Ήρθε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου



Στον Πειραιά η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας 
Με τιμές αρχηγού κράτους, παρουσία πλήθους πιστών, υποδέχθηκε χθες ο Πειραιάς τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου. Η θαυματουργή εικόνα ταξίδεψε για δεύτερη φορά στη μακραίωνη ιστορία της εκτός νησιού (τη δεκαετία του 1990 είχε μεταφερθεί για λίγες ημέρες στη βόρεια Ελλάδα) και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων έως τις 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Δημήτρια 2016».
Η εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής έφθασε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές και τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντων των μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ και Παροναξίας Καλλινίκου.
Στον Αγιο Δημήτριο
Στη συνέχεια η εικόνα τοποθετήθηκε σε όχημα της Πυροσβεστικής και, ακολουθώντας πορεία 1.300 μέτρων, συνοδευόμενη από τις μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, μεταφέρθηκε στον ιερό ναό, όπου θα παραμείνει έως τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων, «ακούγοντας» τις προσευχές των χιλιάδων πιστών που θα σπεύσουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθημερινά έως τις 27 Οκτωβρίου θα τελούνται όρθρος, παράκληση μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και εσπερινός. Εχουν προγραμματιστεί επίσης ομιλίες θρησκευτικού περιεχομένου, εκδηλώσεις μνήμης και αγρυπνίες, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στον ναό ιερό λείψανο του Ευαγγελιστή Λουκά που, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ο αγιογράφος της εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: