Εθελοντής έστησε τζαμί στη Λέσβο!

Ερευνα για τον ύποπτο Βρετανό, μέλος οργάνωσης που συνεργάζεται με την αμφιλεγόμενη «One Nation»

Θύελλα αντιδράσεων και έντονη ανησυχία στις διωκτικές Αρχές έχει προκαλέσει η θρασύτατη ενέργεια ενός Βρετανού υπηκόου, αραβικής καταγωγής, που βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Λέσβο, ως εθελοντής βρετανικών ΜΚΟ, για να στήσει παράνομο τζαμί στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια.
Ο μυστηριώδης Αντονι Καν (Adonis Khan) εμφανίστηκε στο νησί ως Αγγλος από το Χάντερσφιλντ, πρώην στέλεχος εταιρίας που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ασχολήθηκε εθελοντικά με την ταφή νεκρών προσφύγων στη Λέσβο.
Με την βοήθεια άλλων εθελοντών φέρεται ότι έφτιαξε τζαμί σε μια σκηνή (αρχικά με την επιγραφή «Prayer Tent» και στη συνέχεια με την επιγραφή «Mosque»), τοποθετώντας χαλιά, τραπέζια, ξύλινους πάγκους και άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό, ενώ μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook, όπου ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες, πανηγύριζε για την κατασκευή του πρώτου τζαμιού στη Λέσβο 300 χρόνια μετά το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Αντονι Καν, που σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται με στρατιωτική στολή και όπλο, φαίνεται ότι συμμετέχει ή να στηρίζει δράσεις της ΜΚΟ «Refugee Aid 786» αλλά και της «Greengate Trust».
Η πρώτη, όπως αναφέρεται στη σελίδα της στο facebook, συνεργάζεται με την την οργάνωση «One Nation», που έχει ως έμβλημα τον υψωμένο δείκτη του χεριού και έχει συνδεθεί από διεθνή ΜΜΕ με τον ISIS, ενώ η δεύτερη έχει στόχο να διαδώσει «την αληθινή διδασκαλία του Ισλάμ».
Για τη δράση του μυστηριώδους άνδρα και τη λειτουργία του παράνομου τζαμιού διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εκτιμάται ότι ο ίδιος αναχώρησε από το νησί λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.
Νέες «στρατιές» έφτασαν στον Πειραιά
Στρατιές προσφύγων και μεταναστών εξακολουθούν να φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, χτες τα ξημερώματα κατέπλευσε στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1», μεταφέροντας 1.036 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 135 από τη Χίο. Στη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, έδεσαν στον Πειραιά ακόμα δύο πλοία.
Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», που μετέφερε 118 πρόσφυγες από την Κω, και για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από τη Μυτιλήνη και αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 910 άτομα. Οι πρόσφυγες, στο σύνολο τους 2.199, προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: