Ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης διατύπωσε τη διαφωνία του στη δημόσια διαβούλευση για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

π. Νικόλαος Μανώλης:Μόλις διατύπωσα την διαφωνία μου στη δημόσια διαβούλευση για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων εδώ.
Έγραψα τα εξής
ΔΙΑΦΩΝΩ
        Ως Ορθόδοξος ιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχοντας την πνευματική ευθύνη έναντι του ποιμνίου που μου εμπιστεύτηκε Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Θεός ημών, και ως θεολόγος της Ορθοδόξου θεολογίας κηρύττοντας απανταχού της γης τις θεμελιώδεις και σωτήριες αρχές της Χριστιανικής Πίστεώς μας, φρονώ πως η μάχη με το «Παρδαλό δαιμόνιο της Ομοφυλοφιλίας» είναι αιματηρή και εξηγούμαι:


        Κατά την Ορθόδοξη πνευματική εμπειρία ίσως το δυσκολότερο δαιμόνιο στην αντιμετώπισή του, είναι το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας, Δυνατότερο και από αυτό το σκληρό και καταστροφικό των ναρκωτικών. Το δαιμόνιο αυτό κυριαρχεί στον άνθρωπο ως δεύτερη φύση που έχει τόσο αγκιστρωθεί στην ψυχή ώστε δεν της αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Πρόκειται καθαρά για παρά φύση σαρκικό πάθος, θυγατέρα του θανασίμου αμαρτήματος της Λαγνείας που μεταλλάσσεται και αυτό σε μητέρα πολλών άλλων παθών. Είναι πάθος βρωμερό, εξευτελιστικό, καταντά ασύστολο, ξεδιάντροπο και βλάσφημο όταν οδηγήσει τον αμαρτωλό να ενταχθεί σε ανάλογες ομάδες.
        Το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας, ως οντότητα, είναι παρδαλό, ποικιλόχρωμο. Αυτήν είναι η εμπειρία των νηπτικών Πατέρων. Ομοιάζει πολύ με την παρδαλή από χρώματα εικόνα που μας μένει στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε την παρέλαση των gay. Δεν είναι τυχαία η χρωματική επιλογή των Gay Pride!
        Η Αρχή στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά επικίνδυνου αυτού Δαιμονίου, είναι η αποκοπή του ανθρώπου από ομάδες και συνιστώσες που τον επικροτούν για το πάθος του. Να κάνει Χι (να ξεκόψει εντελώς από) τις παρέες που τον οδηγούν στην αμαρτία και να παρακαλέσει με δάκρυα τον Χριστό να στείλει τη Χάρη Του.
        Λόγω του σκληρού αγώνα που έχει μπροστά του όποιος αποφασίσει να απαλλαγεί από το πάθος, είναι απόλυτη ανάγκη να βρει έμπειρο Πνευματικό ώστε να αγωνιστεί μαζί του. Το έδαφος που έχει κατακτήσει το παρδαλό αυτό δαιμόνιο, δεν θα αφήσει να το πάρει εύκολα πίσω ο άνθρωπος. Θα πρέπει να χύσει αίμα για να λάβει Πνεύμα όπως λένε οι αγιορείτες και στην περίπτωση που εξετάζουμε, αυτό στην κυριολεξία θα συμβεί. Μόνο με έμπειρο και απλανή οδηγό, ο οποίος θα αφιερώσει πολύ χρόνο και πολύ κόπο, θα μπορέσει ο ομοφυλόφιλος, σιγά σιγά, να πάρει πίσω τα δικαιώματα που έδωσε.
        Έτσι, με αυτό τον τρόπο, με την Χάρη του Χριστού, την Σκέπη της Παρθένου Θεοτόκου Μαρίας και τις ευχές του Αγίου Πνευματικού του πατρός, θα κατορθώσει να ξεφύγει από το Πάθος και να δοξάσει Τον Κύριο εξ όλης της καρδίας αυτού.-
(http://katanixis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8634.html)
Πιστεύοντας και διδάσκοντας τα ανωτέρω εκ πεποιθήσεως, δηλώνω και υπογράφω τα εξής
        Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
        Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
        Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
        Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.
        
Μετά τιμής,
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης,
εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας
της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: