Στο πυρ παραδίδονται η μία μετά την άλλη "Εκκλησίες" των Οικουμενιστών Ορθοδόξων



Πυρκαγιά ξέσπασε στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στη Βικτώρια της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
Οι άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο με 15 οχήματα, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, τη στιγμή που τα αίτια της φωτιάς ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
Έπειτα από ώρες προσπαθειών τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο ιστορικότερο μνημείο της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη.
Ο εκκλησιαστικός επίτροπος Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διαθέτει και παρακείμενο κατάστημα, ειδοποίησε τις τοπικές αρχές πρώτος για το περιστατικό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Neos Kosmos που καλύπτει τις ειδήσεις για την ελληνική ομογένεια.
«Η παλαιότερη ελληνική εκκλησία στη Μελβούρνη καταστράφηκε», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από το εσωτερικό της εκκλησίας και συγκεκριμένα από τον γυναικωνίτη.
Ο εφημέριος Κοσμάς Δαμιανίδης μιλώντας στην ίδια ιστοσελίδα δήλωσε πως στο τέλος της λειτουργίας ενορίτες διαμαρτυρήθηκαν για «οσμή καμένου», ωστόσο δεν υπήρχαν ενδείξεις φωτιάς.
Επισημαίνεται πως η εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι η δεύτερη ελληνορθόδοξη εκκλησία που ανεγέρθηκε το 1901 μετά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Σίδνεϊ.
Πυρκαγιά σημειώθηκε, όμως, και στη σέρβικη ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: