Μια γροθιά οι νέοι του Πόντου!

Με 20 παρεμβάσεις οι νέοι Πόντιοι σχεδιάζουν να χτίσουν το μέλλον σε στέρεες και γερές βάσεις, έχοντας στο πλευρό τους τον Ιβάν Σαββίδη. Στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη οι νέοι και οι νέες χάραξαν τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους, την προώθηση της ποντιακής διαλέκτου και την ένταξη της ιστορίας του ποντιακού Ελληνισμού στα σχολεία.
Οι 500 σύνεδροι από όλον τον κόσμο έλαβαν συνολικά 20 αποφάσεις. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν η μετεξέλιξη της οργανωτικής επιτροπής της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας σε Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, η δημιουργία ενός παγκόσμιου τριτοβάθμιου οργάνου ποντιακού Ελληνισμού, η διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου για την τεκμηρίωση και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και η δημιουργία κέντρου ποντιακών μελετών που προανήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης.

«Η συνδιάσκεψη αποτελεί το ξεκίνημα για μια σειρά ενεργειών που θα δώσουν ξανά στους απανταχού Ποντίους την περηφάνια ότι είμαστε εδώ, ενωμένοι και δυναμικοί, για να πετύχουμε όσα αρμόζουν στη γενιά των προσφύγων προγόνων μας» τονίζει ο πρόεδρος -πλέον- της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Αλκης Αναστασιάδης.
«Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες των προγόνων μας, ως άξιοι συνεχιστές ενός τρισχιλιόχρονου ελληνικού πολιτισμού, που άνθισε στον Εύξεινο Πόντο. Στον ποντιακό χώρο δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον διάσπαση και αδυναμία ενιαίας έκφρασης» προσθέτει.
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ποντιακή νεολαία θα βρίσκει στο πρόσωπό του έναν ακούραστο συμπαραστάτη έστειλε ο Σαββίδης στη σύντομη παρέμβασή του.

«Εμείς αγαπάμε τον λαό μας και την καταγωγή μας με ιδιαίτερο τρόπο. Είναι υπεράνθρωπη αυτή η αγάπη. Είμαστε έτοιμοι κάθε μέρα να πεθαίνουμε και να ξαναγεννιόμαστε για τον ποντιακό Ελληνισμό» είπε κερδίζοντας το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού.

http://www.dimokratianews.gr/content/53939/mia-grothia-oi-neoi-toy-pontoy

Δεν υπάρχουν σχόλια: