρέλλος έχει δίκιο για τις αναγνωρίσεις των αγίων του πατρίου εορτολογίου εκ του νέου. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο γ. Παΐσιος και ο γ. Πορφύριος σε μεγάλη μερίδα των ΓΟΧ (μιλάμε και για ιερείς) τυγχάνουν αναγνωρίσεως ως αγίοι.

Σε αντιοικουμενιστική ημερίδα του Πειραιά (υπό την προεδρία Σεραφείμ, νέο ημερολόγιο) παρευρέθησαν δύο επίσκοποι των ΓΟΧ (συν όποιοι ιερείς) τους οποίους όταν συναντήθηκαν, μετά το πέρας της ημερίδος, ο Σεραφείμ τους ησπάσθη ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΩΣ!!!!!!!
Τους εξέφρασε δε τα θερμά του συγχαρητήρια που ενώθηκαν και ευχήθηκε να αγωνιστούν κάποτε σε κοινό αγώνα εναντίον του οικουμενισμού.......

Αυτό θυμίζει την προ 50ετίας άρση των αναθεμάτων οπότε και έγινε η ένωσις μετά των παπικών. Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί ήδη μεταξύ του νέου και του παλαιού ημερολογίου. Απλώς προσπαθούν σιγά σιγά μέσα από κάποια γεγονότα και καταστάσεις να χωνέψει και το ποίμνιόν τους (παλαιού και νέου) την ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΔΟΧΗ-ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

Το ποίμνιο των νέων που δεν γνωρίζει και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την εκκλησιαστική ιστορία της πατρίδος μας φυσικά και θα απορροφηθεί από τους ΓΟΧ και το αντίστροφο. Αν κάτι δεν τον αναπαύει κάποιον...απλά γυρίζει στο νέο. Γι αυτό και δεν μυρώνουν πλέον στους ΓΟΧ. Κατά τη γνωστή φράση του Χριστοδούλου προς τους νέους όταν ανέλαβε το πηδάλιο του Κρατικού Οργανισμού για την Κάλυψη του Θρησκευτικού Συναισθήματος των Πολιτών: ΕΛΑΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ. Αυτό συμβαίνει τώρα: "Είμαστε όλοι ένα".(ίνα ώσιν ΕΝ)

Όσο και να σκοτωνόμαστε και να γράφουμε περί ακρίβειας, περί Ρώσικης Διασποράς και γενικώς οτιδήποτε αποσκοπεί στην γνώση της αλήθειας ανιδιοτελώς, αυτά πέφτουν εις τον Καιάδαν , διότι δεν είμεθα πολιτικώς ορθοί (
politically correct).

Κλείνοντας , η Αγία Εκκλησία του Χριστού είναι ΜΙΑ, με μαρτυρία εξ άνωθεν.
Για να το χωνέψουμε το ξαναγράφουμε :άνευ εξ άνωθεν μαρτυρίας με όποιον τρόπο επιλέξει Εκείνος (και όχι εμείς), εκκλησία δεν υφίσταται.

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού.

Έρρωσθε
***

Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου...":

Η κατοχύρωση των ΓΟΧ το 1969 είναι Ιστορία και όχι κουτσομπολιό.
Υπάρχουν οι υπογραφές της ΡΟΕΔ για την νομιμοποίηση των ΓΟΧ το 1969.
Απόδειξέ μας λοιπόν αυτό που γράφεις, διαφορετικά χρεώνεσαι ως συκοφάντης.

Η ΡΟΕΔ έχει κι αυτή αρκετές Συνόδους μετά από τον Βιτάλιο.

Για πες μας που είναι η Εκκλησία;
***
Ο telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου...":

Τελικά τι ισχύει για τον κ. ανώνυμο όσον αφορά τον πρώην Φλωρίνης  Χρυσόστομο , έπρεπε να αποκηρύξει την εκκλησία της Ελλάδος ως σχισματική και ως έχουσα στο κεφάλι  της τα αναθέματα 4ων πανορθοδόξων Συνόδων και όλων των οικουμενικών - ή ΟΧΙ?   Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5 ΦΟΡΕΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ , και να αφήσει τους οπαδούς του χωρίς επισκόπους ! Και εάν η εκκλησία της Ελλάδος δεν κατέστη σχισματική το 1924 , από πότε κατά την άποψη του κ. ανώνυμου έγινε τοιαύτη?

***
Ο   +Ι.Γ.Ζ.  άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου...":

Εκκλησία υφίσταται στην κανονική αποστολική διαδοχή.
Αυτό έγινε από την ΡΟΕΔ το 1969 με τους φλωριναίους και το 1971 με τους Ματθαϊικούς στην Αμερική.
Είναι γνωστό το κείμενο της ΡΟΕΔ που γράφει για την υποχρεωτική ένωση Ματθαϊικών και φλωριναίων ( το γιατί δεν έγινε είναι ευθύνη άλλων )
Τις φωτογραφίες του Φιλαρέτου με τους επισκόπους φλωριναίων και Ματθαϊικών τις έχεις υπόψιν; γιατί πόζαρε μαζί τους ο Φιλάρετος;
Για να νομιμοποιήσει μασκαράδες κομπιναδόρους;

Προχθές τα ίδια γράψαμε σε κάποιον άλλον, αλλά θα το ξαναγράψουμε
Το δικαστήριο του 1976 που έγινε εις βάρος των Φλωριναίων και Ματθαϊικών ως αντιποίηση αρχής... έκρινε τα χειροτονητήρια έγκυρα και τους επισκόπους των Δυο Συνόδων κανονικούς με αποστολική διαδοχή.

***

Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγ...":

Ο Μητροπολίτης Λαύρος ( ο τελευταίος αρχιεπίσκοπος της ΡΟΕΔ που ενώθηκε δυστυχώς με το Πατριαρχείο Μόσχας το 2007 ) την περίοδο που συζητάμε ήταν αρχιγραμματέας της ΡΟΕΔ
Κατόπιν συλλειτούργησε με τους ΓΟΧ

Συλλείτουργο σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ κανονικής Ιεροσύνης.


***

Ο    Α.Σ.   άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αγ...":

Κύριε Δουμάνη,
Ευχαριστώ για τον ενδιαφέροντα σύνδεσμο. Σε όσα γράφονται διαφαίνεται μία συνέπεια και σταθερότητα στις απόψεις των ματθαιικών. Αν και οι έριδες μεταξύ των παρατάξεων δείχνει ότι και εδώ ο αρχέκακος όφις έχει σπείρει σύγχυση...και πού δεν το έχει κάνει, αφού παντού υπάρχουν αδύναμοι στην πίστη, ειδικά στις μέρες μας. Κάθε πέρσυ και καλύτερα που λένε.

Οι ρώσοι της διασποράς έχουν αναθεματίσει τον οικουμενισμό το 1984. Η σύνοδος του αγίου Φιλαρέτου και μετά του Βιταλίου, δεν δέχεται μυστήρια στο νέο ημερολόγιο, ούτε σε όσους έχουν οποιαδήποτε κοινωνία με τον οικουμενισμό. έχουν επίσης καταδικάσει τον κυπριανισμό. Δεν βρίσκω λόγο πλέον οι ματθαιικοί να μην θέλουν να έχουν κοινωνία με τους ρώσους της διασποράς που παραμένουν και αυτοί σταθεροί στη γραμμή του αγίου Φιλαρέτου και του Βιταλίου.

Α.Σ.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Λαύρος ( ο τελευταίος αρχιεπίσκοπος της ΡΟΕΔ που ενώθηκε δυστυχώς με το Πατριαρχείο Μόσχας το 2007 ) την περίοδο που συζητάμε ήταν αρχιγραμματέας της ΡΟΕΔ
Κατόπιν συλλειτούργησε με τους ΓΟΧ

Συλλείτουργο σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ κανονικής Ιεροσύνης.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση από ανώνυμο συκοφάντη:

Ανώνυμε , χρέωσέ με ως συκοφάντη μέχρι νεοτέρας.
Εν τω μεταξύ παρακαλώ, ενημέρωσε το νοήμον κοινό, πού μπορεί να δει στο διαδίκτυο εγγράφως την χειροτονία (χειροτονητήριο) του Ακακίου, όπως και έγγραφα για το 1969.
Εγώ προς το παρόν έχω βρει αυτά
http://eggolpio.blogspot.gr/2014/02/blog-post_22.html
Στο σάιτ αυτό παρατίθενται επιχειρήματα που τα δέχομαι παρόλο που ανήκουν σε ΓΟΧ.

Το ποιά είναι η εκκλησία δεν έχω ευλογία να κάνω διαφήμιση.

Όποιος κληρικός, όπου και αν βρίσκεται (υπάρχει εδώ κι εκεί) και γνωρίζει και δεν μιλάει για την αλήθεια και δεν πράττει τα της αλήθειας είναι υπόλογος.

Κύριε Δουμάνη, οι του Ματθαίου έχουν αποστολική διαδοχή υφ ενός, έστω. Καλλίτερα από τους λεγόμενους φλωρινικούς. Όμως την κοινωνία με την Ρώσικη Διασπορά την οποία τους την έδοσε ο Θεός την πέταξαν στον κάλαθο. Έκαναν και αυτοί τη δουλίτσα τους...Η αδικία και η αχαριστία δεν είναι αρεστή στο Θεό, και εκτός αυτού δέν έχει να κάνει με το ελληνικό φιλότιμο που παγκοσμίως διαφημίζουμε.

Ο άγιος Φιλάρετος ευλόγησε την εκκλησιαστική κοινωνία με τους ΓΟΧ προκειμένου να ενωθούν. Δεν έκανε χειροτονίες. Και για ευχαριστώ και οι μεν και οι δε τους έχουν "φτύσει" στην καλύτερη περίπτωση (υπάρχουν και συκοφαντίες που έχουν ειπωθεί και λέγονται).

+I.Γ.Ζ, νομίζω δεν είναι ανάγκη να λέμε ότι οι φωτογραφίες δεν είναι χειροτονητήρια. Κι εγώ λόγω επαγγέλματος έχω φωτογραφηθεί με τη Ντόρα Μπακογάννη και με τον Χαρίλαο Φλωράκη (που λέει ο λόγος) , αλλά δεν λέω ότι είμαι εις εκ των βουλευτών του ελληνικού κυνοβουλίου...
Και η αστυνομία κυνήγησε και ξύριζε τους παλαιοημερολογίτες ιερείς. Πάει να πει ότι ήταν παράνομοι; Το θέμα μας δεν είναι τα κοσμικά δικαστήρια, τα οποία ανα πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν. Και σήμερα η αστυνομία κυνηγά τους έλληνες και όχι τους αναρχικούς ή τους αλλοδαπούς που βιάζουν. Θα δικαιώσουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύει έναντι των ελλήνων επειδή πρόκειται για αρχή του κράτους; Είναι η λεγόμενη πολιτική ορθότητα όντως ορθή;

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Δες στο σαιτ Μαρτυρική Εκκλησία
μόλις ανέβασα τα χειροτονητήρια της ΡΟΕΔ

Επειδή δεν είσαι κληρικός, δεν γνωρίζεις τι σημαίνει η άλφα και η δείνα πράξη.
Δηλαδή: Η επίσημη φωτογραφία με επισκόπους που φορούν εγκόλπια σημαίνει αναγνώριση, εξ'ού και η επίσημη φωτογραφία.
Επίσης ο αρχιγραμματέας Λαύρος λίγο αργότερα συλλειτούργησε με τους ΓΟΧ επίσημα.
Περαιτέρω η ΡΟΕΔ είχε πνευματική επικοινωνία με τους ΓΟΧ τα επόμενα χρόνια, και η απόδειξη είναι ότι εξ' αφορμής ενος κληρικού ( άλλη κουβέντα) η ΡΟΕΔ έκοψε τους ΓΟΧ
Ιστορία σου γράφω φίλε μου


"Το ποιά είναι η εκκλησία δεν έχω ευλογία να κάνω διαφήμιση"

Από πότε η Εκκλησία ΔΕΝ ομολογεί ότι είναι Εκκλησία και που βρίσκεται;
Καταλαβαίνεις τι γράφεις;
Πρόσεχε φίλε μου γιατί αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν Σέκτες.
Με αγάπη στα γράφω, πρόσεχε.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτά που γράφω περί ενώσεως κανείς δεν έχει να σχολιάσει;

Α.Σ. (ανώνυμος συκοφάντης) καλλίτερα να σου βγει το μάτι , παρά το όνομα...

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.
Ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση με τα χειροτονητήρια. Υπόσχομαι ότι θα κάτσω να τα μελετήσω ενδελεχώς, όπως μελέτησα και αυτά που γράφουν οι ματθαιικοί.

(Με εσάς τους ΓΟΧ πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός, όντως.)

Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...


Οι φωτογραφίες δεν βγηκαν στο Μοναστηράκι κατά λάθος...
Είναι στημένες σε στούντιο για φωτογραφίσεις.
Με την δική σου λογική λοιπόν,
είναι δυνατόν ο υπουργός αμυνας να βγάλει επίσημες φωτογραφίες με ναυάρχους μαιμού;
Και ο Φιλάρετος είπε, ας βγάλω και 2 αναμνηστικές με κάποιους αχειροτόνητους, ώστε αύριο να με έχουν άλλοθι και να κοροιδεύουν τον κόσμο;
Φίλε, να μην το κουράσουμε άλλο.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

αγαπητε:Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε... Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΘΑΪΚΩΝ για το θεμα της <>εκ των ρωσων ειναι εδω:xristianorthodoxipisti.blogspot.gr: 10η συνέχεια . .Δημοσίευση σε συνέχειες του τεύχους 35 Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2008 του ΚΥΡΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ περιέχον όλη την ιστορική συνέχεια της ορθοδόξου εκκλησίας από το 1924 έως σήμερα: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1971 ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΤΩΝ
http://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2013/10/10-35-2008-1924-1971.html
ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΝΓΡΑΦΟ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΦΑΛΜΑ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

"Το ποιά είναι η εκκλησία δεν έχω ευλογία να κάνω διαφήμιση"

-Οποιος με ομολογήσει έμπροσθεν των ανθρώπων... και όποιος ντραπεί να με ομολογήσει...
Τα υπόλοιπα βρες τα με την συνείδησή σου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δουμάνη,
Ευχαριστώ για τον ενδιαφέροντα σύνδεσμο. Σε όσα γράφονται διαφαίνεται μία συνέπεια και σταθερότητα στις απόψεις των ματθαιικών. Αν και οι έριδες μεταξύ των παρατάξεων δείχνει ότι και εδώ ο αρχέκακος όφις έχει σπείρει σύγχυση...και πού δεν το έχει κάνει,αφού παντού υπάρχουν αδύναμοι στην πίστη,ειδικά στις μέρες μας. Κάθε πέρσυ και καλύτερα που λένε.

Οι ρώσοι της διασποράς έχουν αναθεματίσει τον οικουμενισμό το 1984. Η σύνοδος του αγίου Φιλαρέτου και μετά του Βιταλίου, δεν δέχεται μυστήρια στο νέο ημερολόγιο,ούτε σε όσους έχουν οποιαδήποτε κοινωνία με τον οικουμενισμό. έχουν επίσης καταδικάσει τον κυπριανισμό. Δεν βρίσκω λόγο πλέον οι ματθαιικοί να μην θέλουν να έχουν κοινωνία με τους ρώσους της διασποράς που παραμένουν και αυτοί σταθεροί στη γραμμή του αγίου Φιλαρέτου και του Βιταλίου.

Α.Σ.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΟΕΔ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ? ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΙΑ??

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

"Η σύνοδος του αγίου Φιλαρέτου και μετά του Βιταλίου, δεν δέχεται μυστήρια στο νέο ημερολόγιο,ούτε σε όσους έχουν οποιαδήποτε κοινωνία με τον οικουμενισμό"


Ο Βιτάλιος είχε ενωθεί με τον Κυπριανό για 8 χρόνια και μετά τον καταδίκασε.
Οταν ενώθηκε μαζί του δεν ήξερε ποιος ήταν ο Κυπριανός; Σίγουρα ήξερε όπως ξέρουν όλοι.
Και Αφου ηταν τόσο ζηλωτής γιατι δεν ενώθηκε με τους Ματθαικούς; Διότι πολύ απλά δεν ήταν.

Η ΡΟΕΔ ανέκαθεν δεχόταν τα μυστήρια απο το Νεο και είχε επικοινωνία με 3 οικουμενιστικά πατριαρχεία Σερβίας, Ιεροσολύμων, και Κων/πολεως ενω Κάποιοι άλλοι επίσκοποι της ΡΟΕΔ είχαν και νεοημερολογίτικες ενορίες

Οι επίσκοποι της ΡΟΕΔ κατά 99% ήταν κυπριανίτες και ουνίτες αφού δεχόταν το παπικό ράντισμα ως έγκυρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκοψαν με τους ΓΟΧ επειδή βάπτισαν έναν ραντισμένο πρωην παπικό, ενω η ΡΟΕΔ τον είχε δεχθεί ως βαπτισμένο και τον χειροτόνησαν.
Δηλαδή η ΡΟΕΔ Φιλαρέτου δεχόταν ως σωτηριολογικό βάπτισμα το παπικό ράντισμα.
Αυτό απο μόνο του είναι αίρεση.
Για το ράντισμα ( επίσης βλασφημία ) του Πατριαρχείου Μόσχας, ούτε να το σκεφθείς.

Πότε η ΡΟΕΔ Φιλαρέτου έγραψε οτι το Πατριαρχείο Μόσχας δεν εχει θεια χαρη και αγιο Πνεύμα;
Ακριβώς το αντίθετο έλεγαν, ότι όποιος δεν αναγνωρίζει Θεια χάρη και άγιο Πνεύμα στο Πατριαρχείο Μόσχας είναι τρελός.
Και αν πάμε πιο παλαιά,
Η ΡΟΕΔ συνέπραξε σε επισκοπική χειροτονία στα Ιεροσόλυμα.
Ο Μαξίμοβιτς χειροτόνησε 2 νεοπασχαλίτες επισκόπους και ο ίδιος συλλειτουργούσε μαζί τους.
Δηλαδή βλασφημία παρά την Α' οικουμενική επι ποινή καθαιρέσεως. Η ΡΟΕΔ όμως αντι να τον καθαιρέσει τον αγιοποίησε.
Ο Αβέρκιος ( Ν2 μετά τον Φιλάρετο ) έδωσε Ναό της ΡΟΕΔ για να λειτουργήσουν Μονοφυσίτες!!!!
Εν ολίγοις η ΡΟΕΔ ποτέ δεν ήταν ζηλωτές στην πίστι (όπως οι Ματθαικοί), αλλά ΚΥΠΡΙΑΝΙΤΕΣ και κάποιοι άλλοι ουνίτες.
Η ΡΟΕΔ Φιλαρέτου ποτέ δεν μύρωνε επειδή αναγνώριζε άγιο Πνεύμα κυρίως στο οικουμενιστικό Πατριαρχείο Μόσχας κλπ
Μοναδική εξαίρεση ο Φιλάρετος που έκανε ότι μπόρεσε για να φέρει σε λογαριασμό την ΡΟΕΔ απο τα παραπάνω χάλια που γράψαμε, με το ανάθεμα στον Οικουμενισμό το 1983.

ΑΣ Στα γραφω μόνο και μόνο για να γνωρίζεις εσυ κι ο κόσμος που μας διαβάζει όλη την αλήθεια.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους





Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.
Ευχαριστούμε που αποκαταστήσατε για μιά ακόμη φορά την αλήθεια...
Κρατείστε ημερολόγιο εσείς για το τι έχει κάνει ο καθένας, για να κοιμώμεθα άπαντες ήσυχοι.

Για τη σύνοδο αυτή όμως της Ρώσικης Διασποράς υπάρχουν σημεία εξ άνωθεν. Τα έχετε βέβαια μαζεμένα στον άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς, διότι όταν πήγατε οι ΓΟΧ σε αυτόν να ζητήσετε χειροτονία εκείνος με πολύ ωραίο τρόπο σας απέφυγε (μη γράψουμε διορατικώς...και σκανδαλιστείτε). Πιθανώς μπορεί να έβλεπε το "λαμπρό μέλλον" των ΓΟΧ και γι αυτό δεν έβαλε το χέρι του.

Η αγνωμοσύνη, η σύγχυση και η συκοφαντία συγκαταλέγονται και αυτά τελικώς ως ιστορικά στοιχεία.

http://www.monasterypress.com/Metlet.html#Anchor-Holy-34108 -
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΒΙΤΑΛΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ
Η ΑΝΟΜΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΛΑΥΡΟΥ

Ευχόμεθα τον ίδιο ζήλο που έχετε για την ανάδειξη των κακώς κειμένων της ΡΟΕΔ, να έχετε και στην προσευχή.

Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Φίλε αν θέλεις να εξιδανικεύσεις πρόσωπα και καταστάσεις και να παραμυθιάζεσαι δικαίωμά σου, αλλά απο την στιγμή που γράφεις δημόσια, θα υποστείς την απάντηση επίσης δημόσια.
Ο κόσμος που μας διαβάζει θα μάθει όλη την αλήθεια και όχι την δική σου αλήθεια.

Ηδη έχεις εκτεθεί με τα χειροτονητήρια των ΓΟΧ - ενω έγραφες ότι δεν υπήρξαν ποτέ κλπ

Γιατί μου στέλνεις τα κειμενα του Βιταλίου με τον Λαύρο; έγραψα μήπως ότι ήταν κανονικός αρχιεπίσκοπος ο Λαύρος;

Εμείς γράψαμε για την εκκλησιολογία της ΡΟΕΔ επειδή μας τους έβγαλες Ματθαικούς στην πίστι...

Δεν χειροτόνησε ο Μαξίμοβιτς τους ΓΟΧ (διορατικά), αλλά χειροτόνησε όμως τους δυο βλάσφημους νεοπασχαλίτες, και συλλειτουργούσε μαζί τους...
Αν μπορείς απέδειξε ότι δεν έγιναν αυτες οι χειροτονίες και όλα όσα έγραψα παραπάνω για την εκκλησιολογική γραμμή τους δεν ισχύουν.

Δεν θα μας βγάλεις και την ΡΟΕΔ ζηλωτές... επειδή έτσι σε παραμυθιάσανε.
Εκκλησιαστική Ιστορία σου γράφουμε και οχι ποιος σκόνταψε και ποιος έβηξε.

Αυτή είναι η δουλειά μου ως κληρικός, να γνωρίζω τα της πίστεως... και όπως έγραψα σε σένα για την ΡΟΕΔ επειδή μας τους έβγαλες Ματθαικούς, έτσι και παρά σάγκας περισσότερο έγραψα και για τους ΓΟΧ σε αρκετά σαιτ σ' αυτούς που μας τους έβγαζαν ορθοδόξους

Απόδειξη άνωθεν έχουν και οι ΓΟΧ απο το σημείο του Σταυρού στον ουρανό το 1924. Μήπως ο Θεός που έδωσε αυτό το σημείο δεν ήξερε το μέλλον των ΓΟΧ;
Αλλο η σημερινή εκκλησιολογική διαφθορά των ΓΟΧ και άλλο η βλασφημία που διατείνεσαι ότι οι δεν έχουν αποστολική διαδοχή.
Αυτό ακριβώς σου απέδειξα και για την ΡΟΕΔ
Μάθε πρώτα την ιστορία της ΡΟΕΔ, για ποιον λόγο δημιουργήθηκε και ποια ήταν η εκκλησιολογία τους με τον ιδρυτή Αντώνιο Κραποβίτσκυ που κήρυξε την αίρεση της απολυτρώσεως στον κήπο της Γεσθημανή και ένα σωρό ατοπήματα - έγραψα παραπάνω ως δείγμα γραφής

Περιμένω να μας αποδείξεις ότι όλα όσα έγραψα για την εκκλησιολογική γραμμή της ΡΟΕΔ είναι ψέμματα.
Διαφορετικά μην ασχοληθείς με εκ νεου σχόλιο μαζί μου, και κοίταξε να ενημερωθείς και σου εύχομαι να σωθείς.

Ανώνυμος είπε...

Αρνήθηκε ο Μαξίμοβιτς να χειροτονήσει τους ΓΟΧ, και τους παρέπεμψε στην ΡΟΕΔ
Η ΡΟΕΔ δεν χειροτονησε τους ΓΟΧ για να μην έρθει σε ρήξη με την εκκλησία του Νεου και μάλιστα τους προέτρεψαν να "επιστρέψουν στην επίσημη εκκλησία" επειδή οι 13 μέρες δεν είναι πρόβλημα!!!

Ανώνυμος είπε...


Απο την στιγμή που μας λες οτι δεν εχεις ευλογία να διαφημίσεις σε ποια Εκκλησία είσαι τι βγαίνεις και γράφεις;
Φανταζόμαστε σε τι Εκκλησία είσαι.

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσική διασπορά ενώθηκε με τον Οικουμενισμό εν ριπή οφθαλμού;
Εχω καλή σχέση με Αμερική και καταθέτω για μεικτούς γάμους με νεοημερολογίτες και προτεστάντες στην Ρωσική διασπορά

εκτος του οτι μας φλόμωσες στο ψέμα είσαι και είρων στο ράσο
ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Ο Μαξίμοβιτς δεν χειροτόνησε «διορατικά» τους ΓΟΧ, αλλά μας χειροτόνησαν οι συλλειτουργοί του και λίγο αργότερα όλη η ΡΟΕΔ. Οπότε έπεσε έξω ο διορατικός Μαξίμοβιτς.

Περαιτέρω ο Μαξίμοβιτς χειροτόνησε τον νεοημερολογίτη αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Ιονέσκο εις επίσκοπο
Ο Θεόφιλος ήταν Ρουμάνος, ουδέποτε ήταν με το παλαιό καθώς έφυγε από την Ρουμανία για τους κομμουνιστές το 1945 και είχε ενορία νεοημ/τικη στην Αμερική στο Ντιτρόιτ
Και αυτόν τον «ζηλωτή» ο Μαξίμοβιτς τον χειροτόνησε επίσκοπο.
Επίσης χειροτόνησε δυο επισκόπους Νεοπασχαλίτες, τον Ευγράφιο Κοβαλέφσκυ στην Πολωνία και τον Ιάκωβο στην Ολλανδία. Για τέτοια ακρίβεια της πίστεως μιλάμε…
Ο Μαξίμοβιτς Εχει ΑΝΑΘΕΜΑ στο κεφάλι του από την Α’ Οικουμενική που όρισε το πασχάλιο και λίγο αργότερα και από την τοπική εν Αντιοχεία.

Με τίτλους,
Η ΡΟΕΔ δημιουργήθηκε όχι για θέμα πίστεως αλλά επειδή ο Αντώνιος κραποβίτσκυ έχασε τις εκλογές για αρχιεπίσκοπος. Στον τελευταίο γύρο οι Ρώσοι βάζουν κλήρο ( προς τιμήν τους) και έτσι λοιπόν βγήκε το αουτσάιντερ Τύχων που είχε 30 ψήφους περίπου έναντι του Αντωνίου με 125 Δεύτερος λόγος ήταν η αδυναμία, μιας και δεν μπορούσαν να αντέξουν τα σκοπευτήρια... και έτσι δημιουργήθηκε η Ρωσική Διασπορά στην Αμερική με σπόντα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Σερβία.
Ο Αντώνιος Κραποβίτσκυ κήρυξε την αίρεση περί απολυτρώσεως στην Γεσθημανή, Ακυρώνοντας έτσι την Σταυρική Θυσία του Χριστού ( μιας και σωθήκαμε κανά δυο μέρες νωρίτερα…)
Αυτή η αίρεση συνεχίζει μέχρι σήμερα να κολάζει ψυχές ανα τον κόσμο όπως και Αγιορείτες στο παρελθόν, με τελευταίο παράδειγμα τους Αυξεντιανούς πρωην βοστονίτες της Αμερικής
Οσο για την ΡΟΕΔ γράψαμε παραπάνω πόσο ακρίβεια είχαν στην πίστι
Κυπριανίτες οι αυστηρότεροι και Ουνίτες οι υπόλοιποι

Ανώνυμε μάθε την αληθινή ιστορία και όχι το παραμύθι που σε ταίζουν διπλή μερίδα.
Την άλλη φορά πρόσεχε τι γράφεις όταν απευθύνεσαι σε μένα,
γιατί θα μάθεις και τον άλλο Γρηγόριο

Ανώνυμος είπε...


Και μια ερώτηση
Ο Βιτάλιος τι ήταν όταν είχε ενωθεί με τον καραμπινάτο αιρετικό Κυπριανό για 8 χρόνια;
Ορθόδοξος η αιρετικός;
Και οι χειροτονίες που έκανε εκείνα τα χρόνια ο Βιτάλιος ήταν κανονικές η θέλουν αποκατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Α.Σ. Μόλις βρείς το κουράγιο να μας γράψεις το αληθινό σου όνομα σαν άντρας, και μόλις σου δώσουν ευλογία να "διαφημίσεις" σε ποια εκκλησία είστε, τότε τα ξαναλέμε.

Επειδή ο εκκλησιαστικός νόμος είναι: ότι δηλώσεις είσαι
Προς ώρας είστε ο Κανένας και εσύ που σιώπησες και αυτοί που σε διέταξαν να σιωπήσεις.

Βγήκες δημόσια να κηρύξεις την αποστολική Εκκλησία.

Ρωτήθηκες: που είναι η Εκκλησία - ο Χριστός;
και Σιωπήσατε και εσύ και οι σωτήρες που σε διέταξαν
Αυτό λέγεται ΑΡΝΗΣΗ ανώνυμε και το έπαθες κατά παραχώρηση Θεού
Κανείς δεν μπορεί να πει IC-XC δημόσια παρά μόνο με την χάρη του αγίου Πνεύματος.

Δεν πας να κλάψεις τα χάλια σου, αλλά ζητάς και τα ρέστα;




Ανώνυμος είπε...

Παρέλειψα να γράψω ολογράφως ποιος είμαι, μιας και έκανα σύσταση για αληθινά ονόματα

+Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος
αποτειχισμένος απο τους ΓΟΧ για Δόγματα πίστεως

Α.Σ. εσείς ποιοι είστε;

Ανώνυμος είπε...

Κλείνω αυτή την συζήτηση με τούτο,

Ο Βιτάλιος χειροτόνησε τον Αγαθάγγελο τον μεγαλύτερο οδοστρωτήρα και οικουμενιστή ο οποίος μετά την ενθρόνησή του αναγνώρισε επίσημα θεια χαρι στους Παπικούς τους Μονοφυσίτες και στους Παλαιόπιστους και εννοείτε στο Οικουμενιστικό Πατριαρχείο Μόσχας. Είναι γνωστά αυτά ανώνυμε, τα γνωρίζουν άπαντες. ( προφανώς εκτός απο σένα )

Για τέτοια ακρίβεια της πίστεως μιλάμε απο ΡΟΕΔ του "ζηλωτή" Βιταλίου

Α.Σ. εγραψες ότι οποιος είναι Παπας δώθε κειθε και δεν μιλάει ειναι υπόλογος.
ΣΥΝΦΩΝΩ ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ

Ο μοναδικός Παπας που μιλάει - γράφει δημόσια είναι ο υπογράφων, οι υπόλοιποι την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, ακόμα και οι λαικοί.
Αλήθεια ο λαικός τι φοβαται ανώνυμε; μην τον καθαιρέσουν;;;
και γι' αυτό σε τιμώρησε ο Θεός επειδή εχεις μακριά γλώσσα και αρνήθηκες να ομολογήσεις τον Χριστό - Εκκλησία κι εσυ και ο σωτήρας σου
Ειτε σ' αρέσει ειτε όχι είστε αρνησίχριστοι ριψάσπιδες -κατα παραχώρηση Θεού -
(αυτά παθαίνουν οι αχάριστοι ανώνυμε)

θα γράψω ενα συνοπτικό αρθρο στην σελιδα μου με τις παραπάνω πληροφορίες για ΡΟΕΔ ώστε να μαθουν απαντες ει δυνατόν την αλήθεια και οχι την παραμυθολογία του κάθε πλανεμένου που αλιεύει πελάτες

Πρόσεχε μην σε βρουν χειρότερα... δεν θα το ξαναπώ

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο ανώνυμε,
εγραψες για υπόλογους Παπάδες που δεν μιλούν δημόσια.
Συμφωνώ αλλά που γράφει στο Ευαγγέλιο για λαικούς που δικαιούνται επίσης να μην μιλούν δημόσια για την πίστι;
μηπως η ομολογία είναι μονο για τους κληρικούς ενω οι λαικοι εχουν δικαιωμα να κρυβονται σαν τα κουνελια; που το γραφει αυτό;

Σε πληροφορώ οτι οποιος τουμπεκιάστηκε σαν και του λόγου σου απαγορεύεται να κοινωνήσει
Αλλα τότε ποιος θα κοινωνήσει απο όλους τους παλαιοημερολογίτες όπου κι αν υπάγονται;
μηπως 10 άτομα απο χιλιαδες
κατάλαβες ανώνυμε;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ
Περίμενα να δω αν θα βγεις να πεις ενα συγνωμη για τα ψεμματα που εγραψες για αχειροτόνητους ΓΟΧ αλλα εισαι αμετανόητος
Ου με πείσεις κι αν με πεισεις
Σε ποιες σελιδες σερφαρεις τώρα να πεις την κασετα απο την αρχή;

Εχει δίκιο ο Παπάς που σε ξέχεσε

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ειρωνεία του ΑΣ στον +ΙΓΖ είναι ακράδαντο επιχείρημα, ομολογώ με "επεισε"
πες ενα συγνώμη ρε ετσι κι αλλιώς δε μας ξερεις δε σε ξερουμε

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεραφειμ Ροουζ

Είχε βαπτιστεί σε Μεθοδιστες όταν ήταν 13 χρονών και εισήλθε στην Ρωσική Εκκλησία με ΧΡΙΣΜΑ μόνο... Το λέει ο ίδιος στην βιογραφία του. Αργότερα που έγινε ιερομόναχος, μέσα σε 5 χρόνια, βάπτισε πάνω από 100 αμερικανούς...

τι εχεις να μας πεις τωρα ανωνυμε;

Ανώνυμος είπε...



Τώρα το πρόσεξα,
γράφει ο Α.Σ, δεν εχω ευλογία να πω που είναι η εκκλησία ( η αληθινή υποτίθεται που ανηκει ) αλλα οποιος άλλος γνωρίζει και δεν μιλάει ειναι υπόλογος.

Και εμεις τι ίδιο ρε νούμερο, δεν εχουμε ευλογία να μιλήσουμε.

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ Οσο διαβάζω το σχόλιό σου τόσο βιδώνομαι με την αλαζονεία σου
Εσύ και η κλίκα σου έχετε ασυλία να μην μιλάτε, ενώ οι άλλοι ειναι υποχρεωμένοι να διαφημίσουν την δική σου εκκλησία αλλιως είναι υπόλογοι.

Δε μου λες ληγμένα παίρνεις;

Βγες και πες μωρέ που ανήκεις, τι φοβάσαι τους γερμανούς η τους τούρκους;
εκτός κι αν είστε με τίποτα ψευδοπαπάδες οπότε έχεις ενα δίκιο.
Ηταν το τελευταίο σχόλιο απο μένα και ευχομαι να το διαβασεις
ΣΤΑΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Ταλαίπωρε ΑΣ
απο την μια γράφεις για την Ομερτά της παρέας σου... και απο την άλλη ζητάς να μιλήσουμε εμεις για εσάς.
Αν και ήδη σας έβαλα στον χάρτη σε ένα αρθρο μου αναφορικά με τα κομμάτια της ΡΟΕΔ, περαιτέρω
γράψε δημόσια σαν άντρας ποιος είσαι και που ανήκεις και θα σε διαφημίσω, έχεις τον λόγο μου.

Αφού ο αρχηγός της Σέκτας σας είπε ότι ΔΕΝ θέλει διαφήμιση, τότε εσύ γιατί, άκουσον άκουσον παρακαλάς άλλους να κάνουν αυτό, που ακραιφνώς είναι δική σας υποχρέωση, και μάλιστα δεν εχεις και ευλογία;;;
Τετράγωνος ο κύκλος;;; ταλαίπωρε και παραμυθιασμένε...
Σου εύχομαι να βγείς απο την πλάνη - θρησκευτικής Νιρβάνας - Σέκτας που είσαι.
Καλά Χριστούγεννα