ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΩΣ ΕΞΑΡΧΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εν όψει τς – ο μοι γένοιτο – ληστρικς Συνόδου τς Κρήτης, οι οικουμενισταί το Φαναρίου θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε ορθόδοξη ομολογία οπουδήποτε προερχομένη εντός και εκτός Αγίου Όρους. Την στιγμή που πολλές Ι. Μονές το Αγίου Όρους σκοπεύουν να κόψουν το μνημόσυνο το αιρετικο Πατριάρχου, η Εξαρχία προσεπάθησε με παπικό-φαναριώτικο τρόπο να κατασπιλώση την Ιερά Μονή Εσφιγμένου για την ομολογίαν της κατά τν αιρέσεων, και να ανυψώση την ΜΑΪΜΟΥ-Εσφιγμένου το κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επί πολλά χρόνια αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει σε τίποτα παρά μόνο στην δόξα και στον πλούτο. Αν εχε μετάνοια ο κ. Βαρθολομαίος, θα προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες με τις οποίες θεραπεύεται το σχίσμα και επανέρχεται η μνημόνευσή του και το συλλείτουργο, και – το πιο σημαντικό – επανέρχεται η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Πρέπει να εξαφανισθούν:
       Άρση τν αναθεμάτων κατά τν παπικν και άρση τς ακοινωνησίας τό 1965 (Σύνοδοι Μ. Φωτίου καί Μιχαήλ Κηρουλαρίου).
       Ένταξη ως οργανικν μελν στό Παγκόσμιο Συμβούλιο τν «Εκκλησιν» όλων τν Ορθοδόξων Εκκλησιν (σταδιακά). Ας σημειωθή ότι ο πάπας ποτέ δέν δέχθηκε νά γίνει οργανικό μέλος το Π.Σ.Ε. γιά νά μή ομολογήσει τήν εξίσωσή του μέ τίς λοιπές Εκκλησίες πού τίς βλέπει σάν «απολωλότα πρόβατα» τς μάνδρας του!
      Συμφωνία το Σαμπεζύ το 1990 γιά ένωση μέ τους Μονοφυσίτας (η 4η Οικουμενική Σύνοδος κατεδίκασε το Μονοφυσιτισμό).
      Συμφωνία το Μπαλαμάντ το Λιβάνου το 1993 περί αναγνωρίσεως τς παπικής ως ισοτίμου καί ισοκύρου Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας τά μυστήριά της, θεωρώντας την «Αδελφή Εκκλησία» και δεύτερο πνεύμονα τς Εκκλησίας. Δηλαδή πλήρης άρνησις στήν πράξη τς Μίας Αγίας το Συμβόλου τς Πίστεως Εκκλησίας το Χριστού.
      Αποδοχή τς «Θεωρίας τν Κλάδων» στο Πόρτο Αλέγκρε το 2006, ότι η Ορθοδοξία μαζί με τίς προτεσταντικές παραφυάδες αποτελούν την «Μία Εκκλησία».
      Αναγνώρισις εις τήν Ραβένναν (2007) το Πρωτείου το πάπα.
      Η αλλαγή το Ημερολογίου προς συνεορτασμόν Ανατολς και Δύσεως (1924).

Για τα γεγονότα γύρω από το θέμα τς Ιεράς Μονς Εσφιγμένου και Πατριαρχείου, παρουσιάζουμε την ανακοίνωση τς Ι. Μονς και το ρεπορτάζ τς εφημερίδος Ελεύθερη Ώρα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αδελφότητα όχι μόνο μένει σταθερή και αμετακίνητη στην μη-μνημόνευση το οικουμενιστο κ. Βαρθολομαίου, αλλά επίσης ελέγχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ερωτοτροπεί με τους αμετανόητους Παπικούς. Διότι το ζητούμενο δεν είναι η μνημόνευση το κ. Βαρθολομαίου, αλλά η μετάνοιά του και η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία.
Εκτός τν πατέρων τς Ι.Μ. Εσφιγμένου, υπάρχουν στο Άγιο Όρος και άλλες εκατοντάδες Αγιορείται πατέρες που έκοψαν το μνημόσυνο το Πατριάρχου, αγωνιζόμενοι κατά τς Παναιρέσεως και Πανθρησκείας το Οικουμενισμο.


Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος

Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: