Εορτασμοί της επετείου της Αλωσης με Γενίτσαρους και ακροβατικά πολεμικών αεροσκαφών



Την ώρα που στην Ελλάδα κάποιοι, υποτίθεται προοδευτικοί, δείχνουν με τις προτάσεις και τις θέσεις τους ότι μισούν «των Ελλήνων τα ιερά», ζητώντας να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, τα Θρησκευτικά και η προσευχή στα σχολεία, οι «λύκοι» του Ισλάμ δείχνουν για άλλη μια φορά τα δόντια τους.

Με αφορμή την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, περίπου 1.000.000 αφιονισμένοι Τούρκοι έδωσαν το «παρών» στην προκλητική (και κιτς) εκδήλωση του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, ενώ οι πιο φανατικοί από αυτούς «πολιόρκησαν» την Αγία Σοφία απαιτώντας να γίνει τζαμί για να μπορούν να προσεύχονται μέσα στον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας.
Αντί να βλέπουν αυτά, οι υπουργοί της «πρώτη φορά Αριστεράς» (που δεν αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, οι ίδιοι μιλούν για συνωστισμό στη Σμύρνη) συνεχίζουν τον κατήφορο με τις προτάσεις δήθεν εκσυγχρονισμού της Παιδείας. Από το Σάββατο είχαν ξεκινήσει τις προκλήσεις με αφορμή την Αλωση οι επεκτατικοί και προκλητικοί γείτονές μας.



Χιλιάδες φανατικοί μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, διαβάζοντας στίχους του Κορανίου και ζητώντας να μπορούν να προσεύχονται μέσα στην εκκλησία που έχουν μετατρέψει σε μουσείο.
«Ας σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία» κραύγαζε το κατευθυνόμενο από τους γκρίζους λύκους πλήθος. «Στο όνομα των χιλιάδων αδελφών μας απαιτούμε να μας επιτραπεί η προσευχή μέσα στο τέμενος της Αγίας Σοφίας» είπε ο Σαλίγ Τουρχάν, πρόεδρος της οργάνωσης νέων Ανατολίας που διοργάνωσε τη διαδήλωση, η οποία είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την ημερομηνία-σταθμό της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.



Εκπρόσωπος της οργάνωσης, μάλιστα, δήλωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια υπογραφών όσων ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως ώστε να λειτουργεί η Αγία Σοφία πλέον ως τζαμί. Το πιο προκλητικό όλων είναι ότι οι «λύκοι» του Ισλάμ ζητούν να ανοίξουν οι πύλες της Αγίας Σοφίας στους μουσουλμάνους και να απαγορεύεται η είσοδος στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της, που είναι οι Ελληνες και οι απανταχού ορθόδοξοι χριστιανοί!
Πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά την προσευχή του, το πλήθος διαλύθηκε για να πάει στην κιτς φιέστα του «σουλτάνου» του στην πλατεία Γενικαπί. Εκεί συγκεντρώθηκαν 1.000.000 μουσουλμάνοι που παραληρούσαν κρατώντας σημαίες με την ημισέληνο. Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε με ελικόπτερο, ενώ 9.000 αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους.


Για τη φιέστα δούλεψαν 1.200 άτομα, που έστησαν ως σκηνικό τα υποτιθέμενα τείχη της βασιλεύουσας για να τα... γκρεμίσει ο Ερντογάν στον ρόλο του Μωάμεθ Β' του Πορθητή! Την εκδήλωση άνοιξε μπάντα αποτελούμενη από 563 μέλη, ντυμένα με στολές γενίτσαρων, ενώ αεροσκάφη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν επιδείξεις.

Στον χώρο είχε εγκατασταθεί η μεγαλύτερη 3D σκηνή στον κόσμο, η οποία προέβαλλε εικόνες που αναπαριστούσαν την Αλωση της Πόλης το 1453, με μοντέλα πλοίων σε φυσικό μέγεθος! Η φιέστα του Ερντογάν μεταδόθηκε ζωντανά, εκτός από την τουρκική, σε άλλες έξι γλώσσες: στην αγγλική, στην ισπανική, στην αραβική, στη γαλλική, στη ρωσική καθώς και τη νοηματική.


Ο  «σουλτάνος» (πάλι) σε νέο παραλήρημα μεγαλομανίας 
Σε παραλήρημα μεγαλομανίας, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων. «Η Ιστανμπούλ ενώνει δύο ηπείρους, με χαμόγελο αλλά και δάκρυ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του. Και συνέχισε λέγοντας: «Σας χαιρετώ όλους σας, έναν προς έναν, όλα τα αδέλφια μας από το Σεράγεβο ως το Μπακού. Από το Τουρκεστάν και την Κριμαία, όπως ήταν η παλιά γεωγραφία του έθνους μας. Χαιρετίζω τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τρίπολη και όλες τις μεγάλες πόλεις μας. Υποκλινόμαστε μόνο ενώπιον του Αλλάχ». Ο Ερντογάν, συνεχίζοντας να ανεβάζει τους τόνους, είπε ότι «σήμερα γιορτάζουμε την Αλωση, η οποία έγινε πριν από 563 χρόνια. Στην πραγματικότητα, όμως, να ξέρετε ότι αυτό ήταν το τέλος μιας κατάκτησης, όχι η αρχή της. Η Αλωση είναι εκδίκηση». Τέλος, ισχυρίστηκε ότι το 2023 η Τουρκία θα είναι ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: