«Ασπάστηκε» το Ισλάμ το Λονδίνο ( σ.σ. Τι θα περίμενε κάποιος από μια χώρα που η ομοφυλοφιλία κυριαρχεί, και ο Χριστός έχει εξοριστεί)

Νέος δήμαρχος ο Σαντίκ Καν (ένας 45χρονος «Πακιστανός»
Η πρωτεύουσα της Βρετανίας, το Λονδίνο, είναι η πρώτη μεγαλούπολη της Ευρώπης που εδώ και λίγα 24ωρα έχει μουσουλμάνο δήμαρχο! Ο Σαντίκ Καν, ο 45χρονος γιος ενός οδηγού λεωφορείων και μιας μοδίστρας από το Πακιστάν, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικράτησε του συντηρητικού ανταγωνιστή του Ζακ Γκόλντσμιθ, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια του συνυποψηφίου του -αλλά και μερίδας του Τύπου- να τον συνδέσει με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Το γεγονός αυτό μάλιστα απεδείχθη καταστροφικό για τον Γκόλντσμιθ, καθώς η στάση του έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, ενισχύοντας την υποψηφιότητα του Καν.


Αμέσως μετά την εκλογή του ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον έσπευσε να δηλώσει πως το Λονδίνο είναι «ασφαλές» με τον Καν δήμαρχο, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά όσα είχαν ειπωθεί κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής εκστρατείας. Η νίκη του Καν χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους Βρετανούς αναλυτές «εξαιρετικά σημαντική» και όχι μόνο για το τεράστιο ποσοστό -57% έναντι 43% του αντιπάλου του- που συγκέντρωσε. Είναι σημαντική επειδή οι Λονδρέζοι πανηγυρικά απέρριψαν μια εκστρατεία που σχεδιάστηκε βασιζόμενη στην προκατάληψη εναντίον των μουσουλμάνων.
Σημαντική νίκη
Είναι επίσης σημαντική γιατί εκατομμύρια ψηφοφόροι -πολύ περισσότεροι απ' ό,τι στις περασμένες εκλογές- έσπευσαν να ψηφίσουν, διαψεύδοντας όλους εκείνους που έκαναν λόγο για απάθεια του εκλογικού σώματος. Ισως γι' αυτούς τους λόγους πολλοί είναι εκείνοι πλέον που παρομοιάζουν τον Σαντίκ Καν με τον Αμερικανό πρόεδρο, αποκαλώντας τον «Μπαράκ Ομπάμα του Λονδίνου»!

Στο μεταξύ, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά τη νίκη του, επιτέθηκε στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστηρίζοντας πως το κόμμα του δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των απλών ψηφοφόρων. Ο Καν τόνισε μάλιστα ότι το Εργατικό Κόμμα θα μπορέσει να νικήσει στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές μόνο εάν αρχίσει να προσεγγίζει τους ανθρώπους που έφυγαν από τις τάξεις του ή ψηφίζουν το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά και μικρότερα αντιευρωπαϊκά κόμματα.
Γαλλία: Μαύρη μοπυσουλμάνα για πρόεδρος της Γαλλίας
Η Ραμά Γιαντ (φωτό), η 39χρονη πρώτη μαύρη μουσουλμάνα υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, ηγείται πλέον του κόμματος La France qui ose (Η Γαλλία που τολμά) και πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας της στις εκλογές του 2017! Η Γιαντ γεννήθηκε στη Σενεγάλη και ο πατέρας της, ο Τζιμπρίλ Γιαντ, υπήρξε διπλωμάτης και προσωπικός γραμματέας του Σενεγαλέζου προέδρου Λεοπόλντ Σεντάρ Σανγκόρ. Σε ηλικία εννέα ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Γαλλία και αργότερα σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. Θεωρείται το πιο δημοφιλές πρόσωπο της πολιτικής σκηνής στη χώρα της μαζί με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: