Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στο Σικάγο αναβλύζει μύρο

eikona miro
Ενα ανεξήγητο φαινόμενο συμβαίνει από τις 19 Ιουλίου του 2015 στην κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις, όπου η εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου εκρέει ένα υγρό το οποίο ευωδιάζει.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Σωτήριο Δημητρίου, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα από το έτος 1993, είπε ότι «η εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου εκρέει κάποιο είδος υγρού το οποίο έχει μία ωραία οσμή.
Το αντιλήφθηκαν πρώτες δύο ενορίτισσες οι οποίες κάθονται συνήθως στα πρώτα στασίδια, η κ. Νίκη Μιχαλοπούλου και η κ. Μίκη Πράις. Επίσης, από τους πρώτους που το παρατήρησε ήταν και ο ιεροψάλτης κ. Νίκος Αγγελόπουλος».
Ο π. Σωτήριος είπε ακόμα πως «ήμουν ασθενής στο νοσοκομείο όταν ξεκίνησε αυτό το φαινόμενο και όταν βγήκα από το νοσοκομείο μου το είπαν αμέσως» και συμπλήρωσε «όταν πήγα να ασπαστώ την εικόνα παρατήρησα πράγματι ότι έτρεχε κάποιο υγρό, σταλαγματιές το οποίο ευωδίαζε, και δεν ήξερα τι είναι».
Ο π. Σωτήριος συνέχισε, λέγοντας πως «όσο περνούσαν οι εβδομάδες βλέπαμε περισσότερη δραστηριότητα στην εικόνα, περισσότερη εκροή αυτού του ευωδιαστού υγρού να βγαίνει από την εικόνα του Προδρόμου και συγκεκριμένα από τα φτερά του, από τα χέρια, από τα γένια, τα μαλλιά του, το φωτοστέφανό του από παντού».
«Αυτό το φαινόμενο το είδατε μόνο εσείς και εκείνοι που προαναφέρατε ή και το εκκλησίασμα;», τον ρωτήσαμε. «Και το εκκλησίασμα το είδε και οι άνθρωποι έμειναν εκστατικοί διότι το έβλεπαν που συνέβαινε μπροστά τα μάτια τους», μας είπε.
Ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ιάκωβο και τον πρωτοσύγκελο, Επίσκοπο Μωκησού κ. Δημήτριο, οι οποίοι είπαν στον π. Σωτήριο πως «είναι ευλογία στην κοινότητα».
Ο π. Σωτήριος ανέφερε πως «δεν γράψαμε, ούτε δημοσιεύσαμε τίποτε, αλλά το φαινόμενο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα» και συμπλήρωσε «είστε ο πρώτος στον οποίο ομιλώ. Μερικοί το ανέφεραν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».
Ο π. Σωτήριος απαρίθμησε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι θεραπεύτηκαν από διάφορα νοσήματα που έπασχαν και αποδίδει τη θεραπεία τους σε θαυματουργικές επεμβάσεις του Προδρόμου.
Είπε χαρακτηριστικά πως «κάποιος ονόματι Ιωάννης υπεβλήθη σε εγχείρηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγου και του αφαίρεσαν όγκο από το νεφρό του. Οταν πήγε στο σπίτι άρχισε να αιμορραγεί εσωτερικά. Τον έτρεξαν πάλι στο νοσοκομείο ανήμερα τα Χριστούγεννα και αποφάνθηκαν οι γιατροί ότι έπρεπε αν τον ανοίξουν, αλλά ο ογκολόγος τους είπε να περιμένουν.
Ο εξάδελφός του πήγε στο νοσοκομείο και του είπε, πήγα σ' εκείνη την εκκλησία και σου έφερα λίγο μύρο από την εικόνα μπορώ να σε αλείψω; Κι εκείνος είπε, 'ναι σε παρακαλώ'. Το άλλο πρωί οι γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι δεν υπήρχε λόγος να τον υποβάλλουν σε εγχείρηση, όλα είναι εντάξει και το αίμα από το στομάχι του το είχε απορροφήσει το σώμα του».
Ο π. Σωτήριος πρόσθεσε πως «ο άνθρωπος ήλθε στην εκκλησία και μου είπε π. Σωτήριε ήλθα να ασπαστώ την εικόνα και να γίνω Ορθόδοξος».
Ο π. Σωτήριος αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως και στον εαυτό του.
Είπε πως «μπαινόβγαινα στο νοσοκομείο κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια, αλλά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναπάει στο νοσοκομείο, ούτε πλέον παίρνω τα φάρμακα».
Η εικόνα φιλοτεχνήθηκε πριν από 16 χρόνια από τον κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.
Οταν ρωτήσαμε τον π. Σωτήριο, τι του λέγουν οι ενορίτες του, είπε: «αισθάνονται ότι είναι ευλογία από τον Θεό, τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν. Εχουν έλθει κι άλλοι από γειτονικές κοινότητες διότι έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα».
Η κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελείται από 200 οικογένειες και ιδρύθηκε το 1916. Προηγουμένως βρισκόταν στην περιοχή Olympia Fields ενώ στη σημερινή της τοποθεσία μετακόμισε πριν 19 χρόνια.
Οταν ρωτήσαμε τον π. Σωτήριο τι είναι η ιεροσύνη για εκείνον, τόνισε: «το παν, οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν.
Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι όταν στέκομαι μπροστά στην Αγία Τράπεζα και τελώ τη Θεία Λειτουργία.
Οταν υπηρετώ τους ανθρώπους και τους μεταδίδω τη Θεία Κοινωνία» και συμπλήρωσε «για μένα αυτό το σημείο της εικόνας είναι ένα θαύμα».
"ΡΟΜΦΑΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: