Προς αφελείς αναγνώστες

Πηγή : http://kyprianoscy.blogspot.ca/


Καμιά υποταγή στις απαιτήσεις των μονοπωλίων ! Σωστή οδηγία του ΚΚΕ, αλλά θα ήταν σκόπιμη και λίγη αυτοκριτική, από τη μεριά της εφημερίδας.

Ποιος έχει το μονοπώλιο της ιδεολογίας του εντύπου, που συνιστά στους αναγνώστες "καμιά υποταγή στις απαιτήσεις των μονοπωλίων" ; Τί πραμάτεια πωλεί ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ; Ενός είδους ή πολλών ; Εμπορεύεται την απαίτηση μιας ή πολλών επιλογών ; Μου φαίνεται, δεν είναι δύσκολη η απάντηση.

Ας μας πει, ποια είναι και αν υπάρχει, η μια και μοναδική απαίτηση, που καλύπτει όλες τις άλλες. Διότι οι αφελείς που θα διαβάσουν αυτό το σύνθημα, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τί κρύβεται από πίσω. Φέρεται ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ να επικροτεί την πολυπολική αγορά - τα λαϊκά "πολυπώλια", αν μπορεί αυτό να γραφεί - στην ουσία, όμως, είναι υπέρ της μονοπολικής (μονοπώλια) ηγεμόνευσης.



Σε τι διαφέρει, λοιπόν, η πρόταση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ από αυτό που γίνεται σήμερα ; Τα συνθήματα διαφέρουν, ο στόχος είναι ίδιος. Επομένως, οι αφελείς αναγνώστες, όπως και οι μισθωτοί γραφιάδες του προοδευτικού δημοσιογραφικού χώρου, που μεταλαμπαδεύουν τη μαρξιστική πραμάτεια με κάθε κοπής και απόχρωσης λεκτικές αποκλίσεις- ωραιοποιήσεις (σημ. κυριαρχεί εδώ το φιλολαϊκό και φιλαληθές στοιχείο), τύπου εθνικοσοσιαλιστικός κρατισμός ή σοσιαλφιλελεύθερος "ιδιωτισμός" (
privatism
) κλπ., οι αφελείς αναγνώστες, λέω, καιρός να καταλάβουν ότι το "γράσο" της παγκοσμιοποιητικής μηχανής, παράγεται και συσκευάζεται πρωτογενώς ή δευτερογενώς - "γενόσημα" λέγονται τα δευτερογενή παράγωγα - στα μαρξιστικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια αυτά, Δυτικής οπωσδήποτε εφεύρεσης, έχουν το πρόσημο "σοσιαλισμός ή κοινωνισμός" και η πατέντα διατίθεται έναντι δανείων και άρρητων συμφωνιών. Χρειάζεται, όμως, και η ψήφος των αφελών. Αυτοί είναι οι "γρασαδόροι χειρός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: