Θράκη: Νέα τουρκική πρόκληση!

Ιδρυσαν στον Δήμο Αρριανών «Ινστιτούτο Γεωργίας – Κτηνοτροφίας» για... ενίσχυση και προπαγάνδα σε μουσουλμάνους αγρότες

Αυξάνονται και πληθύνονται οι υποτιθέμενοι φορείς και σύλλογοι στη Θράκη που χρησιμοποιούνται για την άσκηση προπαγάνδας από τους πράκτορες της Τουρκίας. Το νεότερο «τέκνο» είναι το «Ινστιτούτο Γεωργίας - Κτηνοτροφίας», το οποίο στεγάζεται στο χωριό Φίλυρα του Δήμου Αρριανών και έχει στόχο την προσέλκυση μουσουλμάνων αγροτών.



Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόσφατα ιδρυθέν ινστιτούτο και ο τομέας γεωργίας - κτηνοτροφίας του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες ενημέρωση σχετικά με τον καπνό και την κτηνοτροφία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η εκδήλωση σημείωσε παταγώδη αποτυχία. Το «παρών» έδωσαν ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι, οι περισσότεροι «παρατρεχάμενοι» του προξενείου της Κομοτηνής, προκειμένου απλώς να βγουν κάποιες υποτυπώδεις φωτογραφίες, οι οποίες στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σαν ντοκουμέντα επιτυχίας της διοργάνωσης σε τοπικά φιλοτουρκικά μέσα.

«Είναι αδιανόητο τέτοιου είδους αμφιβόλου προελεύσεως και καθηκόντων σχηματισμοί να έχουν το ελεύθερο να πραγματοποιούν εκδηλώσεις και σεμινάρια, χωρίς κανέναν έλεγχο από την Πολιτεία. Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για βιτρίνα, ωστόσο κανείς δεν κάνει τίποτα επ' αυτού. Οι μουσουλμάνοι είναι απροστάτευτοι. Αλήθεια, ποιος πληρώνει τα έξοδα γι' αυτά τα σεμινάρια;» ανέφερε πρώην στρατιωτικός στη «δημοκρατία».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αρριανών, εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Ριντβάν Αχμέτ, που αποτελεί έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του υπόγειου σχεδίου της Τουρκίας για τη Θράκη. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, στελέχη του προξενείου της Κομοτηνής υποσχέθηκαν στους ελάχιστους παριστάμενους αγρότες και κτηνοτρόφους οικονομική και τεχνική βοήθεια από τη «μητέρα Τουρκία», που περιμένουν να λειτουργήσει σαν μοχλός για την προσέλκυση επιπλέον μουσουλμάνων στα δίχτυα των πρακτόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: