Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Misha:


επανέρχομαι κάνοντας το ζήτημα  "λιανά" :

τι μας λες, φιλε Κοσμά... ότι εάν ο επίσκοπός μου κοινωνεί με τον λατινόφρονα πατριάρχη καθίσταται ακοινώνητος έστω και αν διαφωνεί, έστω και αν δεν μοιράζεται τα αιρετικά φρονήματά του ....

το ίδιο ισχύει, μας λες, και για όποιο κοινωνεί με τον επίσκοπο που έχει κοινωνία με ένα λατινόφρονα Πατριάρχη (όπως ο Αθηναγόρας ή ο σημερινός οι οποίοι και προφανώς έχουν εκπέσει σε αίρεση και μάλιστα την διακηρύσσουν "γυμνή τη κεφαλή")

και τα λες αυτά υπονοώντας πως οι ζηλωτικές παρατάξεις δεν είχαν και δεν έχουν κοινωνία ούτε με τον ίδιο τον λατινόφρονα, ούτε με τους επισκόπους που συλλειτουργούν μαζί του ή τον μνημονεύουν.

Αλλά η πραγματικότητα (όπως προανέφερα), μας λέει τελείως άλλα πράγματα:

ΟΛΕΣ οι σημαντικές ζηλωτικές παρατάξεις είχαν κατακαιρούς και έως πρόσφατα κοινωνία με τη Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς. Δηλαδή συλλειτουργούσαν, αλληλομνημονεύονταν κλπ.

Μάλιστα οι σημαντικότερες χειροτονίες επισκόπων του Παλαιού Ημερολογίου έγιναν από Ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς.

Έλα όμως που η Ρ.Ε.Δ είχε ΣΤΑΘΕΡΗ και αδιατάρακτη κοινωνία τόσο με το Πατριαρχείο Σερβίας όσο και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (μέσω της εκεί Ρωσικής αποστολής ) !!!!!

και ασφαλώς γνωρίζεις αγαπητέ  Κοσμά πως τόσο το Πατριαρχείο Σερβίας όσο και το πατριαρχείο  Ιεροσολύμων (πλην μιας περιόδου ολίγων μηνών την δεκαετία του 1990) ΔΕΝ ΕΠΑΥΣΑΝ το μνημόσυνο του Πατριάρχου Κων/πόλεως.

Αυτό,  σύμφωνα με τη δική σου λογική, σημαίνει πως οι ζηλωτικές παρατάξεις της Ελλάδος ήταν σε έμμεση κοινωνία με τον λατινόφρονα Αθηναγόρα αλλά και με τον σημερινό πατριάρχη του Φαναρίου.....

Άρα τι;;  Χάθηκε η Χάρις του Θεού από της γης;;  Εξέλιπε η ιερωσύνη;;   ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!!!   ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ!!!!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Οπως επανέρχεσαι στο ίδιο θέμα εσύ, έτσι επανέρχομαι κι εγώ.

Ο Χριστός Ρωτά: όταν θα έλθω θα βρώ την πίστι;
Ρητορικό το ερώτημα.
Μήπως φαντάζεται κανείς ότι όλα είναι άσπρα και την επαύριο όλα θα γίνουν μαύρα;
Είμαστε επι της διαδικασίας - ολοκληρωτικής αποστασίας - και απλά παίζουμε τα χασομέρια, παρά την οικονομία του Θεού.
Αυτή η οικονομία έγκειται στην Μετάνοια των κληρικών λόγω και έργω, επειδή εαν το πάρουμε κατά γράμμα οι κανόνες είναι ξεκάθαροι...
Και αυτά τα χάλια της αποστασίας ξεκίνησαν από πολυυυυυυυυυυυυυυυυυύ παλιά, πριν την σημερινή κατάντια, απο το 381μχ όπου η Β' Οικουμενική δέχθηκε το βάπτισμα των Αρειανών και χειροτονίες τους, με τα 120 χρόνια της εικονομαχίας, τις υπογραφές στην Φλωρεντία ( πλήν ενός), αλλά και το συλλείτουργο στην αγια Σοφιά με τον Καρδινάλιο - εξ'ου και η άλωση, απο την απόφαση του Γεννάδιου Σχολάριου να είναι δεκτόν το Παπικό Βάπτισμα για της επιχύσεως και λίγο αργότερα δια Ραντίσματος, ενώ την ίδια απόφαση πήρε και η Ρωσική Εκκλησία το 1666 και μάλιστα αυτοί το υιοθέτησαν κιόλας ( γι' αυτό και δαιμονίστηκαν στο τέλος σφάζοντας η μισή Ρωσία την άλλη μισή) κ.ο.κ.

Η Εκκλησία έχει και την οικονομία, διαφορετικά όλα θα είχαν τελειώσει απο το 381μχ._

Αλλωστε η έλευση του Χριστού ήταν η απαρχή της εσχατολογικής περιόδου, και ήδη πέρασαν 2000 χρόνια, μήπως λοιπόν είμαστε πολύ πιο κοντά απο όσο νομίζουμε;;;

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω ότι ο νεοημερολογητης Misha κονιορτοποιει την θεωρία του Κοσμά, δηλαδή του θεολόγου πρώην νεοημερολογητη και νυν (το 2011) παλαιοημερολογητη Σακαρελου. Ωραία μέχρι εδώ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεται τον κοσμάκη με αμπελοφιλοσοφιες του 2011 την στιγμή που "καίει το σπίτι μας" ο Οικουμενισμός ΣΗΜΕΡΑ!
Κ. Μ.