Στη Χαλκίδα η Τιμία Ζώνη

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Χαλκίδα, προκειμένου να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Ορθοδοξίας, που φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Αγιον Ορος.
Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Ζώνης έγινε με τιμές αρχηγού κράτους το περασμένο Σάββατο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, από τον μητροπολίτη Χαλκίδας, Χρυσόστομο και πλήθος κόσμου, ενώ το απόγευμα της Κυριακής το κειμήλιο μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως αύριο το πρωί.
«Είναι μεγάλη ευλογία για την πόλη μας η έλευση του ιερού κειμηλίου της Αγίας Ζώνης» είπε συγκινημένος ο κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος, απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό, ανέφερε: «Ηρθαμε και φέραμε την Αγία Ζώνη από τη θεοσκέπαστη Μονή του Βατοπαιδίου, ώστε να γίνει πρόξενος πνευματικού συναγερμού».
Η Τίμια Ζώνη, στην οποία αποδίδονται αναρίθμητα θαύματα, κυρίως για άτεκνες γυναίκες που κατάφεραν να κάνουν παιδιά με τη χάρη της Παναγίας, θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Κατερίνη. Η επίσημη υποδοχή της θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού.
Η Τιμία Ζώνη θα επιστρέψει στο Αγιον Ορος τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: