Αντίδραση Ιερώνυμου για το μάθημα των Θρησκευτικών

«Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», τόνισε από το Σιδηρόκαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν.
Εμφανώς ενοχλημένος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε: «:Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου».
Με συμμετοχή στο διάλογο που σιγά - σιγά ανοίγει σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ιερώνυμος ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα. Αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, αν δεν θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κ.λπ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με το νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: