Π.Σ.Ε : Τα προηγούμενα χρόνια, η Εκκλησία της Ελλάδος ασκούσε κριτική απέναντι στο Π.Σ.Ε. και κάποιες φορές πολύ αυστηρές… σήμερα όμως ανακαλύπτουμε ... γίνεται ένας πολύτιμος συνεργάτης,

Το 2001 για πρώτη φορά στα χρονικά και επί αρχιεπισκοπής του κ. Χριστοδούλου επισκέφθηκε ο Πάπας την Ελλάδα.                                        
Το 2005 για πρώτη φορά στα χρονικά και επί αρχιεπισκοπής του κ. Χριστοδούλου φιλοξενήθηκαν οι εργασίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (Π.Σ.Ε. =σατανοεκκλησιών) στην Ελλάδα.

Το 2006 τρίτωσε με την επίσκεψη του κ. Χριστοδούλου στην έδρα του Π.Σ.Ε. στην Γενεύη, η πρώτη στην ιστορία Έλληνα «Αρχιεπισκόπου». Σε αυτήν αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές στον Έλληνα Προκαθήμενο ενώ του έψαλλαν (αιρετικοί προφανώς) δοξολογία κατά το Ορθόδοξο τυπικό σε τρεις γλώσσες. Στη συνέχεια τον κ. Χριστόδουλο προσφώνησε ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε. Δρ. Σάμουελ Κόμπια, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα προηγούμενα χρόνια, η Εκκλησία της Ελλάδος ασκούσε κριτική απέναντι στο Π.Σ.Ε. και κάποιες φορές πολύ αυστηρές… σήμερα όμως ανακαλύπτουμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος γίνεται ένας πολύτιμος συνεργάτης, κάποιες μάλιστα φορές και πρωτοπόρος….

Δεν υπάρχουν σχόλια: