ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ~ Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ


Ordination of Russian Orthodox priest in China sign of warming ties amid U.S. tensions


BEIJING — In the latest sign of warming ties between Moscow and Beijing, the Russian Orthodox Church ordained its first Chinese priest in 60 years, with the blessing of China's atheist, Communist rulers.
The rare move in the politically sensitive area of religion, which is tightly regulated in China, underscores how the two nations have moved closer at a time when each faces growing friction with the United States.
Yu Shi, a former banker also known as Aleksandr from the northeastern city of Harbin,

O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Ιακώβου του αδελφοθέου, Ιγνατίου Κων/λεως

Ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς γιοὺς τοῦ Ἰωσὴφ ἀπὸ ἄλλη γυναίκα, γι’ αὐτὸ ὀνομαζόταν ἀδελφὸς τοῦ Κυρίου. Ἡ συγγενική του ὅμως σχέση μὲ τὸν Κύριο δὲν εἶναι ὁμόφωνα καθορισμένη. Ἀλλὰ τὸ γεγονὸς εἶναι ὅτι ὁ Ἰάκωβος ὁ ἀδελφόθεος ἔγινε πρῶτος ἐπίσκοπος Ἱεροσολύμων καὶ εἶναι αὐτὸς ποὺ ἔγραψε τὴν πρώτη Θεία Λειτουργία τῆς χριστιανικῆς Ἐκκλησίας.

Έχω μια αδερφή τη λένε Β Ήπειρο.


Την αρετή της φιλοπατρίας, τελευταία, την ευνουχίσαμε, τη στραγγαλίσαμε. Κι έμειναν τα πορτρέτα των ηρώων της φυλής μας στραπατσαρισμένα στους τοίχους των σχολείων… Κι απέμειναν κάποια λεβεντοπαλλήκαρα αποφασισμένα να θυσιαστούν για την πατρίδα, σαν τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το Σολωμό Σολομού, τον Τάσο Ισαάκ, τον Καραθανάση, Βλαχάκο, Γιαλοψό ( ΙΜΙΑ ) και τον ηρωϊκό σμηναγό Κ. Ηλιάκη, να περιμένουν μιμητές… Η μεγαλύτερη αυτοθυσία είναι η θυσία για την πατρίδα, γιατί υπερασπίζεσαι πατρογονικές εστίες και χώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κυριακή 25/10/2015, 11 π.μ.: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα)

http://opaidagogos.blogspot.ca/






Ο Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα την 
Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 1100 π.μ. 
έξω από την οικία του Παύλου Μελά 
που βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής στην οδό Τατοΐου 50.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή Δ΄ Λουκά - ανάλυση αποστολικού αναγνώσματος


Δεν μπορούμε να δουλεύομε σε δύο Κυρίους

Ο Θεός ου μυκτηρίζεται. Δεν εμπαίζεται. Δεν μπορούμε να δουλεύομε σε δύο Κυρίους. Οι τρεις παίδες επροτίμησαν να ριφθούν στην επταπλασίως καιομένη κάμινο για να μην προσκυνήσουν την αντίθεη εικόνα του Ναβουχοδονόσορος. Ελπίζουμε πρώτα στη δύναμη του Θεού και στη θεία επέμβαση και μετά στους ανθρώπους. Γι΄ αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε με τις δυνάμεις που έχουμε ελπίζοντας πάντα στο Θεό. Εάν ασεβήσουμε προς τον Θεό και την Ορθόδοξη πίστη μας, τότε ποιος θα μας σώσει; Ποιος θα μας βοηθήσει κατά των δυνάμεων του Αντιχρίστου; Έτσι η ενεργός συμμετοχή μας στην αγωνιζομένη Ορθοδοξία, στο «μικρό ποίμνιο» είναι θέμα πίστης και σωτηρίας. Και εις τα της πίστεως δεν χωρεί συγκατάβαση, υποχωρητικότητα. Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις.

Είχε το πλήρωμα της χάριτος προ της συλλήψεως

Πάντοτε είχε το πλήρωμα της χάριτος η Παρθένος, και προ της συλλήψεως, και εν τη συλλήψει, και μετά την σύλληψιν. Είχε το πλήρωμα της χάριτος προ της συλλήψεως· διότι αν ο Πρόδρομος Ιωάννης εχαριτώθη έτι εκ κοιλίας Μητρός του, κατά τον λόγον του Αγγέλου, ον είπε «Και Πνεύματος Αγίου πλησθήσεται (ο Ιωάννης δηλ.) έτι εκ κοιλίας Μητρός αυτού» (Λουκ. α: 15)·  πόσω μάλλον ήτον χαριτωμένη η Θεοτόκος η μέλλουσα γεννήσαι Αυτόν τον Υιόν του Θεού; διο και εν τω εις τα Εισόδια Τροπαρίω της Θεοτόκου γέγραπται «Τα ουράνια πάντα εξέστησαν ορώντα το Πνεύμα το Άγιον εν σοι σκηνώσαν». Όθεν και ο Γαβριήλ ευαγγελίσας αυτήν, κεχαριτωμένην ωνόμασεν, ειπών· «Χαίρε κεχαριτωμένη»· τούτον δε τον λόγον είπε προ του να συλλάβη η Παρθένος τον Κύριον. Είχε το πλήρωμα της χάριτος εν τη συλλήψει· διότι, επελθόντος του Αγίου Πνεύματος επ΄ αυτήν, συνέλαβεν αυτή τον Θεόν Λόγον εν τη αχράντω κοιλία της. Είχε δε μετά την σύλληψιν το πλήρωμα της χάριτος· διότι σύσσωμος ανήλθεν εις Ουρανόν ως Μήτηρ του Θεού Λόγου μετά τον θάνατόν της προς τον Μονογενή Υιόν Της.

Αυτήν την συμβουλή έδωσε ο Αββάς Ποιμήν σε κάποιον αδελφό, που τον επισκέφθηκε και του είπε ότι έχει πολλούς λογισμούς και κινδυνεύει από αυτούς.

Ο Γέροντας τον έβγαλε έξω στο ύπαιθρον και του είπε: «Άνοιξε την αγκαλιά σου και πιάσε τους ανέμους». Ο επισκέπτης του αποκρίθηκε ότι δεν είναι ικανός να πιάση τους ανέμους. Τότε ο Αββάς Ποιμήν του είπε: «Εάν είναι αδύνατον να πιάσης τους ανέμους, ούτε τους λογισμούς μπορείς να τους εμποδίσης να μπουν μέσα σου. Δικό σου χρέος όμως είναι να αντισταθής σ΄ αυτούς».

Η Κεφαλλονιά φόρεσε τα γιορτινά της

Το Αργοστόλι γέμισε από χιλιάδες πιστούς που τίμησαν στην λιτανεία τον πολιούχο προστάτη του νησιού άγιο Γεράσιμο
Με τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του πολιούχου προστάτη του νησιού αγίου Γερασίμου στους κατάμεστους από πιστούς δρόμους του Αργοστολίου κορυφώθηκαν χθες οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλλονιά. Τη Δευτέρα πλήθος πιστών βρέθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά, προκειμένου να συμμετάσχει στην παράκληση που τελέστηκε, και στη συνέχεια το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε από τη μικρή στη μεγάλη εκκλησία.
Από νωρίς γυναίκες, άνδρες και παιδιά πήραν θέσεις στους δρόμους από όπου θα περνούσε η λιτανεία, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να προσκυνήσουν τον άγιο και να προσευχηθούν για υγεία και ευτυχία για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας, τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός και αμέσως μετά αγρυπνία έως τις 4 τα χαράματα. Χθες, ανήμερα της γιορτής του αγίου Γερασίμου, στις 7.30 το πρωί, τελέστηκαν ο όρθρος και το αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στις 11.00 ξεκίνησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του αγίου Γερασίμου, η οποία και φέτος προσείλκυσε χιλιάδες πιστούς, τόσο από την Κεφαλλονιά όσο και από άλλα μέρη της χώρας, και κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

http://www.dimokratianews.gr/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!!! ….εσείς τα κορόϊδα δεν θα αντιδράτε….

«Πάτερ μου, σε λίγο καιρό, όχι μακριά, σε πολύ λίγα χρόνια, θα υπάρξη μία εκκλησία σε όλον τον κόσμο… παπικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, θα υπάρχει μία λέξη, αυτή που επικρατεί στις ημέρες μας, «ενότητα»· υπό το πρίσμα τῆς ενότητος. Από κάτω θα γίνει ένας ακταρμᾶς, δηλ. ο καθένας θα κρατάει την πίστη του, αλλά εδώ θα βλέπετε καρδινάλιο. Αυτός θα κρατάει την πίστη του, εγώ την πίστη μου, θα έχουμε όμως κοινό ποτήριο. Και θα μεταλαμβάνουμε και σείς τα κορόïδα θα μᾶς βλέπετε και δεν θα αντιδράτε. Ξέρετε γιατί δεν θα αντιδράτε; Γιατί θα σᾶς λένε «Κάντε υπακοή στην Εκκλησία». «Κάντε υπακοή», έτσι θα σᾶς λένε.»