Το προσφυγικόν πρόβλημα και ο κ. Φίλης

Γράφει ο κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος
 Για πρώτη φορά στην νεώτερη ελληνική ιστορία ιδρύονται σχολικά τμήματα για πρόσφυγες και μάλιστα είκοσι, στα οποία , όπως δήλωσε και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Φίλης “το πρόγραμμα στο δημοτικό θα είναι ημερήσιο τετράωρο, με την εκμάθηση εκτός της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης”.  Ο στόχος, πάντα κατά τον κ. υπουργό, είναι μετά από ένα μεταβατικό στάδιο να μπορέση να εξοικειωθή το παιδί με την ελληνική γλώσσα και πραγματικότητα και έτσι να ενταχθή στην κοινωνία.
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού εναρμονίζονται τόσο με τις διεθνείς συμβάσεις όσο και με την ελληνική νομοθεσία. Έτσι, μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την έναρξη του προσφυγικού προβλήματος στην Χώρα μας ξεκινούν να εμφανίζωνται οι πρώτες συνέπειες του προβλήματος για την ελληνική κοινωνία. Βέβαια, ως φιλόξενος λαός εμείς οι έλληνες θα πρέπει για μία ακόμη φορά να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά στέγη και τροφή και ο,τιδήποτε άλλο θα έχουν ανάγκη. Όμως αυτό προϋποθέτει ότι η Πολιτεία επαγρυπνεί και γνωρίζει τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία προκύπτουν, κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Διότι πιστεύουμε ότι η πρόθεση δεν είναι καλοπροαίρετη, αφού όπως μας διαβεβαίωναν κυβερνητικά στελέχη μερικούς μήνες πριν, οι όντως δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι θα ήταν περαστικοί από την Χώρα μας προς την δυτική Ευρώπη.
Σήμερα ανοίγουν τα ελληνικά σχολεία, τα οποία κατασκευάσθηκαν από τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου. Εάν τελικά αυτά τα παιδιά παραμείνουν στην Πατρίδα μας σημαίνει ότι σε δύο χρόνια οι γονείς τους θα οδηγηθούν σε αναζήτηση εργασίας. Οπότε η ήδη πιεσμένη ελληνική κοινωνία που θα οδηγηθεί; Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι “Θέλουμε να μη υπάρχει αντίληψη γκέτο και να ενταχθούν αρμονικά τα παιδιά στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τα παιδιά αυτά”. Και βέβαια η ελληνική κοινωνία θέλει να αγκαλιάση αυτά τα παιδιά και να μη ζουν σε γκέτο, όμως ο ανεξέλεγκτος τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση θα έχη σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην δημιουργία γκέτο, αφού οι άνθρωποι αυτοί ούτε θα προσαρμοσθούν ούτε θα απορροφηθούν. Έτσι τα παιδιά αυτά θα μείνουν αμόρφωτα και αύριο θα αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία. Τα δε ελληνόπουλα θα έχουν χάσει την ταυτότητά τους, αφού ο κ. Φίλης θα έχη προνοήσει να εξοβελίση το μάθημα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας από τα σχολεία.
Μία άλλη παράμετρος που δεν θα πρέπη να μας διαφεύγει είναι και ο απροκάλυπτος τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση έχει βαλθή να αποχριστιανοποιήση την Πατρίδα μας.  Μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν απορρίψει την χριστιανική πίστη και διακηρύττουν ότι είναι άθεοι προκειμένου να μετατρέψουν την Χώρα αυτή σε ένα άθρησκο λαϊκό κράτος.  Έτσι με μέσον τους μετανάστες αποσκοπούν να αλλοιώσουν την ταυτότητα αυτού του τόπου  χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την χριστιανική φιλανθρωπία. Όμως η φιλανθρωπία και η αγάπη, τις οποίες προβάλλουν οι άθεοι κυβερνώντες είναι ψευδεπίγραφες, όπως και η ελευθερία που επαγγέλλονται. Διότι είναι φιλανθρωπία που έχει επινοηθή από πονηρούς ανθρώπους, για να πετύχουν τα πονηρά σχέδια τους, δηλαδή να επιβάλουν την αθεΐα και την αλλοίωση του Γένους μας.
Μετά την ίδρυση σε πρώτη φάση των είκοσι σχολικών τμημάτων ο κ. υπουργός δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθή όχι μόνο στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο, “αλλά θα εξαπλωθεί και σε άλλες αναγκαίες γεωγραφικές περιοχές”. Δηλαδή περιμένουν πολύ κόσμο ακόμα; Άρα και τα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από σκοτεινές ΜΚΟ μήπως είναι αληθινά; Αλήθεια ποιός τα διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, εάν η κυβέρνηση θέλη να αποφύγη επεισόδια, όπως αυτά που συνέβησαν στο Ωραιόκαστρο, καλό θα είναι να αφουγκραστή την ελληνική κοινωνία.
"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: