Θρησκευτικό Νομοσχέδιο Άρθρο 16

+Ι.Γ.Ζ.
Θρησκευτικό Νομοσχέδιο
Άρθρο 16
Διατήρηση ειδικότερων νομικών καθεστώτων

Οι διατάξεις του παρόντος δεν εφαρμόζονται: (α) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων, που ανήκουν στην κανονική δικαιοδοσία και κλίμα της κατά το άρθρο 3 του Συντάγματος Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ή των λοιπών, εντός ή εκτός Ελλάδος, ομόδοξων Εκκλησιών του Χριστού, Πατριαρχείων, Μητροπόλεων ή Μονών, που είναι ενωμένες δογματικώς με τη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τηρούν, όπως και εκείνη, απαρασαλεύτως τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις, (β) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων που πιστεύουν στον ιουδαϊσμό, για τις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ισραηλιτικών κοινοτήτων και (γ) για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και την οργάνωση θρησκευτικών κοινοτήτων μουσουλμάνων στις εδαφικές περιφέρειες των μουφτειών.


Εν συμπεράσματι το άρθρο 16 οριοθετεί τα σύνορα της Εκκλησίας και του ψεύδους. Του φωτός και του σκότους. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η αλήθεια της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, που τηρεί απαρασαλεύτως τους Ιερούς κανόνες είναι η κρατούσα και Οικουμενιστική Εκκλησία των Νεοημερολογιτών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Απ’ εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι θρησκευόμενοι πολίτες υπάγονται στο θρησκευτικό νομοσχέδιο.
Το εν λόγω Νομοσχέδιο σε υποχρεώνει να γίνεις μέλος ενός οργανισμού και να υπαχθείς σ΄ αυτό με τους ίδιους όρους που αρμόζει σε Παραθρησκευτικές οργανώσεις, Σέκτες, Αιρέσεις και όλα τα μορφώματα της Νέας Εποχής. Με δυό λόγια η Εκκλησία του Χριστού γίνεται ένα Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο, από τα πολλά που υπάγονται στο εν λόγω Νομοσχέδιο, βλασφημώντας έτσι τον Θεανθρώπινο και θεοσύστατον οργανισμό της Εκκλησίας του Χριστού.

Οι θρησκευτικές κοινότητες του εν λόγω νομοσχεδίου , είναι η μία αίρεση δίπλα στην άλλη αίρεση καθώς και η νομιμοποίησή των. Σ’ αυτόν τον αχταρμά εισχώρησαν οι ΓΟΧ. Από πότε η Εκκλησία του Χριστού συναθροίζεται με αιρέσεις και αλλόδοξους;
H Εκκλησία του Χριστού, είναι η αλήθεια και η αποκάλυψη και όχι μια Σέκτα που περιμένει ανυπερθέτως, την αναγνώριση από τον Καίσαρα.
« Τα τω Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ »

Είμαστε χωρισμένοι πνευματικά και διαιρημένοι διοικητικά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έως ότου οι αποστάτες της Ορθοδόξου πίστεως, να αφαιρέσουν αυτά που πρόσθεσαν και να προσθέσουν αυτά που αφαίρεσαν. Περαιτέρω, με την ίδρυση μιας νέας ξεχωριστής Ορθόδοξης θρησκευτικής οντότητας, από αυτήν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οριστικοποιούμε
de fucto το σχίσμα που ευαγγελίζονται οι Νεοημερολογίτες. Δεν θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για Ορθοδοξία, διότι δυστυχώς εμείς θα θεωρούμεθα υπό πάντων σχισματικοί και αιρετικοί και μάλιστα με την υπογραφή μας. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που κάποιος θίγει αυτό το τεράστιο θέμα που αποτελεί ένα Βατερλώ για τους ΓΟΧ.
Προς το παρών, το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι σε υποχρεωτική βάση, άρα εθελοντικά οι ΓΟΧ πάνε να υπαχθούν σε καθεστώς θρησκευτικής κοινότητας.
Δηλαδή ενώ πιστεύουν και διακηρύττουν ότι είναι η Μία και Μοναδική Εκκλησία του Χριστού, ταυτοχρόνως οι πράξεις τους κραυγάζουν το αντίθετο!
Αφήνω τις νομικίστικες δικαιολογίες στην άκρη και στέκομαι στο πνευματικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό κατά την άποψη μου.
Σε αυτό το σημείο επίσης θέλω να τονίσω την σημασία της ενημέρωσης του ποιμνίου από κληρικούς με πατερικό φρόνημα και όχι θολολόγους-θεολόγους, κληρικούς και λαικούς, με πτυχία των Οικουμενιστικών Θεολογικών Σχολών.
ΚΒΜ

Ανώνυμος είπε...

Το θρ. νομοσχέδιο λέει ότι εξαιρείται η εκκλησία που είναι ενωμένη ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΣ με το Φανάρι.
Οι ΓΟΧ είναι ενωμένοι δογματικώς με το Φανάρι και κρατούν όπως λέει το νομοσχέδιο τους κανόνες και τις παραδόσεις. Η λεγόμενη «κρατούσα εκκλησία» δεν εφαρμόζει τους κανόνες και τις παραδόσεις. (βαπτίσεις χωρίς καταδύσεις, γάμοι και βαπτίσεις του ενός τετάρτου, συμπροσευχές, χρήση ακατάλληλης-δυτικής μουσικής για τη λατρεία, μετατροπή των ναών σε κέντρα διασκέδασης κλπ)

Άρα οι ΓΟΧ είναι αυτοί που «δικαιουνται» να είναι η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος η οποία δεν εντάσσεται στις ρυθμίσεις για τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα.

Το νομοσχέδιο «καλά» τα λέει για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Υπάρχει και η απόφαση του 493/1997 του ΣΤΕ: η Εκκλησία των ΓΟΧ αποτελεί θρησκευτική κοινότητα η οποία έχει αποσπασθεί διοικητικά από την επίσημη εκκλησία της Ελλάδος καθώς διαφέρει στο εορτολόγιο, ενώ δεν είναι ετερόδοξη .

Επομένως το σύστημα του κράτους είναι ήδη υποχρεωμένο να δέχεται τα μυστήρια των ΓΟΧ.
(Οι ιερείς άλλων παρατάξεων εκτός Καλλινίκου έχουν την ανάγκη των ΓΟΧ για γραφειοκρατικά θέματα. Αυτό εξηγεί την πορεία προς ένωση και των υπολοίπων μετά των ΓΟΧ του Καλλινίκου.)

Η προδοσία (ή αν θέλουμε να έχουμε αγαθό λογισμό: η πλάνη) είναι εμφανής από τη στιγμή που η γραμμή των ΓΟΧ είναι να αυτοθεωρούνται θρησκευτική κοινότητα και όχι εκκλησία της Ελλάδος. Και αυτό αποδεικνύεται (τα ακούσαμε με τα αυτιά μας και είδαμε με τα μάτια μας) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Καλλίνικος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν τη δήλωση. Κάποιοι χτυπιόνταν στο κέρασμα μετά τη λειτουργία να πάμε να δηλωθούμε , για το καλό της εκκλησίας.
Κι ΈΤΣΙ αυτοθεωρούνται οι ΓΟΧ θρησκευτική κοινότητα, αφού οι ίδιοι οι πιστοί ενεργούν και αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι.

Τουλάχιστον σε Κυπριανίτικες ενορίες έχει γίνει πολύ καλή πλύση εγκεφάλου για να πάνε οι πιστοί να δηλώσουν τις ...θρησκευτικές τους πεποιθήσεις στο κράτος.

Θ.Α.