Μητρ. Άνθιμος για την τραγωδία στο Παρίσι: Το είχα πει θα έρθουν φρικτές ώρες..Το νου σας! Είμαι κι εγώ στόχος

"Το είχα πει θα έρθουν φρικτές ώρες, τρομακτική επίθεση στην πόλη των Παρισίων, τι φταίνει οι άνθρωποι. Από που είναι (σ.σ. η επίθεση) καταλαβαίνετε. Όταν με ρώτησαν στην τηλεόραση για το θέμα των μεταναστών εγώ είπα κατά τρόπον απλούν: τους αγαπάμε τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν, τους προστατεύει η πολιτεία και η εκκλησία αλλά δεν χωράμε άλλους εμείς σαν χώρα. Μας είπαν από την ΕΕ ότι πρέπει να δεχτούμε 50.000 μετανάστες....Αυτό το ανακάτωμα ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους. Αυτοί τα έχουν όλα εξετάσει και επινοήσει. Πως έγινε λοιπόν αυτή η εγκληματική πράξη χθες το βράδυ; Και δεν μπόρεσε να έχει πρόνοια το Παρίσι, γιατί και τότε που έγινε η άλλη μεγάλη σφαγή (σ.σ Charlie) θα έπρεπε αυτή η εμπειρία να τους έχει φωτίσει, αφού εκείνοι (σ.σ οι τζιχαντιστές) υποσχέθηκαν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης θα τις χτυπήσουν, θα τις διαλύσουν. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλοι αυτοί με τον ποιμένα τον καλό που λέει σήμερα το Ευαγγέλιο. Οπότε εμείς μένουμε στην προσευχή μας και στη θλίψη μας για τα αθώα θύματα, αλλά οι άλλοι είναι εγκληματίες. Εκτέλεση του ανθρώπου αν δεν είναι μαζί μας λένε εκείνοι, ενώ ο Χριστός μας λέει όστις θέλει οπίσω μου ελθείν"
Και σημείωσε ακόμη πως κανείς δεν τιμωρήθηκε που δεν ήλθε στην πίστη μας αντιθέτως εμείς έχουμε μάρτυρες.
Κλείνοντας, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα με την εξής προειδοποίηση:
"Πρέπει να προσέχουμε, εγώ ήδη κάπου σίγουρα είμαι στόχος, έχουν μπει μέσα σε ολόκληρη την Ευρώπη, Να υπάρχει αστυνομική προσοχή και να κάνουμε προσευχή για να μη συμβεί κάτι παρόμοιο"
Και τέλος φώναξε: "το νου σας και στις αρχές και στους υπολοίπους για το τι μπορεί να συμβεί".

http://www.dimokratianews.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ζητήσει βοήθεια από τον φίλο του Μπουτάρη, που τα έχει καλά με τον Κεμάλ.

Silver είπε...

Νομίζω δεν είναι φίλος του ο Μπουτάρης διότι θυμούμαι είχε αναφέρει σε κήρυγμά του ότι όσο θα είναι Μητροπολίτης δεν πρόκειται να βγεί Δήμαρχος ο Μπουτάρης, Φυσικά απέτυχε στην "προφητεία" του...

Νάσαι πάντα καλά!