Ο Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος : ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

ΟΛΟΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! 

__________Με μεγάλη θλίψη σήμερα θέλουμε να αναφερθούμε σε τρία (3) επίσημα πρόσωπα, τα οποία, ως φαίνεται,  σκοπό της ζωής τους έβαλαν να γκρεμίσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας ή την Ελληνική Ορθοδοξία μας! 

ΠΡΩΤΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!
_________Ο πρώτος είναι ο Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Κατά τη διάρκεια της θητείας του σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως πρός τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία! Ιδού η σχετική είδηση: 

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

      Την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών ανεκοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.  Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για αναγκαία αναμόρφωση των Θρησκευτικών, «ώστε να γίνει μάθημα Θρησκειολογίας, γνώσεις των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτιστικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας».  Ήδη το θεσμικά αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις


Πηγή: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» 21/10/2015
_________Αλλά και στην εφημερίδα "ΑΞΙΑ" (φ. της 25/11/2015) σε περισπούδαστο άρθρο του ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονικης, καταγγέλλει, ότι "τα νέα Θρησκευτικά θα είναι ένα σούπερ μάρκετ θρησκειών"!!!  Και συμπληρώνει: "Πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο, με απρόβλεπτες παιδαγωγικές συνέπειες, που θα αποδομήσει την ορθόδοξη πίστη και θα καταργήσει τη διαφορετικότητα"!!!!
_______Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει ο πρώτος Χριστομάχος, ο Υπουργός Παιδείας κ Φίλης! Θέλει, για να χρησιμοποιήσω τή λαϊκή έκφραση, "να μας αλλάξει την πίστη" !!!!!
 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!
_________Ο δεύτερος Χριστομάχος είναι ο Καθηγητής του Αστικού Δικαίου καί τέως Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αθηνών Υπουργός κ. Μ. Σταθόπουλος.  Σε απαντητική επιστολή του πρός ένα αρθρογράφο της εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2.10.2015) ισχυρίζεται, ότι τό Σύνταγμα της Ελλάδος με την παρεχόμενη παιδεία στα παιδιά μας επιδιώκει "να καλλιεργείται μεν η Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση, αλλά όχι ή Χριστιανική" !!!!!! 
_________Στην απαράδεκτη, στρεβλωτική των πραγμάτων  και εξωπραγματική αυτή άποψη αποστομωτική, κατά την ταπεινή μας γνώμη,  απάντηση έδωσε- διά των στηλών της ΕΣΤΙΑΣ (φ. 27.11.2015) - ο κ. Γ. Σταραντζής. Επικαλείται τήν όλη δομή του Συντάγματος των Ελλήνων, το οποίον αρχίζει με την επίκληση του ονόματος της Αγίας Τριάδος! Ως γνωστόν, στο Προοίμιό του το Σύνταγμα αρχίζει με τις λέξεις: 
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
"Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και ΑδιαιρέτουΤριάδος"

______Αυτό το απλό γεγονός δεν το γνωρίζει ο Καθηγητής του Αστικού Δικαίου κ. Σταθόπουλος; Διερωτώμαι: Είναι άραγε θεόστραβος; Ή μήπως κάνει ότι δεν βλέπει; 
______Η ταπεινή μας γνώμη είναι ότι ούτε θεόστραβος είναι, ούτε κάνει ότι δεν βλέπει! Αντίθετα βλέπει και πολεμάει με μανία αυτό που βλέπει, διότι θέλει να το γκρεμίσει! Καθώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ.Σταθόπουλος είναι ένας από εκείνους, οι οποίοι έβαλαν σκοπό της ζωής των να αποχριστιανίσουν την Ελλάδα μας! 
________Στη συνέχεια σας παραθέτουμε την απαντητική επιστολή του κ. Γ. Σταραντζή, τον οποίον και συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία του. Ας έχει την ευλογία του Κυρίου μας!
Το μάθημα των θρησκευτικών
Κύριε Διευθυντά,          Ο κ. Μ. Σταθόπουλος, π. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος του Αστικού Δικαίου, σε απαντητική επιστολή του (2-1-2015) σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου και διανοουμένου Τάκη Θεοδωρόπουλου που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή, υποστηρίζει τη γνώμη ότι το Σύνταγμα επιδιώκει με την παρεχόμενη παιδεία στη σπουδάζουσα Νεολαία να καλλιεργείται μεν η Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση αλλά όχι η Χριστιανική.  Συμφωνώ με τις έγκριτες απόψεις του δημοσιογράφου –διανοούμενου Τάκη Θεοδωρόπουλου και διαφωνώ με το Μ. Σταθόπουλο για τους εξής λόγους:          Πράγματι το αρ. 16 του Συντάγματος επιβάλλει την ισότιμη καλλιέργεια της Εθνικής και της Θρησκευτικής συνείδησης.  Το ερώτημα είναι: οποιασδήποτε θρησκευτικής συνείδησης; Ή μόνο της Χριστιανικής; Είναι δυνατός ο Συνταγματικός νόμος της να αξιώνει διπλά στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης να καλλιεργείται ισότιμα ή μουσουλμανική ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική συνείδηση εκτός της χριστιανικής;  Το Σύνταγμα δεν ορίζει για διδασκαλία αλλά για καλλιέργεια.  Πέραν του γεγονότος ότι στο προοίμιο του Συντάγματος αναφέρεται στο «όνομα της Αγίας και αδιαιρέτου Τριάδος» και τούτο αποτελεί όχι τίτλο εκτός αυτού, αλλά περιεχόμενο του Συντάγματος που διαχέει το χριστιανικό πνεύμα σε κορυφαίες διατάξεις του (θρησκευτικός όρκος Προέδρου Δημοκρατίας, Θρησκευτικός όρκος βουλευτών).          Το άρ. 16 κουβαλάει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, τον πολιτισμό της αγάπης που είναι ο πολιτισμός των πολιτισμών.  Το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα όριζε «Έλληνας είναι όποιος είναι Χριστιανός».          Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Τι κάφρος υπάρχει στον ορθόδοξο χριστιανισμό;  Γιατί αυτή η καταφορά εναντίον του; Ο Τσώρτσιλ προκειμένου να συνταχθεί ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών μεταπολεμικά απευθυνόμενος προς τα έθνη έγραφε:  «Πριν γράψετε λέξη, διαβάστε την επί του όρους ομιλία»!!!  Πράγματι είναι το Σύνταγμα της Ανθρωπότητας!  Παγκόσμιο, οικουμενικό κείμενο υψίστης ηθικής ακτινοβολίας για όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.  Ο δικός μας Παν. Κανελλόπουλος στο εξαίσιο βιβλίο του «Ο Χριστιανισμός και η εποχή μας» γράφει ότι «Ο Χριστός δεν ήρθε μόνο για τους Χριστιανούς, ήρθε και για εκείνους που δεν είναι χριστιανοί»!  Γιατί λοιπόν να πυροβολείται ο χριστιανισμός, η ορθόδοξη πίστη;  Ασφαλώς και η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικό δικαίωμα.  Είναι όμως σφάλμα να καταργήσουμε τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία στα χρόνια που η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο αλτρουϊσμός που διδάσκει η ορθόδοξη πίστη είναι «ουσιώδη εν ανεπαρκεία» επειδή οι εξουσίες τα υπόσχονται και τα εμπορεύονται.
Γ. Σταραντζής     
Πηγή: Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 27/11/2015 

ΤΡΙΤΟΣ ΘΕΟΜΑΧΟΣ!

 _________Ο τρίτος είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Αδικίας, Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Α. Π. Θεσσαλονίκης, κ. Νικ. Παρασκευόπουλος.
 ___________Ο κ. Παρασκευόπουλος, καθώς φαίνεται, έβαλε σαν σκοπό του να νομιμοποιήσει την ανηθικότητα και μάλιστα την παρά φύση σεξουαλικότητα! Προωθεί το επίμαχο Νομοσχέδιο για το "Σύμφωνο συμβίωσης Ομοφυλοφίλων", ήτοι προσπαθεί να μεταβάλει την Ελληνική, και κατά βάσιν συντηρητική, Κοινωνία μας σε Σόδομα και Γόμορρα!
___________Πολύ σωστά ο επίτιμος δικηγόρος κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε στην έγκριτο και σοβαρή Εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" των Πατρών ( φ. της 29ης.11.2015 σελ. 18) παρατηρεί: "Δυστυχώς την πρωτοτυπία του νομοσχεδίου είχε εμπνευστεί και ο Νέρων, που όπως σημειώνει ο ιστορικός Κάσσιος Δίων, συνήψε επίσημη ομοφυλική σχέση με δύο 'Ελληνες απελεύθερους. Τόν "ανδρώδη" Πυθαγόρα καί τόν "γυναικώδη" Σπόρο, τον οποίο κατέστησε εκτομία και τον ωνόμασε Σαββίνα"! 
_________Ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης, εν ψυχρώ υπηρέτης εν προκειμένω της ανομίας και της αδικίας, αγνοεί τον ορισμό του νομομαθούς ρωμαίου Μοδεστίνου, σύμφωνα με τον οποίο ο θεσμός του γάμου αποτελεί "Ανδρός και γυναικός συνάφεια  και συγκλήρωση του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία"! Καί ο κ. Μαργαρίτης συμπληρώνει: "Στο Νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά καί μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια, που ρυθμίζει τη σχέση των μερών και απο-ιεροποιείται πλήρως" !!!!  
__________Μερικοί Πανεπιστημιακοί Καθηγηταί-Υπουργοί εκ του Διαβόλου, ως φαίνεται, παρακινούμενοι και όργανα του αρχεκάκου Δαίμονος καταστάντες, βάλθηκαν να αλλάξουν την Ελλάδα μας! Να την απομακρύνουν από την παράδοση των είκοσι τόσων αιώνων, όπου παγκοσμίως έχει αναγνωρισθή ως η κοιτίδα της Ορθοδοξίας! Όχι μόνον να την καταστήσουν σε άθεο Κράτος, αλλά και να την μετατρέψουν σε Σόδομα και Γόμορρα! 


__________Να γιατί -με πολλή οργή- θα επαναλάβουμε και εδώ τις λέξεις: ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!   
_________ Κατά την ταπεινή μας γνώμη όλοι αυτοί -και όσοι πράττουν τα παρόμοια-, τελικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι όργανα του Διαβόλου! Εργάζονται πυρετωδώς για να εδραιωθή το Κράτος του Αντιχρίστου στην Ελληνική Κοινωνία! Την αρχή είχε κάνει ο κ. Κώστας Σημίτης, ο Εβραιοκαταγόμενος, με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στην αστυνομική μας ταυτότητα! Τώρα έρχονται οι νεώτεροι θεομάχοι! Όλοι αυτοί, για τους οποίους ωμιλήσαμε εκτενώς παραπάνω, είναι εργάτες του ψεύδους και της απάτης! Όργανα του Διαβόλου! Καθώς από τα γεγονότα αποδεικνύεται, τελικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την θεία Χάρη, που έλαβαν διά του χριστιανικού Βαπτίσματος! Είναι απο-χριστιανισμένοι! Έφυγεν ο Χριστός από την καρδιά τους! 'Η μάλλον έδιωξαν τον Χριστόν από την καρδιά τους! Και έτσι έδωκαν το δικαίωμα να εισέλθει ο Διάβολος μέσα τους! Είπαν προς τόν Σωτήρα Χριστόν:  "Απόστα απ' εμού! Οδούς Σου ειδέναι ου βούλομαι"! (Ιώβ, 21, 14)
________Ο αείμνηστος π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος έχει γράψει σχετικά τα εξής σπουδαία: 
 "Τι κακό, Χριστιανοί μου, είναι αυτό που μας βρήκε σε τούτον τον αιώνα! Φύγανε οι άνθρωποι από τον Θεό και έγινε ο αιώνας μας αυτός, αιών της αποστασίας. Ο ταλαίπωρος άνθρωπος ανεκάλυψε σήμερα, μερικά πράγματα από εκείνα, φυσικά, που είχε βάλει ο Θεός μέσα στη φύσι από καταβολής κόσμου, όπως λ.χ. την πυρηνική ενέργεια, και πήρε ο νους του αέρα. Έκαμε μερικές προόδους στις τεχνικές επιστήμες, ανέβηκε και στη σελήνη κι έπεσε δυστυχώς στην έπαρσι και την αλαζονεία. Αποστάτησε από τον Θεό. Εφούσκωσε το κεφάλι πολλών από υπερηφάνεια. Έγιναν εγωισταί και κατήντησαν στην απιστία.
Δεν θέλουν πια ν  κούσουν για Θεό, ούτε να σκεφθούν για ψυχή και για μετά θάνατον ζωή. Ένοχοι οι δυστυχείς, πέρα ως πέρα, καθώς είναι, απομακρύνονται από την Μητέρα Εκκλησία, που τους ελέγχει για τις παρανομίες τους. Δεν θέλουν, ούτε και από το ραδιόφωνο ν  κούσουν την θεία Λειτουργία. «Θεέ! Έα!... Απόστα απ'  εμού οδούς σου ειδέναι ου βούλομαι», φωνάζει ο σύγχρονος αποστάτης. Δηλαδή, Θεέ φύγε από κοντά μου. Τας εντολάς σου να ξέρω δεν θέλω"!
__________Αυτή είναι η πραγματικότης! Έτσι όμως, δυστυχώς, στην καρδιά τους παρεχώρησαν χώρο στον Διάβολο! Κυριαρ- χούνται έκτοτε από το πονηρό πνεύμα! Έτσι όμως, ως τέκνα του Διαβόλου, είναι καταραμένοι! 

_________Αδελφοί μου,
_________"Στώμεν καλώς,στώμεν μετά φόβου"! Οι της αριστεράς πλευράς του Κοινωνικού Σώματος έβαλαν στόχο να πολεμήσουν τον Χριστό καί τον Χριστιανισμό! Στην Ρωσσία οι Μπολσεβίκοι Κομμουνιστές το επεχείρησαν επί ογδόντα τόσα (80) χρόνια, αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΩΡΘΩΣΑΝ! Οι δικοί μας Νεο-μπολ-σεβίκοι ζούν εκτός τόπου και χρόνου! Ζουν εκτός εποχής! Να είσθε βέβαιοι, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ! 
_________Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι όλοι εμείς, δηλ. εσείς καί εγώ, πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι! Πρέπει να αμυνθούμε! Πρέπει να υπερασπισθούμε τα ιερά και τά όσια της Φυλής μας! Πρέπει να γίνουμε Μάρτυρες καί Ομολογητές "για του Χριστού την πίστη την Αγία"! 
_________Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλουν νά δώσουν τό σύνθημα της αντιστάσεως! Εάν δεν το πράξουν εγκαίρως, τότε ο καθένας μας ας αναλάβει την ευθύνη του έναντι του Θεού, έναντι της συνειδήσεώς του, έναντι της ιστορίας της Ορθόδοξου Ελλάδος!   Αδελφοί, "οι καιροί ου μενετοί"! Ο Χριστός μας διώκεται! Οι Έλληνες του 21ου αιώνος εζήλωσαν την δόξαν των Εβραίων, των Σταυρωτών του Σωτήρος Χριστού; Κύριε ελέησον!
_________Άν είναι έτσι, λοιπόν, εντελώς αυθόρμητα ανεβαίνουν στα χείλη μας τα λόγια του ψαλμωδού: "Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου ημών οι μισούντες Αυτόν"!
_________"Ως εκλείπει καπνός, εκλιπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός"!
_________"Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού καί οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν...." Αμήν! Αμήν! Αμήν!

Αίγιον, 4 Δεκεμβρίου 2015
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: