«᾿Ετέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ» (Λουκ. 2,11) --- Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

xristougenna





ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΝ του αείμνηστου Στεργίου Σάκκου, Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Όχι μόνο το Δεκέμβριο αλλά όλο το χρόνο, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας μέχρι τη συντέλεια, τον σημαδεύει η κατά σάρκα γέννησι του Κυρίου Ιησού Χριστού. Σηματοδοτεί τη ζωή όχι μόνο των χριστιανών, αλλά κι εκείνων που πολεμούν τον Χριστό κι εκείνων που τον περιφρονούν και δεν θέλουν να έχουν σχέσι μαζί του. Τέμνει την παγκόσμια ιστορία σε προ Χριστού και μετά Χριστόν. Αλλά ανατέμνει και την ανθρωπότητα όλη, καθώς αυτόβουλα οι άνθρωποι δέχονται ή όχι τον Χριστό κι αναπόφευκτα λαμβάνουν θέσι μετά ή κατά του Χριστού. Είκοσι αιώνες τώρα, από τότε που οι απλοί βοσκοί υπακούοντας στο αγγελικό μήνυμα έσκυψαν στη φάτνη της Βηθλεέμ, για να βεβαιωθούν ότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ» και οι σοφοί μάγοι της Ανατολής έσπευσαν να προσκυνήσουν τον τεχθέντα βασιλέα, η ταπεινή φάτνη παραμένει η ανεξάντλητη πηγή της χαράς, της ειρήνης, της λυτρώσεως, της αληθινής και πεπληρωμένης ζωής. Το αληθές του λόγου αποδεικνύουν δύο άσχετες μεταξύ τους παρατάξεις, που η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Από τη μια η λαμπρή πραγματικότητα της Εκκλησίας, που ως θείο βλάστημα ξεπετάχθηκε από την κένωσι του Θεού. Σώμα συναρμοσμένο στην αγία κεφαλή της, τον Χριστό, η Εκκλησία μένει αγέραστη από το χρόνο, αλώβητη από τις δολιοφθορές του σατανά, ανέγγιχτη από το θάνατο. Με τις στρατιές των αγίων και των μαρτύρων της, με τα πλήθη των δικαίων και των οσίων, με τις μυριάδες των αγωνιζομένων και αγιαζομένων πιστών, η Εκκλησία μαρτυρεί ότι υπάρχει ελπίδα ζωής στον κόσμο, διότι «ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ».                    
Αλλά και η άλλη παράταξι, οι άνθρωποι που δεδηλωμένα ζουν εκτός της Εκκλησίας ή καλύπτονται ένοχα κάτω από το μανδύα της συμβατικότητας και της συνήθειας, αποτελούν επίσης μία κραυγαλέα απόδειξι ότι ο Χριστός είνε ο Σωτήρας. Αδυνατώντας να αντικαταστήσουν τα Χριστούγεννα, επινοούν χίλια δυο υποκατάστατα, τα οποία όμως αποδεικνύονται ανίκανα να πληρώσουν το κενό, που αφήνει η απουσία του Θεού.                                 
Ο Θεός είνε παρών επί της γης. Λάμπει και αυγάζει στην οικουμένη ο Ήλιος της Δικαιοσύνης. Δεν είνε δύσκολο να βεβαιωθή γι΄ αυτό κάθε καλοπροαίρετη ψυχή. Αρκεί να καθαρίση τα πνευματικά της μάτια με τη μετάνοια. Ναι, η μετάνοια είνε το πρώτο και μείζον μήνυμα των Χριστουγέννων, το μυστικό της πεπληρωμένης ζωής. 

Κάλαντα Ηπείρου - Ελάτε δω γειτόνισσες


Από κάποια άλλη αιτία νεκροί εγκεφαλικά


Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκ 2015

Η νέα παγκόσμια αταξία, σύγχυση και βλακεία, θυμάται περιστασιακά τον όρο και τη λέξη "εθνικός". Οι μεταμοσχεύσεις, θέλω να πω η δωρεά οργάνων, δεν γνωρίζει σύνορα, φυλή, χρώμα ή θρησκευτικές δοξασίες. Έτσι λοιπόν και οι εδώ μεσάζοντες, της σύγχρονης παγκόσμιας βλακοποίησης, έκριναν καλό να μας θυμίσουν τη λέξη αυτή απευθυνόμενοι "εθνικά" - με το υπερεθνικό τους ενδιαφέρον - προκειμένου να γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων.

Συνεπής στα καθήκοντά του και με τη συνεργασία της Εκκλησίας, το σωματείο που ακούει στο όνομα Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, εξέδωσε το 2013 Ανακοίνωση μετά από τη ψήφιση του Νόμου της "Εικαζόμενης Συναίνεσης" του συνταγματολόγου κ. Λοβέρδου. Είχαν προηγηθεί άλλοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε κάτι που είχε γραφεί στο παρελθόν, το 2013, μετά την Ανακοίνωση του ΕΟΜ, και παραμένει μέσα σε ένα μπουκάλι κλειστό, όταν ρίχτηκε στον ωκεανό του Διαδικτύου από έναν ναυαγό.





***
Ο  Kyprianos Christodoulides άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Από κάποια άλλη αιτία νεκροί εγκεφαλικά":

Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση

"12 καὶ εἰσερχομένου αὐτοῦ εἴς τινα κώμην ἀπήντησαν αὐτῷ δέκα λεπροὶ ἄνδρες, οἳ ἔστησαν πόρρωθεν, 13 καὶ αὐτοὶ ἦραν φωνὴν λέγοντες· ᾿Ιησοῦ ἐπιστάτα, ἐλέησον ἡμᾶς. 14 καὶ ἰδὼν εἶπεν αὐτοῖς· πορευθέντες ἐπιδείξατε ἑαυτοὺς τοῖς ἱερεῦσι. καὶ ἐγένετο ἐν τῷ ὑπάγειν αὐτοὺς ἐκαθαρίσθησαν. 15 εἷς δὲ ἐξ αὐτῶν, ἰδὼν ὅτι ἰάθη, ὑπέστρεψε μετὰ φωνῆς μεγάλης δοξάζων τὸν Θεόν, 16 καὶ ἔπεσεν ἐπὶ πρόσωπον παρὰ τοὺς πόδας αὐτοῦ εὐχαριστῶν αὐτῷ· καὶ αὐτὸς ἦν Σαμαρείτης. 17 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν· οὐχὶ οἱ δέκα ἐκαθαρίσθησαν; οἱ δὲ ἐννέα ποῦ;" Λκ. ιζ΄.

οἱ δὲ ἐννέα ποῦ;
κυπριανός χ.

Κρήτη και Κύπρος


ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΙΣΑΝΙΟΥ κ. ΠΑΥΛΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΑΝΟΙΚΤΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ;

(σ.σ. Ευχαριστούμε τον ακούραστο αδελφό μας Ιουστίνο για το παρόν άρθρο!)

                                               
Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,


________Χωρίς κάν να ερωτηθήτε, σε πρόσφατες δημόσιες Δηλώσεις Σας αναφερθήκατε στο ταπεινό μου πρόσωπο! Είπατε δι' εμέ τα φοβερά αυτά λόγια:   
«Αυτός ο  λόγος, που ακούστηκε απο ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία, γιατί δεν έχει σχέση με το Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς..... Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι αγάπη, και επειδή είναι αγάπη είναι αλήθεια και διακονεί και την αγάπη και την αλήθεια».
____________Τά πολλά θα τα πούμε μετά τις εορτές! Σύμφωνα με αυτά τα  λόγια Σας, αν αληθεύουν, πρέπει να οδηγηθώ σε καθαίρεση από την ιερωσύνη μου! Διότι είναι δυνατόν να κηρύττω λόγια, που δεν έχουν σχέση με το Χριστό; Που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία; 
_________Σας προσφέρω, λοιπόν, τις φωτογραφίες δύο νεαρών, που ως φαίνεται έχουν τό «κουσούρι» της ομοφυλοφυλίας, ντύθηκαν το τιμημένο ράσο, μετέβησαν σήμερα το πρωΐ έξω από τόν Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών καί εκεί με περισσή υπερηφάνεια εδημοσιοποίησαν το ελάττωμά τους! 
_____Με τον τρόπο τους αυτό προσπάθησαν να ευτελίσουν το ιερό ράσο! Και κατώρθωσαν το ακατόρθωτο: δηλ. να εξευτελίσουν τον εαυτόν τους! Δεν είναι, λοιπόν, ξεφτυλισμένοι; 
___________Σείς, αν θέλετε, αγκαλιάστε τους! Φιλείστε τους! Πάρτε τους κοντά Σας!  Εις ημάς θα είναι ευπρόσδεκτοι μόνον εάν έλθουν «εν μετανοία», εάν έλθουν να ζητήσουν βοήθεια για να διορθώσουν το «κουσούρι» τους! Μόνον τότε! 
___________Μη μας πείτε και πάλι, ότι «Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς.....», διότι τότε κάποιος μπορεί να Σας κατηγορήσει, ότι Σεις πλέον αλλοιώνετε και παραχαράσσετε τά λόγια του Κυρίου μας! Θυμηθήτε, παρακαλώ, τα λόγια του Χριστού μας: «ουαί υμίν Γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί..., ουαί δε υμίν, οδηγοί τυφλοί....ουαί ύμίν......, ουαί ύμίν......, μωροί καί τυφλοί....» (βλ. Ματθ. 23,13-17). 
__________ Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα Σας παρακαλώ: βγάλτε τό μίσος από την ψυχήν Σας! Αγαπήστε τους εν Χριστώ Αδελφούς τουλάχιστον τόσο, όσον αγαπάτε αυτούς τους αρρωστημένους αδελφούς Σας.
___________Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Αδελφέ.

Αίγιον, 22.12.2015
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΙΣΑΝΙΟΥ κ. ΠΑΥΛΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, Σ...":


Ο Θεός στα Σόδομα ξεκαθάρισε την θέση του επι του θέματος.
Γι' αυτούς λοιπόν που ψήφισαν αυτήν την βλασφημία, να έχουν το ΑΝΑΘΕΜΑ.
Ιερομόναχος Κάλλιστος Τζουλακίντζε
Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

ΚΑΛΑΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ