Επιστολή του αδελφού μας Μάρκου Αντωνίου στον π. Μάξιμο

Πατέρα Μάξιμε, χαίρετε

Διάβασα την απάντηση που δώσατε στις 12/11/2015 στην σελίδα σας http://www.agioskosmas.gr/themata.asp?isue=76&artid=4820 στα ερωτήματα του "κυρίου Δημητρίου" που σας έστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμά του στις 26/10/2015.

Παρακαλώ λοιπόν ευθαρσώς να μου απαντήσετε σε μια προέκταση των ερωτημάτων του με βάση την απάντηση σας και συγκεκριμένα στο σημείο που γράφετε: "ότι επί της ουσίας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ απ΄όλα όσα έχω γράψει, σχετικά με το θέμα του Αντιχρίστου και της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας. Ούτε στο ότι, πράγματι ζούμε τα έσχατα χρόνια, ούτε στο ότι, πράγματι γεννήθηκε ο Αντίχριστος, ούτε στο ότι, πράγματι φθάσαμε στο Τέλος του Κόσμου και το 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αυτή και μόνη αυτή, είναι η ουσία του θέματος.Τώρα, στα επί μέρους και δευτερεύοντα θέματα και στις λεπτομέρειες, όπως, το εάν ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1982 ή το 1983, εάν θα παρουσιαστεί το 2012, το 2013, ή το 2015 και εάν θα ενθρονιστεί το 2015, το 2016 ή το 2017, δεν έχει τελικά και πολύ μεγάλη ΣΗΜΑΣΙΑ.
Εξ άλλου η ταπεινότης μου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξε ή είπε και έγραψε ότι είμαι κάποιος «άγιος» ή «προφήτης» -αντιθέτως μάλιστα όπως μπορείτε να διαπιστώσετε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων μου- (**) ούτως ώστε να μπορούν να θεωρηθούν ΟΛΑ όσα είπα και έγραψα θεόπνευστα και αλάθητα. ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ και ΑΛΑΘΗΤΗ είναι μόνο η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ μας".

Επομένως πατέρα Μάξιμε απαντήστε μου παρακαλώ με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ (αρχικά και μου το εξηγείτε και με όσες σελίδες θέλετε μετά στην ιστοσελίδα σας) στο ερώτημα: Είναι δυνατόν να είναι αλάθητη και η εκτίμησή σας, "ερευνώντας τις Γραφές", ότι το 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού;

Αν η απάντηση σας είναι ΝΑΙ με σιγουριά "ότι είναι αλάθητη" τότε πως δεν αποτελεί Προφητεία μια τόσο σημαντική ρήση για τον ακριβή χρονολόγηση της Δευτέρας Παρουσίας του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού στις 8/4/2018;

Ένα τρίτο ερώτημα είναι η αν θα μπορούσατε ποτέ ένας αληθινός Ορθόδοξος Μοναχός να συμμετάσχει σε σώου της τηλεόρασης που παρουσιάζει "ανθρώπινα δράματα ανθρώπων της διπλανής πόρτας χωρίς να τους δίνει ουσιαστικά λύση" με σκοπό την μεγάλη τηλεθέαση και να φυλάει μάλιστα το χέρι της ημίγυμνης παρουσιάστριας του σώου με ιδιαίτερο σεβασμό σαν να είναι "Επίσκοπος" και κομπάζοντας ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην τηλεόραση από την ίδια!


Με εκτίμηση

Μάρκος Αντωνίου

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

18 Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν· ὅθεν γινώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστὶν 19 ἐξ ἡμῶν ἐξῆλθον, ἀλλ᾿ οὐκ ἦσαν ἐξ ἡμῶν· (1Ιν. β΄)

Δεν χρειάζονται άλλα, ἐξ ἡμῶν ἐξῆλθον, ἀλλ᾿ οὐκ ἦσαν ἐξ ἡμῶν.