ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κυριακή 25/10/2015, 11 π.μ.: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα)

http://opaidagogos.blogspot.ca/


Ο Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων σας καλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα την 
Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 1100 π.μ. 
έξω από την οικία του Παύλου Μελά 
που βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής στην οδό Τατοΐου 50.

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εν λόγω οίκημα,συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας τόσων των κληρονόμων όσο και του υπουργείου Πολιτισμού.

111 έτη μετά την ηρωική του θυσία,ο Παύλος Μελάς συνεχίζει να μένει ξεχασμένος από την πολιτεία και ο Μακεδονικός Αγώνας του οποίου αποτέλεσε κυρίαρχη μορφή χωρίς ένα χώρο μνήμης στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.


Ας απαιτήσουμε όλοι μαζί την διάσωση του ιστορικού κτηρίου
και την μετατροπή του σε μουσείο,όπως θα έπρεπε να έχει γίνει σε οποιασδήποτε χώρα που σέβεται την ιστορία της.

Την εκδήλωση μπορείτε να την βρείτε και στο facebook εδώ:

Την κατάσταση που βρίσκεται η οικία μπορείτε να την δείτε εδώ:

Παραθέτουμε επίσης έναν σύνδεσμο από ένα εξαιρετικό ιστιολόγιο με υλικό για παρουσίαση του Μακεδονικού Αγώνα:

Την βιογραφία του Παύλου Μελά μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:

Παραθέτουμε και ένα οδοιπορικό στο σπίτι που φονεύθηκε:


Επίσης το Σάββατο 31/10 ο σύλλογος μας θα προβάλει στον κινηματογράφο Αλέξανδρο (Ενικής Αμύνης 1, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη) την σπουδαία ταινία "Παύλος Μελάς".
Η προβολή θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα και η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.Σαν επίλογο θα γράψουμε κάποια λόγια του Ίωνα Δραγούμη για τον εθνομάρτυρα Παύλο Μελά:
"Ο Παύλος Μελάς με την σπίθα που άναψε στον καθένα,πολλοί,που ήταν τυφλοί ως τότε,είδαν.
Έτριψαν τα μάτια τους κάπως ξιπασμένοι και είπαν μέσα τους,γιατί ντρέπονταν να το διαλαλήσουν: ώστε υπάρχει Μακεδονία,αφού πήγε ο Παύλος Μελάς και σκοτώθηκε για αυτή.
Άντρες,γυναίκες και παιδιά,γέροντες και νέοι,γνωστοί και άγνωστοι,συνταράχθηκαν άξαφνα,μια στιγμή,και ανατρίχιασαν.
Και έκλαψαν γυναίκες και κορίτσια,γέροντες δάκρυσαν,άντρες κουνήθηκαν, και τα παιδιά τα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου άναψαν".

Ίων Δραγούμης.Ενημέρωση:Λόγω σοβαρότητας του θέματος, διακόπτουμε την προβολή νέων αναρτήσεων μας μέχρι και την Κυριακή. Όταν καταρρέει η οικία του Παύλου Μελά, οφείλουμε ΟΛΟΙ να αφυπνιστούμε και να συμμετέχουμε.
Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: