Η Κεφαλλονιά φόρεσε τα γιορτινά της

Το Αργοστόλι γέμισε από χιλιάδες πιστούς που τίμησαν στην λιτανεία τον πολιούχο προστάτη του νησιού άγιο Γεράσιμο
Με τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του πολιούχου προστάτη του νησιού αγίου Γερασίμου στους κατάμεστους από πιστούς δρόμους του Αργοστολίου κορυφώθηκαν χθες οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλλονιά. Τη Δευτέρα πλήθος πιστών βρέθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά, προκειμένου να συμμετάσχει στην παράκληση που τελέστηκε, και στη συνέχεια το ιερό σκήνωμα μεταφέρθηκε από τη μικρή στη μεγάλη εκκλησία.
Από νωρίς γυναίκες, άνδρες και παιδιά πήραν θέσεις στους δρόμους από όπου θα περνούσε η λιτανεία, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να προσκυνήσουν τον άγιο και να προσευχηθούν για υγεία και ευτυχία για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας, τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός και αμέσως μετά αγρυπνία έως τις 4 τα χαράματα. Χθες, ανήμερα της γιορτής του αγίου Γερασίμου, στις 7.30 το πρωί, τελέστηκαν ο όρθρος και το αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στις 11.00 ξεκίνησε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του αγίου Γερασίμου, η οποία και φέτος προσείλκυσε χιλιάδες πιστούς, τόσο από την Κεφαλλονιά όσο και από άλλα μέρη της χώρας, και κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: