Ουρές για το άφθαρτο χέρι της Aγίας Μαρίας της Μαγδαληνής



Στο ησυχαστήριο της Παναγίας «Αξιον Εστί» και το Τίμιο Ξύλο

Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής


Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας «Αξιον Εστί» στο χωριό Μεσαίο Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν το άφθαρτο χέρι της αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, που κομίστηκαν εκεί από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Ορους.


Τα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας υποδέχτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης πλήθη πιστών, που σχημάτισαν ουρές μπροστά από το ιερό ησυχαστήριο. Το άφθαρτο λείψανο της ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής και το Τίμιο Ξύλο παρέλαβε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνας κ. Ιωάννης, τον οποίο πλαισίωνε ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Με λιτανευτική πομπή τα ιερά κειμήλια μεταφέρθηκαν στο καθολικό του μοναστηριού, όπου σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε δοξολογία και στη συνέχεια μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών.
Εκ μέρους των πατέρων της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας μίλησε ο πατήρ Θεολόγος, που κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται στον Θεό γιατί έτσι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στο σημαντικό γεγονός της έλευσης των ιερών κειμηλίων στην περιοχή του Λαγκαδά, σημειώνοντας ότι αποτελούν ευλογία για όλους.

Το ιερό λείψανο της άφθαρτης χειρός της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού θα παραμείνουν στο Ησυχαστήριο Παναγία «Αξιον Εστί» στο χωριό Μεσαίο έως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: