Πλήθος πιστών στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Πλήθος πιστών στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Μεγάλος ήταν φέτος ο αριθμός των πιστών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στο νησί της Τήνου για να προσκυνήσουν μέσα σε κλίμα κατάνυξης τη Μεγαλόχαρη με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και των τοπικών Αρχών, καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.
Το πρωί τελέσθηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου και τη συμμετοχή των μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεόκλητου και Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β'. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στη λεωφόρο Ευαγγελιστρίας όπου οι πιστοί είχαν κατακλύσει για να πάρουν δύναμη από τη Χάρη της.
Τιμές απέδωσαν αγήματα της σχολής μονίμων υπαξιωματικών Ναυτικού και τις εκδηλώσεις συνόδευσε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη προσέλευση των πιστών που έφθασαν στο νησί, αναζητώντας την ελπίδα και τη βεβαιότητα για το αύριο στο πρόσωπο της Μεγαλόχαρης για να μην ψαλιδιστούν τα όνειρα των παιδιών μας και να πάρουν κουράγιο να βαδίσουν στον δύσκολο δρόμο της ζωής τους.
Εξάλλου, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία τον τελευταίο καιρό για να καταστήσει σαφές, επικαλούμενος τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ότι η Εκκλησία αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας σε όλους τους ανθρώπους και να διαβεβαιώσει ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος του λαού να σταθεί όρθιος. Οι Έλληνες δεν λυγίσαμε ποτέ, ακόμη και μπροστά σε χειρότερους εχθρούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκοπεί από τις χριστιανικές ρίζες της γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην καρδιά του Έθνους πρόσθεσε. Ο κ. Δωρόθεος Β΄ κάλεσε σε ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά.
Οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, δεν θα διαρραγούν ποτέ διότι οι Έλληνες πιστεύουν στην Υπερμάχο Στρατηγό που σφραγίζει την προστασία του ελληνικού Έθνους, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα με αφορμή τη μη τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι όσοι απαγορεύουν με τη βία ή με δικαιολογίες το προσκύνημα των πιστών, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώνουν περισσότερο το θρησκευτικό συναίσθημά τους.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε καλή λευτεριά στην Κύπρο, να ξαναλειτουργήσει η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την πατρίδα και την πίστη γιατί αγωνίζονται υπέρ πίστεως και πατρίδας, διαβεβαίωσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισήμανε την ανάγκη συνεχούς ενότητας, παρατηρώντας ότι οι αγώνες των Ελλήνων τότε απαιτούσαν θυσίες τώρα απαιτείται σχέδιο και μεταρρυθμίσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ή Ένωση Κεντρώων.
Για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο κατέπλευσαν στο νησί η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» η πυραυλάκατος «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» ενώ πάνω από τον χώρο της εκδήλωσης πέταξε τριάδα μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.
Το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη επιβιβάσθηκαν στην πυραυλάκατο «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και μετέβησαν στον χώρο όπου βυθίσθηκε το εύδρομο «ΕΛΛΗ» όπου έριξε στεφάνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από τον τορπιλισμό του που προκάλεσε τον θάνατο 9 στελεχών του και τον τραυματισμό 24. Ο κ. Καμμένος δώρισε στον κυβερνήτη του σκάφους μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.
Για τον εορτασμό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο κατέπλευσε το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ», ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και συμμετείχε τμήμα της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.
"ta nea"

Δεν υπάρχουν σχόλια: