Μακαρία η οδός αδελφή Γερόντισσα Ησυχία



Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε χθες η μακαριστή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, Γερόντισσα Ησυχία (Προβατάκη) που την προηγούμενη Παρασκευή άφησε την ματαιότητα του κόσμου τούτου ξεκινώντας το ταξίδι προς την ουράνιο πατρίδα όλων μας.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου, συμπαραστατουμένου υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και Πειραιώς και Σαλαμίνος, του και Ποιμενάρχου ημών, κ. Γεροντίου.
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Αρτεμίου συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών προκειμένου να συμπροσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής μοναχής Ησυχίας η οποία είχε αφιερώσει το σύνολο της ζωής της στην υπηρεσία της Εκκλησίας, αφιερωμένη ψυχή τε και σώματι εις τον Νυμφίον Χριστόν.
Λόγους παρηγορητικούς προς την Αδελφότητα αλλά και προς την κατά σάρκαν οικογένια της μακαριστής απηύθυνε ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας. Για την προσωπικότητα και το έργο της, ομίλησαν επίσης ο κατά σάρκαν αδελφός της κ. Θεοχάρης Προβατάκης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού και άλλοι.
Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, το σκήνωμα της μακαριστής μοναχής Ησυχίας, μετεφέρθη εις τον αύλιον χώρον της Ι.Μονής για να παραδοθεί εις γῆν, ἐξ ἧς ἐλήφθη.

http://impc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: